Alternate Text

Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië

Tango en samba in één reis - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 299,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Buenos Aires

Buenos Aires

Het centrum van Buenos Aires bestaat uit een aantal wijken die allemaal verschillend van aard zijn.

Posadas

Watervallen van Foz de Iguazu

Watervallen van Foz de Iguazu

De watervallen van Foz de Iguazu behoren tot de grootste natuurspektakels in de wereld. In de watervallen zijn uitgebreide wandelmogelijkheden, waarbij je over smalle paden en veel bruggetjes door de jungle loopt.

Dourados

Pantanal

Pantanal

De Pantanal is een enorm, vrijwel vlak gebied dat een overblijfsel is van een miljoenen jaren oude binnenzee. Het gebied heeft de hoogste concentratie wild van heel Amerika!

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro ligt prachtig aan zee, tussen baaien met hagelwitte stranden en tropische heuvels. Dompel je onder in het snelle leven in deze metropool en geniet!

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam - Buenos Aires (Argentinië) Vliegtuig
2 Bus, Vliegtuig Buenos Aires Buenos Aires
3 Buenos Aires Buenos Aires
4 Openbaar vervoer Buenos Aires - Posadas Nachtbus naar Posadas
5 Bus Posadas - Encarnacion (Paraguay) Encarnacion
6 Bus Encarnacion - Foz do Iguaçu (Brazilië) Foz do Iguaçu
7 Foz do Iguaçu Foz do Iguaçu
8 Openbaar vervoer Foz do Iguaçu - Campo Grande (Pantanal) Nachtbus naar Campo Grande
9 Truck Campo Grande - Pantanal Pantanal
10 Pantanal Pantanal
11 Pantanal Pantanal
12 Bus, Vliegtuig Pantanal - Campo Grande - Rio de Janeiro Rio de Janeiro
13 Rio de Janeiro Rio de Janeiro
14 Rio de Janeiro Rio de Janeiro
15 Bus, Vliegtuig Vertrek Rio de Janeiro - Aankomst Amsterdam Vliegtuig
16 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Amsterdam

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
10
0
0
0
3
0
215
349
316
4

Dag 1: Amsterdam - Buenos Aires (Argentinië)

Vandaag vlieg je met een overstap naar Argentinië, waar je in de loop van de avond of de volgende dag (afhankelijk van het definitieve vluchtschema) aankomt in de hoofdstad Buenos Aires en je rondreis van start gaat. Je wordt op de luchthaven opgewacht en naar je centraal gelegen hotel gebracht.

Dag 2: Buenos Aires

Buenos Aires, gelegen aan de Rio de la Plata, wordt gekenmerkt door een rijke cultuur. De interessantste wijken (barrio’s) bevinden zich in het centrum van de stad.

In het hart van Buenos Aires strekt de Avenida de Mayo met z'n vele historische gebouwen zich uit van het Congresgebouw naar het Plaza de Mayo met het presidentieel paleis; de Casa Rosada. De trots van Buenos Aires, het wereldberoemde operahuis Teatro Colón is maar een paar blokken verderop. Voor koffie met gebak kun je op veel plaatsen terecht, maar het oudste café (1858) van de stad, ‘Café Tortoni’, is zeker een aanrader.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Tijdens een optionele stadstour per fiets kun je je goed verplaatsen en de meeste bezienswaardigheden gemakkelijk bezoeken.

Dag 3: Buenos Aires

In Buenos Aires valt genoeg te ondernemen. Elke wijk heeft zijn eigen karakter. Barrio San Telmo heeft nog de koloniale charme van lang geleden. Plaza Dorrego is het kloppende hart van deze wijk waar de vrolijke zondagmarkt (Feria de San Telmo) een belevenis is. Gezellige restaurants, cafés en antiekzaken zijn hier in overvloed.

La Boca is de beroemde kleurrijke arbeiders- en kunstenaarswijk. Hier leert men op straat de tango met het temperament van Italiaanse immigranten. La Boca trekt veel mensen aan vanwege de kleurrijk geschilderde huizen die vooral terug te vinden zijn rond ‘El Caminito’ (het straatje). Voor een voetbalfan is deze wijk interessant vanwege ‘La Bombonera’, het stadion van La Boca Juniors, de voormalige club van Diego Maradona. In de levendige wijk Palermo Viejo vind je het zeer uitbundige nachtleven van de stad. ’s Avonds kun je optioneel een tango les volgen of een tangoshow bijwonen. Buenos Aires is namelijk dé tangostad bij uitstek!

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Buenos Aires - Posadas

Een groot deel van de dag kun je Buenos Aires verder verkennen. Je kunt bijvoorbeeld nog naar het aristocratische Recoleta, dat met zijn brede lanen en stadspaleizen ook wel het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ wordt genoemd. Het is de wijk waar onze koningin Máxima is opgegroeid. Een van de belangrijkste begraafplaatsen van de stad is in La Recoleta. Hier vind je mausolea tot tien meter hoogte van diverse beroemdheden, zoals die van Eva Peron.

In de loop van de middag of begin van de avond vertrek je van Buenos Aires naar Posadas. Dit is een busrit van circa 12 uur. Je reist in een comfortabele nachtbus, waarbij de ruime stoelen naar achteren kunnen worden gezet. Je bagage wordt ingecheckt en gaat in het bagagecompartiment onderin de bus. Een diner en licht ontbijt wordt ‘aan boord’ geserveerd. Het is raadzaam een jas of trui mee te nemen in de bus voor de nacht i.v.m. de airco.

Dag 5: Posadas - Encarnacion (Paraguay)

Na aankomst in Posadas, de Argentijns-Paraguyaanse grensplaats, gaat de rondreis verder naar het kleinere zusje Encarnacion aan de andere kant van de grens, in Paraguay (een uur rijden). Encarnacion is een stad die leeft van de handel met Argentinië. Argentijnen kopen hier belastingvrij computers, DVD´s en vele andere producten. Een wandeling naar de Plaza de Armas geeft een leuk inkijkje in het Paraguyaanse lokale leven aan de grens.

Na een frisse douche, een kop koffie en even ontspannen kun je in de middag een optioneel bezoek brengen aan twee beroemde Jezuïtische missieposten: Jesus en Trinidad. Beide plaatsen staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dag 6: Encarnacion - Foz do Iguaçu (Brazilië)

Je rijdt vandaag (in ongeveer 7 uur) verder naar Brazilië, om precies te zijn naar Foz do Iguaçu.

‘s Werelds indrukwekkendste watervallen, gelegen in een weelderig nationaal park, staan op het programma. Je kunt zowel de Braziliaanse als Argentijnse zijde van de watervallen bezoeken; het vervoer naar de watervallen wordt door ons verzorgd (entreegeld is niet inbegrepen).

Dag 7: Foz do Iguaçu

De gigantische watervallen van Foz do Iguaçu zullen absoluut een hoogtepunt zijn op deze rondreis. De Iguaçu-rivier stort zich langs een 3 kilometer breed amfitheater in de Paraná-rivier. Het water valt, verdeeld over 275 watervallen, met donderend geraas 80 meter naar beneden. Tussen al deze watervallen liggen ontelbare kleine eilandjes. Dit natuurwonder vormt de natuurlijke grens tussen Argentinië en Brazilië.

Je moet niet bang zijn om nat te worden, wanneer je via één van de vele loopbruggen aan de rand van de waterval bent gekomen. Het donderende geraas van het naar beneden stortende water zal je het spreken onmogelijk maken. Voor nog meer avontuur kun je met een speedboot onderlangs de watervallen varen. Je houdt het gegarandeerd niet droog! Er valt genoeg te beleven in en rond Foz do Iguaçu; de verschillende activiteiten zullen je door de reisbegeleider ter plekke worden aangeboden.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Foz do Iguaçu - Campo Grande (Pantanal)

Vandaag kun je nog de hele dag doorbrengen bij de watervallen. Een optioneel bezoek aan één van de grootste stuwdammen van de wereld behoort eveneens tot de mogelijkheden. Deze 'Itaipu-dam' voorziet een groot deel van Brazilië en Paraguay van electriciteit.

In de avond vertrekken we met een nachtbus naar Campo Grande, waar je in de loop van de ochtend op dag 9 aankomt.

Dag 9: Campo Grande - Pantanal

Na aankomst in Campo Grande rijden we (in ongeveer 5 uur) met een eigen bus naar het westen, de Pantanal in. De fazenda met zwembad waar de komende dagen wordt verbleven ligt op een paar uur rijden van de grote stad, diep in de Pantanal. Het verblijf is inclusief excursieprogramma met Engelssprekende, lokale gidsen. De maaltijdbijdrage in de Pantanal bedraagt ongeveer 30 Real per persoon per lunch en diner.

Het grootste moerasgebied ter wereld klopt als een reusachtig hart in het midden van Zuid-Amerika. Een groot deel van het jaar spoelen zware regens voedingsstoffen in een bekken dat groter is dan Uruguay. De Pantanal werkt als een grote spons die water opneemt en vasthoudt, en ervoor zorgt dat er stroomafwaarts geen overstromingen optreden. Miereneters, jaguars, gordeldieren en de niet-vliegende rhea's trekken zich terug op de stukken droge grond. Vissen verlaten de rivieren om te foerageren op de overstroomde graslanden. Zij zijn op hun beurt het voedsel voor duizenden ooievaars, zilverreigers en reigers.

Dag 10: Pantanal

In de directe omgeving van de fazenda leven veel diersoorten. Kaaimannen, apen, vossen, (dwerg)herten, papegaaien, toekans, gordeldieren, pecari's en anaconda's zijn slechts enkele voorbeelden van het rijke dierenleven in de Pantanal. De komende dagen heb je ruim de tijd om diverse verkenningen naar het omliggende gebied te maken. Afhankelijk van de waterstand doe je dit te voet, te paard, per kano en/of per motorboot in kleine groepen, daarbij begeleid door de Engelssprekende gidsen.

Met de kano bezoek je de lagunes met hun drijvende waterplanten en weelderig begroeide oevers. Met een beetje geluk zie je reuzenotters, capibara's en misschien zelfs een ipeki, ook wel de kangoeroe onder de vogels genoemd, omdat zij haar jongen grootbrengt in een holte onder de vleugels. Natuurlijk zal het vissen op piranha's niet ontbreken!

Dag 11: Pantanal

Hoe groen kun je gaan? TIP

De jaarlijkse ritmen in de Pantanal kunnen doorbroken worden als ontwikkelaars het grote, zogeheten Hidrovia-project, dat tot doel heeft de Paraguay-Parana-rivier uit te diepen en te kanaliseren, voltooien. Dit zou een zware slag betekenen voor de beschermingsprojecten van de lokale boeren in de Pantanal. Het zou bijvoorbeeld de positieve effecten van het terugdringen van stroperij tenietdoen. De ocelotten en jaguars, die bijna verdwenen waren uit het landschap, nemen weer in aantal toe. En nog belangrijker, veel Brazilianen zijn nu begaan met het behoud van de Pantanal. Dus er is hoop. Misschien heeft de kaaiman reden om te glimlachen!

Dag 12: Pantanal - Campo Grande - Rio de Janeiro

Je rijdt met de bus (in ongeveer 5 uur) terug naar Campo Grande en vliegt vervolgens van Campo Grande naar Rio de Janeiro (met een overstap).

Rio is waarschijnlijk de bekendste stad van Brazilië. Deze bruisende miljoenenstad ligt aan zee en wordt omgeven door prachtige brede stranden en ruige rotsachtige heuvels. De bewoners van Rio, 'cariocas' genoemd, zijn gemoedelijk, vriendelijk, houden van muziek, het nachtleven en, zoals de meeste Brazilianen, van voetbal. Kortom: er wordt uitbundig geleefd!

Het strand is in Rio een ‘way of life’, nergens ter wereld zijn zand en zee zo verbonden met het sociale leven als in deze stad. ‘Cariocas’ gaan namelijk niet naar het strand om te zwemmen, maar vooral om gezien te worden. In de avond kun je je voluit storten in het sambagewoel tijdens een bezoek aan één van de vele sambascholen.
Durfals kunnen de mooiste hangglidervlucht ter wereld (zegt men) maken, vanaf de Pedra da Gávea naar het Sáo Conrado-strand!

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Rio de Janeiro

Buiten het uitgaansleven en de stranden is er nog veel meer te doen in Rio. Je kunt vandaag bijvoorbeeld deelnemen aan een optionele stadstour (aanrader!) met een lokale Engelssprekende gids.

Met de moderne metro kom je snel in het aantrekkelijke historische centrum, met het indrukwekkende Teatro Municipal (het operagebouw), het oude gerenoveerde klooster van Santo Antonio en het Museu Nacional de Belas Artes met de beste collectie Braziliaanse schilders.

Beroemd is de ruim 700 meter hoge Corcovado met het 38 meter grote Christusbeeld, ‘Christo Redendor’, dat de stad letterlijk omarmt en beschermt. Het uitzicht vanaf de heuvel over de stad en de baai met zijn vele eilandjes is adembenemend. Het alom bekende, bijna 300 meter hoge ‘Pão de Açucar’ (Suikerbrood) ligt in de Baai van Guanabara en wordt Suikerbrood genoemd, omdat de Portugezen deze berg op een zak suiker vonden lijken. Je kunt het eerste deel naar boven lopen, maar je kunt ook met een kabelbaan, die inmiddels een toeristische attractie is geworden.

Dag 14: Rio de Janeiro

Hoe groen kun je gaan? TIP

Voor sommigen heeft Rio de naam onveilig te zijn. De laatste jaren is de situatie echter sterk verbeterd. Net als in andere wereldsteden zijn er natuurlijk wijken waar je beter niet kunt komen. Wil je het 'andere gezicht' van de stad zien dan is een tour door één van de krottenwijken een interessante excursie. De 'favelas' zijn de armenwijken of krottenwijken met zelfgebouwde, vaak illegale huisjes die tegen de rotshellingen zijn neergezet. Men denkt dat er circa 400 favela's zijn waarin wel eens 1,5 miljoen mensen wonen. Sommige favela's zijn voorzien van alle basisvoorzieningen, in andere is het armoe troef en leeft men onder erbarmelijke omstandigheden.

Een deel van de inkomsten die deze favelatour opbrengt, wordt aan een schooltje in één van de buurten die wordt bezocht gegeven.

Dag 15: Vertrek Rio de Janeiro - Aankomst Amsterdam

Je vertrekt naar het internationale vliegveld van Rio de Janeiro, een rit van ongeveer een uur (sterk afhankelijk van de verkeersdrukte). Je dient ongeveer drie uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn. Vanuit Rio neem je de terugvlucht naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam. Een rondreis door Argentinië, Paraguay & Brazilië is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring voor iedere reiziger!

FESTIVALREIS BRAZILIË 
Op de reis met vertrekdatum 20 februari 2019 maak je het spectaculaire carnaval in Rio mee. 

De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad ‘Praktisch’.

Verleng je reis

  • Verlenging Buenos Aires?
    Je kunt er voor kiezen je verblijf in Argentinië te verlengen (opgeven bij boeking) met een langer verblijf in Buenos Aires.

    Deze 3-daagse verlenging kun je vooraf aan je reis boeken. Transfer naar de luchthaven en de 2 hotelovernachtingen in een centraal gelegen middenklasse hotel zijn inclusief in de reissom.

    Geef bij boeking aan of je de reis wilt verlengen. Je kunt dit aangeven door het vakje verlengingen aan te vinken in het boekingsformulier.

    Verkoopprijs 3-daagse verlenging Buenos Aires: 115 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
    Een verlenging op basis van een eenpersoonskamer is 215 euro.
    Tijdens de kerstperiode & oud en nieuw is de verlenging & prijs op aanvraag.
     
    Aangezien we je terug- of heenvlucht moeten aanpassen kunnen er meerkosten voor deze afwijkende vlucht zijn. Na ontvangst van je boeking nemen we contact met je op over de exacte kosten.
  • Verlenging Rio de Janeiro?

    Je kunt er voor kiezen je verblijf in Brazilië te verlengen (opgeven bij boeking) met een langer verblijf in Rio de Janeiro.

    Deze 3-daagse verlenging kun je achteraf aan je reis boeken. Transfer naar de luchthaven en de 2 hotelovernachtingen in een centraal gelegen middenklasse hotel zijn inclusief in de reissom.
    Geef bij boeking aan of je de reis wilt verlengen. Je kunt dit aangeven door het vakje verlengingen aan te vinken in het boekingsformulier.

    Verkoopprijs 3-daagse verlenging Rio de Janeiro: 145 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
    Een verlenging op basis van een eenpersoonskamer is 245 euro.

    Opmerking: Tijdens (en rondom) de volgende data kan de verlenging niet geboekt worden/is de verlenging op aanvraag: Carnaval, Olympische Spelen, kerst en Oud en Nieuw.

    Aangezien we je terug- of heenvlucht moeten aanpassen kunnen er meerkosten voor deze afwijkende vlucht zijn. Na ontvangst van je boeking nemen we contact met je op over de exacte kosten.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden