Alternate Text

Groepsreis Brazilië

Dans de Samba! - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 999,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Brazilië

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Brazilië

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Salvador

Salvador

Het koloniale Salvador de Bahia ligt prachtig aan de Allerheiligenbaai aan de kust van de Atlantische oceaan. Het is een zeer levendige stad met veel Afrikaanse invloeden.

Lencois

Lencois

Diep in het binnenland ligt het dorpje Lençois. Het gebied is genoemd naar de diamanten die hier lange tijd werden gedolven.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro ligt prachtig aan zee, tussen baaien met hagelwitte stranden en tropische heuvels. Dompel je onder in het snelle leven in deze metropool en geniet!

Ilha Grande

Ilha Grande

Ilha Grande is een tropische eiland in de Atlantische oceaan dat zich uitstekend leent om helemaal tot rust te komen.

Paraty

Paraty

Houd je van sfeervolle straatjes, gezellige pleinen, azuurblauwe zee en piratenstreken? Dan is Paraty jouw uitgelezen bestemming!

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam - Aankomst Salvador Salvador
2 Salvador Salvador
3 Salvador / optionele excursie Praia do Forte Salvador
4 Openbaar vervoer Salvador - Lencois / Chapada Diamantina Lencois
5 Lencois / Chapada Diamantina Lencois
6 Lencois / Chapada Diamantina Lencois
7 Vliegtuig Lencois - Salvador - Rio de Janeiro Rio de Janeiro
8 Rio de Janeiro Rio de Janeiro
9 Rio de Janeiro Rio de Janeiro
10 Bus, Ferry Rio de Janeiro - Ilha Grande Ilha Grande
11 Ilha Grande Ilha Grande
12 Boot, Bus Ilha Grande – Paraty Paraty
13 Paraty Paraty
14 Bus, Vliegtuig Sao Paulo - Amsterdam Vliegtuig
15 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Amsterdam

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
10
0
0
0
3
0
218
352
318
4

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Aankomst Salvador

Vandaag vlieg je met een overstap naar Brazilië, waar je dezelfde dag aankomt (of de volgende ochtend afhankelijk van het vluchtschema) in Salvador. Je rondreis door Brazilië gaat van start. Je wordt op de luchthaven opgewacht door de lokale reisbegeleider en naar het hotel gebracht. 'Bem vindo ao Brasil!'

Dag 2: Salvador

Salvador was ruim drie eeuwen lang de hoofdstad van de toenmalige Portugese kolonie en geruime tijd een van de meest welvarende steden van ‘de Nieuwe Wereld’. In het oude centrum zijn de sporen van het rijke verleden nog goed af te lezen. Hoogtepunt is de geheel gerestaureerde historische stadswijk Pelourinho. Hier vind je de grootste verzameling aan koloniale barok architectuur van Latijns-Amerika terug. ’s Avonds zijn de fraaie pleinen, kerken en statige huizen het decor voor liveoptredens en klinken de ritmes van samba, axé en bossa nova tot laat door de straten.

Salvador staat bekend als ‘de meest Afrikaanse stad buiten Afrika’. Wat bevolking en cultuur betreft uit zich dat onder andere in: kleding en religie (candomblé: verering van Afrikaanse goden); de vechtdans capoeira; de in witte gewaden vol kralenkettingen gehulde verkoopsters van acarajé (pittige garnalenoliebol); de sonore drums van slagwerkgroep Olodum en wat het eten betreft, in de meest gekruide keuken van Brazilië! Kortom: Salvador moet je gezien hebben.

Dag 3: Salvador / optionele excursie Praia do Forte

Hoe groen kun je gaan? TIP

Het dorpje Praia do Forte, ongeveer anderhalf uur rijden van Salvador, staat bekend om het zeeschildpadden beschermingscentrum, TAMAR. Van september tot maart is het strand bij Praia do Forte dé broedplaats voor deze dieren. Zodra het donker wordt werken de enorme zeeschildpadden zich een weg door het zand om op het droge hun eieren te leggen. Nadat de eieren zijn gelegd, worden ze door ruim 100 geschoolde medewerkers uitgegraven en opnieuw ingegraven op een beschermd stukje strand. Zo zorgt men ervoor dat de gemiddeld honderd eieren rustig door het warme zand kunnen worden uitgebroed. 

Daarnaast is Praia do Forte een uitstekende plek om walvissen te spotten. Van juli tot en met oktober verblijft de zogenaamde bultrugwalvis voor de kust. Ze ontvluchten daarmee de koude Antarctische winter. In de warme tropische wateren worden hun jongen geboren. Het is een spektakel om deze grote beesten van dichtbij te zien! Verder is Praia do Forte een heerlijk strand waar je lekker tot rust kunt komen. Dé ideale plek om helemaal in het Braziliaanse ritme te komen!

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Salvador - Lencois / Chapada Diamantina

Een circa 6 uur durende rit (met een comfortabele openbaar vervoersbus), dwars door het binnenland van de staat Bahia, brengt je in het hart van het nationale park ’Chapada Diamantina’. Het landschap in dit beschermde natuurgebied lijkt direct uit een schilderij van Salvador Dali te zijn gekomen, zo surrealistisch. Je overnacht in het plaatsje Lencois. Het gebied dat je de komende dagen zult verkennen is genoemd naar de edelstenen die hier lange tijd werden gedolven; diamanten. Vandaag de dag zijn alle diamantmijnen gesloten en is de ‘Chapada Diamantina’ een groot beschermd natuurgebied. Door de hoge ligging valt er meer neerslag dan in het omringende droge binnenland en het is daarom ook rijk aan exotische bloemen- en plantensoorten.Maak de komende dagen wandelingen of gemotoriseerde excursies naar een aantal spectaculaire bezienswaardigheden, zoals grotten met kristalheldere meertjes en grillig gevormde rotsformaties.

Dag 5: Lencois / Chapada Diamantina

Je kunt verschillende optionele excursies maken vanuit Lencois. Eén van de opties leidt naar de `Cachoeira da Fumaça`, een 380 meter hoge waterval waar het meeste water de lange val niet maakt en halverwege als mist verdwijnt. Een mysterieus gezicht. Deze excursie duurt een hele dag. ‘s Ochtends rijdt je eerst naar een fraaie vallei aan de andere kant van het nationale park. Hier ga je, samen met de gids, te voet verder. Een tocht van ruim 2 uur naar boven, over bergpaden en door semi-droge tropische vegetatie. Vanaf boven heb je een schitterend uitzicht over de vallei en de waterval. De weg naar beneden gaat een stuk sneller, onderweg passeer je een kleine waterval waar je heerlijk kunt afkoelen in het koude water (prijs van de excursie € 50 p.p. inclusief Engelstalige gids).

’s Avonds lonkt het kleine stadje Lencois, waar tot in de late uurtjes caipirinha’s worden geschonken. 

Dag 6: Lencois / Chapada Diamantina

Watervallen, wandelingen door grotten en spelonken, valleien en ravijnen met surrealistische vergezichten. Ongetwijfeld het letterlijke hoogtepunt van deze optionele excursie is de Morro do Pai Inácio (1120 meter), die tegen zonsondergang een fantastisch panorama biedt over de grillige rotswanden aan de rand van het plateau. De legende gaat dat een ontsnapte slaaf die verliefd was op de vrouw van zijn baas in zijn wanhoop van de steile afgrond sprong. Je bezoekt verder de Gruta da Pratinha, een door de rivier uitgesleten grot. Het heldere water nodigt uit tot een duik.

Je kunt ook gaan wandelen naar de Rio Serrano (rivier met natuurlijke zwembaden en kleine watervallen) of bijvoorbeeld naar de Cachoeira do Sossego, een canyon met diep beneden een rivier met fraaie waterval. Er zijn verder dagtochten mogelijk naar ‘quilombos’ (afgelegen dorpjes in het moeras gesticht in de koloniale tijd door voormalige gevluchte slaven).

Dag 7: Lencois - Salvador - Rio de Janeiro

Je reist vandaag per openbaar vervoersbus terug naar Salvador en vliegt daarna met een binnenlandse vlucht (soms met overstap) van Salvador naar Rio de Janeiro. Houd dus rekening met een lange reisdag. 

Rio de Janeiro is waarschijnlijk de bekendste stad van Brazilië. Het was de Portugese zeevaarder Gaspar de Lemos die in januari 1502 aankwam bij een rivier, tenminste, dat dacht hij. Hij noemde de plek ‘Rivier van Januari’: Rio de Janeiro. Maar het waren de Fransen (1555) die hier voor het eerst hun nederzettingen bouwden en het gebied koloniseerden. Later hebben de Portugezen (1560) het weer overgenomen. Na honderden jaren van kolonisatie, oorlogen en West Europese immigratie groeide Rio uit tot een stad van wereldformaat. De jaren 1920-1950 was een bloeitijd voor de stad. Het was een romantische, exotische bestemming voor Hollywood-sterren, die afkwamen op de luxe casino’s en nachtclubs. Rio was de hoofdstad van Brazilië van 1763 tot 1960: daarna werd dat Brasília. Maar Rio bleef de voornaamste toeristische trekpleister en de meest culturele stad van het land.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Rio de Janeiro

Rio ligt aan zee en heeft prachtige brede stranden en ruige rotsachtige heuvels. Het is één van de meest dichtbevolkte steden van de wereld. De bewoners van Rio,' 'cariocas' genoemd zijn vriendelijk en  zelfbewust, voor muziek en dans wordt hier alles opzij gelegd. Ga bijvoorbeeld naar een sambaschool om te zien wat we bedoelen!

Buiten het uitgaansleven en de stranden kun je veel dingen zien en doen in Rio. Natuurlijk is daar het alom bekende, bijna 300 meter hoge Pão de Açucar (Suikerbrood). Pão do Açucar ligt in de Baai van Guanabara en wordt Suikerbrood genoemd, omdat de Portugezen deze berg op een zak suiker vonden lijken. In de vijftiende eeuw stond hun hoofd nou eenmaal naar suiker: hét handelsproduct uit die tijd. Je kunt naar boven lopen, maar je kunt ook met een kabelbaan, die inmiddels een echt kenmerk van Rio is geworden. Beroemd is ook de ruim 700 meter hoge Corcovado met de ‘Cristo Redendor’. Het uitzicht hiervandaan is adembenemend.

Dag 9: Rio de Janeiro

Een andere kant van Rio vind je op het strand. De stranden van Copacabana en Ipanema zijn wereldberoemd. Gewoon luierend in het zand onderga je het strandleven het best. Cariocas gaan zelf niet naar het strand om te zwemmen, maar om gezien te worden. Bij het strand wordt veel gesport, de beste manier om je mooie lijf te kunnen tonen!

Hoe groen kun je gaan? TIP

Wil je het 'andere gezicht' van de stad zien dan is een tour door één van de krottenwijken een heel interessante excursie. Rio de Janeiro staat bekend om de 'favelas': de krottenwijken met zelfgebouwde, vaak illegale huisjes die tegen de rotshellingen zijn neergezet. Men denkt dat er circa 400 favela's zijn waarin in totaal wel eens 1,5 miljoen mensen zouden kunnen wonen. Sommige favela's zijn voorzien van alle basisvoorzieningen, in andere leeft men onder erbarmelijke omstandigheden. 

Een deel van de inkomsten die deze favelatour opbrengt, wordt aan een schooltje in één van de buurten die wordt bezocht gegeven.

Dag 10: Rio de Janeiro - Ilha Grande

In de ochtend rijd je naar Angra dos Reis (ongeveer 4-5 uur rijden), waar op de ferry wordt gestapt naar Ilha Grande (ongeveer anderhalf uur varen). Ilha Grande is een ecologisch paradijs: 35% van het eiland is beschermd natuurgebied en je kunt er uitsluitend komen met kleine speedbootjes.

Ilha Grande was tot 1994 een gevangeniseiland, waar buiten gevangenen en bewaarders niemand een voet aan grond mocht zetten. Tegenwoordig is het eiland voor iedereen toegankelijk. De tijd heeft praktisch stilgestaan. Er zijn bijvoorbeeld geen wegen, alle vervoer gaat over smalle en soms steile bospaadjes. Er is geen hoogbouw en zelfs in het hoofdplaatsje, Vila Abraão, heb je nauwelijks het gevoel in de bewoonde wereld te zijn. Hier komen veel natuurliefhebbers die zich vermaken met lange trektochten en wandelingen, maar ook mensen die op zoek zijn naar rust.

Dag 11: Ilha Grande

Relaxtijd. Je kunt snorkelen in het heldere blauwe water, lekker luieren op één van de paradijselijke stranden, zeekajakken, een schoenertocht maken, etc...

Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het strand Lopez Mendes, volgens veel reisgidsen het mooiste van Brazilië! Je kunt er wandelend naar toe gaan vanaf je hotel (reken op 3 uur heen en 3 uur terug) of je kunt er met een schoener heen.

De stranden op Ilha Grande zijn fenomenaal en het binnenland is begroeid met dicht tropisch regenwoud waar je mooie trekkingen kunt maken, bijvoorbeeld naar één van de twee 1000 meter hoge pieken.

Er zijn diverse gemarkeerde wandelingen uitgezet. Een aanrader is de wandeling dwars over het eiland, door de dichte jungle, naar het mooie Praia Dos Rios, waar twee riviertjes aan weerszijden van het strand uitmonden in de oceaan. Je loopt er, vergezeld van talloze felgekleurde vlinders, in ruim twee uur heen en gaat over hetzelfde pad terug. Tijdens de wandeling passeer je verschillende watervalletjes en misschien ontdek je apen in de bomen!

Dag 12: Ilha Grande – Paraty

Je maakt een tocht per lijnferryboot naar Mangaratiba, een klein havenplaatsje op het vaste land, gevolgd door een transfer naar Paraty (ongeveer 2 uur rijden).

Paraty is een koloniaal plaatsje aan de groene tropische kust tussen Rio de Janeiro en São Paulo. Paraty was één van de eerste havens van Brazilië, vanwaar goud en andere edelmetalen uit het binnenland naar Portugal werden verscheept. De vele 'bounty' eilandjes voor de kust bleken echter prima schuilplaatsen voor piraten en na enkele decennia werd besloten de goederen voortaan vanuit het nieuw gestichte Rio de Janeiro te verschepen. Sinds die tijd is de handel geluwd en is het centrum van het stadje Paraty geheel intact gebleven.

Dag 13: Paraty

Paraty is én een geliefd vakantieoord voor de inwoners van São Paulo én een cultuurmonument onder bescherming van de UNESCO. Het is dan ook een heel leuk plaatsje om enige tijd door te brengen. Er zijn veel restaurants en kroegjes. Je kunt mee op een optionele tour met een schoener naar één van de vele tropische eilandjes voor de kust, waarbij je zult aanleggen om te zwemmen en snorkelen. Daarnaast kun je gaan mountainbiken door de jungle. Ook kun je naar één van de paradijselijke stranden in de omgeving.

Voor hen die wel eens willen weten waar de 'cachaça', het lokale vuurwater, vandaan komt, zijn in de omgeving diverse stokerijen waar je kunt proeven. 'Cachaça' is een onmisbaar ingrediënt bij het maken van een 'caipirinha'. Limoen, suiker en ijs erbij en je hebt het meest populaire drankje van Brazilië!

Dag 14: Sao Paulo - Amsterdam

Je reist naar het internationale vliegveld van Sao Paulo (ongeveer 5 uur rijden), waar je ongeveer drie uur van tevoren aanwezig moet zijn. Vanuit hier neem je de terugvlucht naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 15: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

FESTIVALREIS BRAZILIË
Op de reis met vertrekdatum 23 februari 2019 maak je het spectaculaire carnaval in Rio mee.

De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad ‘Praktisch’.

Verleng je reis

 • Verlenging Rio de Janeiro?

  Je kunt er voor kiezen je verblijf in Brazilië te verlengen (opgeven bij boeking) met een langer verblijf in Rio de Janeiro.

  Deze 3-daagse verlenging kun je achteraf aan je reis boeken.  Je verlenging is inclusief: bus (lijnbus) Paraty- Rio de Janeiro + transfer van het busstation naar je hotel, 2 hotelovernachtingen in een centraal gelegen middenklasse hotel en een transfer van je hotel naar de luchthaven voor vertrek.

  Geef bij boeking aan of je de reis wilt verlengen. Je kunt dit aangeven door het vakje verlengingen aan te vinken in het boekingsformulier.

  Verkoopprijs 3-daagse verlenging Rio de Janeiro: 225 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

  Een verlenging op basis van een eenpersoonskamer is 325 euro.

  Opmerking: Tijdens (en rondom) de volgende data kan de verlenging niet geboekt worden/is de verlenging op aanvraag: Carnaval, Olympische Spelen, kerst en Oud en Nieuw.

  Aangezien we je terug- of heenvlucht moeten aanpassen kunnen er meerkosten voor deze afwijkende vlucht zijn. Na ontvangst van je boeking nemen we contact met je op over de exacte kosten.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden