Alternate Text

Groepsreis Cambodja

Wereldwonder Angkor Wat - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 699,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Cambodja

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Cambodja

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Siem Reap

Siem Reap

Bezoek Angkor Wat in Siem Reap. Een prachtige dag gegarandeerd! | Cambodja

Sambor Prei Kuk

Phonm Penh

Phonm Penh

Bezoek Phonm Phen, en sla dan niet het Koninklijk over! Het prachtige gouden paleis is absoluut een bezoek waard. | Cambodja

Kampot

Kampot

Kampot is een kleine stad waar de Franse architectuur nog altijd goed te zien is en waar de zwarte peper die in Kampot geproduceerd wordt, wereldberoemd is. In Kampot kun je heerlijk verse vis van de barbecue eten bij een van de vele restaurants aan de boulevard. | Cambodja

Koh Rong

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Siem Reap Vliegtuig
2 Bus Aankomst Siem Reap Siem Reap
3 Siem Reap / Angkor Siem Reap
4 Siem Reap / Angkor Siem Reap
5 Bus Siem Reap – Sambor Prei Kuk Sambor Prei Kuk
6 Bus Sambor Prei Kuk – Phnom Penh Phnom Penh
7 Phnom Penh Phnom Penh
8 Bus Phnom Penh – Tonle Bati – Phnom Chisor – Kampot Kampot
9 Kampot Kampot
10 Boot, Bus Kampot – Sihanoukville – Koh Rong Koh Rong
11 Koh Rong Koh Rong
12 Koh Rong Koh Rong
13 Boot, Bus Koh Rong – Sihanoukville – Pich Nil – Phnom Penh Phnom Penh
14 Bus, Vliegtuig Vertrek Phnom Penh Vliegtuig
15 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
10
0
0
0
3
0
218
352
318
4

Dag 1: Amsterdam – Siem Reap

Je vliegt vanuit Amsterdam via Bangkok naar Siem Reap in Cambodja, waar je de volgende dag aankomt. Hier start jouw Cambodja groepsreis.

Dag 2: Aankomst Siem Reap

Op het vliegveld word je opgewacht door je reisbegeleider en naar je hotel gebracht. De rest van de dag heb je vrij ter besteding. Siem Reap is tijdens je Cambodja rondreis de uitvalsbasis voor de verkenning van Angkor, een van de grootste en mooiste tempelcomplexen van Zuidoost-Azië.

In Siem Reap heerst een gezellige drukte van toeristen van over de hele wereld. Er is een ‘Bar Street’, waar het wemelt van de barretjes, souvenirwinkels en straatstalletjes. Een gezellige drukte van toeristen uit de hele wereld. Zoek een leuk restaurant uit en kies voor een heerlijke fish amok en chicken curry, beide typische Khmergerechten.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 3: Siem Reap / Angkor

Vrije dag. Je kunt een bezoek brengen aan het wereldberoemde Khmer heiligdom Angkor, die natuurlijk een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft. Vanaf de 10de eeuw was Angkor de hoofdstad van het machtige Khmerrijk. Het complex bestaat uit meer dan 110 tempels en wordt beschouwd als een van de architectonische wereldwonderen. Angkor is in de loop van honderden jaren opgebouwd door verschillende Khmer heersers. In het complex zijn veel verschillende tempels, maar sla zeker Angkor Wat, Bayon en Ta Phrom niet over.

Let op: Voor een bezoek aan het tempelcomplex van Angkor Wat koop je bij de ingang een strikt persoonsgebonden entreebewijs. Een toegangspas voor 1 dag kost 37 US$, voor 3 dagen betaal je 62 US$ (prijswijzigingen onder voorbehoud).

Dag 4: Siem Reap / Angkor

Vrije dag. Je kunt er voor kiezen om nog een (deel van de) dag Angkor te verkennen. De tempel Preah Kahn is bijna niet gerestaureerd, waardoor je mooi kunt zien hoe de natuur de tempel heeft overgenomen. Er hangt een mystieke sfeer. Gigantische woudreuzen omklemmen de rotsblokken, tempelmuren en -daken en meterslange dikke boomwortels kronkelen zich door de ruïnes. Vlinders dwarrelen door de groene omgeving en je hoort overal vogels.  Ook Ta Som en Pre Rup zijn de moeite van een bezoek zeker waard.

Als je schitterend bewerkte Banteay Srei complex wilt bezoeken, moet je eerst een tocht maken van zo'n 30 kilometer door de rijstvelden. De tempel op zich is misschien niet de meest indrukwekkende, maar de vele reliëfs en sculpturen in het complex behoren tot de meest verfijnde van Angkor. Genoeg cultuur gehad vandaag? Misschien is een massage in het ‘Angkor Massage Institute’ dan een welkome optie. Of ga naar het vogelreservaat Preak Tuol, waar je vanaf een motorbootje de traditionele vissersdorpen en ‘ondergelopen bossen’ ziet.

Dag 5: Siem Reap – Sambor Prei Kuk

Je reist naar Sambor Prei Kuk, ooit de hoofdstad van het Chenla koninkrijk. Het wordt gezien als één van de voorlopers van Angkor. De meeste tempels in het complex zijn gewijd aan de hindoegod Shiva. De tempel Prasat Yeah Puon ligt fotogeniek in het bos, in de schaduw van eeuwenoude bomen. Sommige takken zijn vergroeid met de tempel. Sambor Prei Kuk prijkt sinds 2017 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je geniet van een traditionele Khmer picknick lunch bij een van de tempels.

Na de lunch ga je naar Isanborei, waar je een nacht logeert in een homestay, ‘bij de mensen thuis’. Een heel speciaal onderdeel van je Cambodja rondreis! Met een lokale gids van de gemeenschap bezoek je het dorp, een uitgelezen kans om met de bevolking in contact te komen en het lokale leven te ervaren! Van dit 'Community Based Tourism' project gaan alle opbrengsten rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Dag 6: Sambor Prei Kuk – Phnom Penh

Na het ontbijt reis je naar Phnom Penh, dat volgens de legende werd gesticht in 1372 door een rijke dame met de naam 'Penh'. 'Phnom' is de Khmer naam voor 'berg'. Sindsdien heeft de stad deze naam behouden. Phnom Penh ligt op de plek waar de Mekongrivier en de Tonle Saprivier samenkomen. Her en der zie je de kenmerkende Franse stedenbouw, afkomstig uit de koloniale tijd toen de Fransen hier heersten.

Je kunt de bruisende Cambodjaanse hoofdstad verkennen. De Centrale Markt (Psar Thmay) is de grootste en drukste markt van Phnom Penh. Het donkergele gebouw is gebouwd in 1937 en ontworpen door Franse architecten in de art-deco stijl. Er wordt hier gehandeld in alle mogelijke goederen. Groente, fruit, sieraden, elektronica, stoffen en kleding. Je ziet ook gefrituurde krekels en vogelspinnen. Phnom Penh is een sfeervolle plaats met een brede boulevard aan de Tonle Sap, vol restaurants en terrasjes. Langs de boulevard is het leuk wandelen, en in de zijstraatjes vind je gezellige marktjes vol groenten en fruit. Het uitgaansleven is bruisend; je vindt hier alles, van discotheken tot nachtclubs.

* Shoestring en duurzaamheid

Lees hoe wij het groene karakter van onze reizen bevorderen. Lees meer

Dag 7: Phnom Penh

Vrije dag. Met circa 2½ miljoen inwoners is Phnom Penh hard op weg om een mondaine stad te worden. De meeste culturele bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Het Nationaal Museum heeft een prachtige collectie historische Khmerkunst. De 'Zilveren Tempel' met een vloer van zilveren stenen, ligt op het terrein van het Koninklijk Paleis. Een mooi complex dat voor een gedeelte te bezichtigen is. Misschien wil je de monumenten bezoeken die getuigen van een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Cambodja, de periode dat Pol Pot het land regeerde. Bekijk hiervoor de gruwelijke Tuol Sleng gevangenis en Choung Ek, beter bekend als de ‘Killing Fields’. Ook een traditionele dansvoorstelling op het terrein van het Nationaal Museum is een aanrader.

Dag 8: Phnom Penh – Tonle Bati – Phnom Chisor – Kampot

In de ochtend vertrek je op je reis door Cambodja naar Kampot, in het uiterste zuiden van Cambodja. Onderweg kan gestopt worden bij meerdere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zoals de Ta Prohm tempel in Tonle Bati, gebouwd door Koning Jayavarman VII in de 12de eeuw. Ook Phnom Chisor, een pagode op een heuvel, kan worden bezocht. Dan ga je verder naar Kampot, waar je overnacht. Het is een typisch Cambodjaans stadje met een relaxte sfeer en wordt omringd door rijstvelden en het Domreygebergte (Olifantengebergte). Ook zijn er veel peperplantages. De peper is beroemd vanwege de uitstekende kwaliteit; vroeger had vrijwel elk goed aangeschreven restaurant in Frankrijk wel een potje Kampot peper op tafel staan.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 9: Kampot

Vrije dag. Je kunt op eigen gelegenheid het stadje Kampot bekijken. Loop door de straatjes met Frans koloniale gebouwen, bezoek een peperplantage en slenter over de kleurrijke markt. Afgezien van alle groenten en fruit, is er bijna elk soort vlees te koop. Zakken en zakken rijst zijn er natuurlijk, maar ook gedroogde vis en garnalen, levende vissen en veel huishoudelijke benodigdheden. In minirestaurants op de markt wordt flink gesmuld. Je kunt ook een stuk langs de Kampot rivier (Teuk Chhou) wandelen en daarna even ‘bijkomen’ met een tropisch drankje of een biertje op een van de terrasjes.

Zin in wat actievers? Kies dan voor een tochtje per kajak door de mangroven, onderneem een fiets- of brommertocht over het platteland of verken Bokor Mountain. Bokor was voorheen een dorp met oude Franse koloniale huizen, een casino en zelfs een oude kerk. De overblijfselen zijn nog steeds te zien.

Dag 10: Kampot – Sihanoukville – Koh Rong

‘s Ochtends reis je naar Sihanoukville, door de Khmers nog vaak 'Kompong Som' genoemd. Sihanoukville werd genoemd naar de Cambodjaanse monarch Sihanouk. In de haven neem je openbare boot naar het eiland Koh Rong (Koh = eiland). Hagelwitte zandstranden, ongerepte natuur, koraalriffen, verkoelende watervalletjes en een sfeervol nachtleven. Je treft dit allemaal op de eilanden voor de kust van Sihanoukville.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 11: Koh Rong

Vrije dag. Relatief recent zijn de eilanden voor de kust ontdekt door het toerisme. Eigenlijk raar omdat de eilanden ideaal zijn als het om snorkelen, duiken, vissen, uitgaan of gewoon relaxen gaat. Er is (nog steeds) vrijwel geen infrastructuur op Koh Rong aanwezig met uitzondering van paadjes vanaf de stranden en enkele wandelpaden door de heuvels. Om een ander deel van het eiland te bekijken moet je dus met de boot. Elektriciteit is beperkt beschikbaar en vaak alleen op vaste tijdstippen.

Dag 12: Koh Rong

Vrije dag. Koh Rong is met een oppervlakte van 78 km² het op één na grootste eiland van Cambodja (na Koh Kong). Het heeft een totale kustlijn van 61 km, waarvan 43 km bestaat uit goed begaanbare zandstranden. Het eiland is dichtbebost en heuvelachtig, het hoogste punt is 316 meter.

Ook vandaag kun je naar eigen inzicht spenderen op het eiland. Een verkoelende plons in de zee, een boottochtje, snorkelen of duiken boven het visrijke koraal, een wandeling ondernemen, kajakken of gewoon lekker je boek lezen in een hangmat… Door de fraaie tropische omgeving en het prima seafood (waarvan je hier voor een prikkie kunt smullen) is een verblijf op het eiland Koh Rong de moeite zeker waard.

Dag 13: Koh Rong – Sihanoukville – Pich Nil – Phnom Penh

Je Cambodja reis voert terug naar Phnom Penh. Onderweg stop je bij Pich Nil, waar je ‘geestenhuisjes’ ziet staan, gewijd aan Yay Mao (Lady Mao). De godin die waakt over de kusten van Cambodja. Veel Cambodjaanse reizigers stoppen er voor een gebed aan Yay Mao en offeren er wat fruit en kleingeld voor een veilige reis.

Je bereikt Phnom Penh vroeg in de middag, waarna je de rest van de dag vrij ter besteding hebt. Wie enkele souvenirs wil kopen, mag een bezoek aan de Russische markt niet overslaan. Je vindt er werkelijk alles; van aardewerken kommen tot hangmatten, zijden stoffen en zilverwerk.

Dag 14: Vertrek Phnom Penh

Afhankelijk van de definitieve vluchttijd heb je nog tijd in Phnom Penh te spenderen. Vandaag vlieg je via Bangkok naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Reizigers die kiezen voor een landarrangement op deze Cambodja rondreis: je reis start op dag 2 in Siem Reap en eindigt vandaag in Phnom Penh (uitchecken om 12.00 uur).

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 15: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Je Cambodja rondreis is helaas ten einde. 
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden