Alternate Text

Groepsreis Costa Rica, Nicaragua & Panama

'Tuin van Midden-Amerika' - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 099,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 21 DAGEN

Groepsreis Costa Rica, Nicaragua & Panama

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

€ 19

Cahuita - Jaguar Rescue Center

Een unieke ervaring met Costa Rica's wildlife. Dit jaguar centrum is een non-profit organisatie die zorgt voor gewonde of mishandelde dieren (niet alleen jaguars!) en probeert hen te rehabiliteren zodat ze weer terug kunnen naar hun natuurlijke omgeving. Onder leiding van een deskundige, kun je apen, wilde katten, luiaards, wasberen, miereneters en nog veel meer dieren leren kennen. Je hebt ook de mogelijkheid om de meest giftige slangen van Costa Rica te observeren. De slangen zijn ondergebracht in terraria, die de natuur nabootsen. De toegangsprijs voor deze excursie zal rechtstreeks ten goede komen aan de bewoners van het centrum!

Inclusief: entreegeld, rondleiding onder begeleiding van een gids (tussen 9.30 en 11.30 's ochtends, niet op zondag!).
Gratis toegang voor kinderen onder de 10 jaar. 

€ 34

Cahuita - snorkeltocht Cahuita N.P.

Je maakt een tocht naar een van de beste plaatsen om te snorkelen in Costa Rica! Je bezoekt twee verschillende plekken waar je het onderwaterleven kunt observeren. In de oceaan is meer biodiversiteit te vinden dan op het vaste land bij Cahuita! Het koraalrif ligt voor de kust van het Cahuita Nationaal Park. Je kunt per boot of al wandelend door het nationaal park terug naar Cahuita.

Inclusief: entree nationaal park, lokale gids, boottocht, snorkelspullen, fruitsnack en transport.
Duur: halve dag
Meenemen: zwemspullen, T-shirt, handdoek, hoed, zonnebrandcrème, camera.
€ 34

Granada - Masaya Nationaal Park

Deze dagexcursie omvat een bezoek aan de Masayavulkaan, de stad Masaya en de lokale ambachtelijke markt en het dorp Catarina met uitkijkpunt over het Apoyomeer.

De dag begint met een kort bezoek aan een weeshuis, het ‘Hogar Madre Albertina’, waar een donatie voor deze kinderen in nood gemaakt wordt (5$ per persoon).

Het Masaya Nationaal Park is een van de mooiste natuurfenomenen van Nicaragua. Het is opgericht in 1979 en heeft een oppervlakte van 54 km2, met meer dan 20 km aan wegen en paden, die rond de twee imposante vulkanen en vijf enorme kraters lopen. Een van de kraters vertoont gasvormige activiteit en gloeiende lava.

Daarna bezoek je het dorp Masaya, het folkloristische centrum van Nicaragua. De boulevard of ‘malecon’ aan het meer en de oude kunstnijverheidsmarkt zijn zeer de moeite waard. Een unieke combinatie van hangmatten, klederdracht en vriendelijke mensen kleurt het straatbeeld. Ook een bezoek aan de gewone levensmiddelenmarkt is een belevenis.

Inclusief; bustransport, entrée Masaya vulkaan, entrée Lagune van Apoyo, bezoek Masaya en Catarina.
Duur: hele dag
Meenemen: hoed, goede schoenen, zonnebrandcrème, camera.

€ 43

La Fortuna - boottocht Caño Negro Wildlife Refuge

De Caño Negro Wildlife Refuge wordt beschouwd als een van de beste plekken op het continent om vogels te spotten. Daarnaast is Caño Negro het thuis van veel dieren; zoals luiaards, drie soorten apen, kaaimannen, hagedissen en vleermuizen. De tour naar deze prachtige regio begint in La Fortuna. Van hieruit is het 1 ½ uur rijden tot Los Chiles, een rustig dorpje op 5 kilometer van de grens met Nicaragua. Hier ga je met de boot ongeveer 3 uur de Río Frío (‘Koude Rivier’) op. Tijdens de hele tour zullen professionele gidsen uitleg geven over de verscheidenheid aan flora en fauna onderweg.

Duur: hele dag
Inclusief: boottocht, picknick lunch en vervoer.
Meenemen: kopie van je paspoort, camera, comfortabele kleren, anti-muggenmiddel, zonnebrandmiddel, poncho/regenjas

€ 38

Manuel Antonio N.P. - Jungle Night Walk and AquaticTropical Gardens

De Amphibian Aquatic Garden is een serie waterwegen en baden die zo ontworpen zijn dat ze aan een scala van inheemse soorten een habitat bieden. Dieren kunnen hier reproduceren en voortbewegen zonder dat hun natuurlijk gedrag beperkt wordt. Tijdens deze unieke Jungle Walk ben je even deel van het meest interessante en belangrijke ecosysteem van Costa Rica, het nachtelijke tropische bos. Je kunt in contact komen met allerlei dieren en hebt de kans om één van de meest interessante reptielen te zien...de slang! Met meer dan 30 geïdentificeerde soorten leer je hier meer over welke gevaarlijk zijn en welke niet.

Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: lokale gids, entree en zaklamp
Duur: 2 uur, vertrek om 17.30 uur
Meenemen: goede loopschoenen, broek, anti-muggenmiddel, camera.

€ 21

Manuel Antonio N.P. - Tarcolesrivier boottocht

De 'Estero de Guacalillo' (Guacalillo monding) en de Tarcoles rivier bieden je de mogelijkheid om een van de grootste populaties Amerikaanse krokodillen te observeren. Een indrukwekkend ecosysteem, bestaande uit vier verschillende mangrove soorten, die elk een belangrijke ecologische leefomgeving voor diverse vogelsoorten creëren. Als de boot de rivieroever nadert, kun je de krokodillen van tot wel 15 meter lang van dichtbij bekijken. Vooral dankzij de inspanning van de lokale gemeenschap is de krokodillen populatie gegroeid van 50 naar 150 exemplaren per vierkante kilometer.

Inclusief: boottocht, water, fruit
Duur: 2,5 uur
Meenemen: camera, verrekijker, regenjas, comfortabele kleding, anti-muggenmiddel, zonnebrandcrème, goede schoenen.

€ 75

Monteverde - Selvatura Canopy & Tree Top Walkways

Het is mogelijk om zowel de Canopy tour als de Tree Top Walkways tour te combineren. Dit is de beste manier om het nevelwoud te verkennen!

Voor wie: alle leeftijden!
Inclusief: transport, lokale gids Canopy Tour (voor de Tree Top Walkways  is er geen lokale gids inbegrepen), materiaal, entreegeld
Duur: 4 tot 5 uur
Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding en schoenen, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera.
€ 60

Monteverde - Selvatura Canopy Tour

De Selvatura Canopy Tour bestaat uit 12 kabels en 16 platforms, hoog boven in de bomen van het nevelwoud. Tijdens deze tour wordt je vast geritst aan kabels met een veiligheidsgordel. Er wordt gebruik gemaakt van het beste klimmateriaal. Hierna kan de vlucht door het bos beginnen. Het is een avontuurlijke tour, waarbij veiligheid natuurlijk een van de belangrijkste factoren is. Op het einde van de tour is er een ‘Tarzan Swing’. Dit betekent dat je boven het bos uit kunt slingeren, en je je echt even Tarzan waant!

Voor wie: alle leeftijden!
Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: transport, lokale gids, materiaal, entreegeld
Duur: 2,5 uur
Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera

€ 30

Monteverde - Selvatura Tree Top Walkways

Bekijk het nevelwoud eens van boven! Als je de toppen van de bomen van dichtbij wil observeren, kun je deelnemen aan de Tree Top Walkways tour. Deze 3 kilometer lange tour, bestaat uit een combinatie van paden en zeven bruggen waarbij je alle niveaus van het nevelwoud, en haar bijbehorende bewoners kunt verkennen. Je begint op de grond, en eindigt op het niveau van de top van de grote bomen. De hoogste brug ligt op 80 meter hoogte. Aan het eind kun je een ficusboom van binnen beklimmen!

Voor wie: alle leeftijden!
Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: transport, entreegeld
Duur: anderhalf tot 2 uur
Meenemen: comfortabele schoenen, lange broek, verrekijker, camera.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden