Alternate Text

Groepsreis Costa Rica, Nicaragua & Panama

'Tuin van Midden-Amerika' - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 099,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 21 DAGEN

Groepsreis Costa Rica, Nicaragua & Panama

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Costa Rica, Nicaragua & Panama

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

San José

San José

San José, de hoofdstad van Costa Rica, is een grote, maar relatief rustige stad. De stad beschikt over mooie gevels en gezellige markten om een tijd rond te dwalen. |Costa Rica

Monteverde

Monteverde

Boek een nachtexcursie in het beroemde Nevelwoud van Monteverde en ga samen met een gids en een zaklamp op stap om dieren te spotten die je overdag niet kunt zien. |Costa Rica

Granada

Rincon de la Vieja

Rincon de la Vieja

Het park Rincon de la Vieja leent zich uitstekend om wandelingen en paardrijdtochten te maken, zelfs tot halverwege de vulkaan. Een echte kick krijg je van de canopytour, dan ‘zweef’ je over een smal ravijn aan een tuigje van rotswand naar rotswand. |Costa Rica

La Fortuna (Arenal)

La Fortuna (Arenal)

In de omgeving van Arenal kun je mountainbiken, paardrijden, raften, vogels bekijken, de vulkaan beklimmen en genieten in de Baldi Hotsprings. |Costa Rica

Manuel Antonio

Manuel Antonio

Bezoek met een gids het kleine Nationaal Park Manuel Antonio. Deze staat bekend om zijn prachtige stranden en de grote verscheidenheid aan dieren, waaronder kapucijnaapjes, zeldzame doodshoofdaapje, luiaards of zwarte leguanen. |Costa Rica

Boquette

Bocas del Toro

Cahuita

Cahuita

Cahuita is een gezellig creools plaatsje aan de oostkust van Costa Rica en de gateway naar het Cahuita Nationaal Park. Er loopt een pad van 7 km deels over het strand en deels door de jungle dwars door het park. Onderweg heb je kans om kapucijnapen en brulapen te zien en te horen. Ook luiaards, leguanen en toekans laten zich regelmatig spotten.

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam - San José (Costa Rica) San José
2 San José San José
3 Bus San José - Monteverde Nevelwoud Monteverde Nevelwoud
4 Monteverde Nevelwoud Monteverde Nevelwoud
5 Bus Monteverde Nevelwoud - Granada (Nicaragua) Granada
6 Granada Granada
7 Granada Granada
8 Bus Granada - Rincón de la Vieja N.P. (Costa Rica) Rincón de la Vieja N.P.
9 Rincón de la Vieja N.P. Rincón de la Vieja N.P.
10 Bus Rincón de la Vieja N.P. - La Fortuna / Arenal vulkaan La Fortuna / Arenal vulkaan
11 La Fortuna / Arenal vulkaan La Fortuna / Arenal vulkaan
12 Bus La Fortuna / Arenal vulkaan - Quepos / Manuel Antonio N.P. Quepos / Manuel Antonio N.P.
13 Quepos / Manuel Antonio N.P. Quepos / Manuel Antonio N.P.
14 Bus Quepos / Manuel Antonio N.P. - Boquete (Panama) Boquete
15 Boot, Bus Boquete - Bocas del Toro Bocas del Toro
16 Bocas del Toro Bocas del Toro
17 Boot, Bus Bocas del Toro - Cahuita (Costa Rica) Cahuita
18 Cahuita Cahuita
19 Bus Cahuita - San José San José
20 Vliegtuig Vertrek San José - Vliegtuig Vliegtuig
21 Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
10
0
0
0
3
0
218
352
318
4

Dag 1: Amsterdam - San José (Costa Rica)

Vandaag begint je Costa Rica, Nicaragua & Panama groepsreis. Je vliegt van Amsterdam naar San José, de hoofdstad van Costa Rica.

San José ligt in een prachtige groene vallei, omgeven door vulkanen. Je overnacht in een comfortabel hotel in het centrum van de stad.

Dag 2: San José

Vrije dag in San José. De hoofdstad is klein en gezellig met winkelstraten en markten. De reisbegeleider geeft vandaag voor de geïnteresseerden een rondleiding door de stad. Je kunt een bezoek brengen aan het Goudmuseum of Nationaal Museum, of koffie gaan drinken in een van de koffiehuizen, waar de zachtmoedige bewoners graag hun tijd slijten. Of je maakt een optionele dagexcursie naar de top van de nabijgelegen Irazu vulkaan, waarvan de top meestal boven de wolken uitsteekt.

Dag 3: San José - Monteverde Nevelwoud

Vandaag vertrek je met de eigen bus naar één van de beroemdste natuurgebieden ter wereld, het Monteverde Nevelwoud. De 4 uur durende reis naar 'de groene berg' is door de slechte weg al een avontuur op zich, maar wordt beloond met schitterende vergezichten. Je slaapt twee nachten in een goed hotel met een hele grote tuin.

* Shoestring steunt: Corcovado Foundation (Drake Bay, Costa Rica)

De Corcovado Foundation organiseert verschillende projecten in het Corcovado Nationaal Park. De stichting werd opgericht door betrokken omwonenden van het park, om de illegale jacht en houtkap te stoppen. Shoestring steun het project dat tot doel heeft om de zeeschildpadden in Drake Bay te beschermen. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Monteverde Nevelwoud

De ingang van het reservaat is vlakbij, evenals de vlindertuin en een prachtige kolibriegalerij. Behalve wandelingen door één van de reservaten, zijn er nog meer activiteiten te ondernemen: de vlindertuin, de kikkertuin, paardrijden of over hangbruggen lopen die hoog in het nevelwoud gespannen zijn en je op een bijzondere manier het bos doen beleven. Je zou ook een duizelingwekkende canopytour kunnen maken. In een tuigje gehesen ga je van boom tot boom. Een tocht door het nevelwoud is een betoverende ervaring die je nooit meer vergeet. Heel bijzonder is de verscheidenheid aan microklimaten die op hele korte afstand van elkaar dramatisch verschillen. Een dagtocht levert bijna altijd afwisselend mist, zon en regen bij een gemiddelde temperatuur van zo'n 18 graden. Het nevelwoud is vooral zo bijzonder door een caleidoscoop aan groentinten. Door de hoge luchtvochtigheid zijn de woudreuzen hier begroeid met een weelde aan bromelia's, orchideeën, varens, hertshoorns en mossen. Hier broedt ook de prachtig roodgroen gevederde, schuwe quetzal.

Dag 5: Monteverde Nevelwoud - Granada (Nicaragua)

Vandaag steek je met de eigen bus de grens met Nicaragua over en rijd je langs de oever van het Meer van Nicaragua met uitzicht op twee indrukwekkende vulkanen, voordat je het prachtige koloniale stadje Granada bereikt. Een lange, maar prachtige rit (ongeveer 8 uur). Je slaapt drie nachten in een sfeervol koloniaal in het centrum van de stad. De kamers hebben airconditioning, wat goed uitkomt, omdat Granada warmer is dan Costa Rica, met middagtemperaturen vrijwel altijd boven de dertig graden.

Dag 6: Granada

Granada is één van de mooiste en oudste stadjes van Centraal-Amerika, met een indrukwekkende historie. Het ligt aan de oevers van het Meer van Nicaragua. In het centrum staan tal van mooie gebouwen in koloniale stijl rondom het centrale plein met zijn imposante kathedraal. De markt van het stadje is levendig en kleurrijk en zeker een bezoek waard.

Dag 7: Granada

Je kunt vanuit Granada optioneel naar het stadje Masaya en het gelijknamige Nationaal Park, waar je de actieve vulkaan bezoekt. Ook doe je het plaatsje Catarina aan, van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over de Laguna de Apoyo en de stad Granada. Je kunt ook naar de nabijgelegen hoofdstad Managua, waar je de historische en de nieuwe kathedraal, het Nationaal Museum en het kolossale standbeeld van Sandino kunt bezoeken. Het is ook leuk om met een boot het Lago de Nicaragua op te gaan.

Dag 8: Granada - Rincón de la Vieja N.P. (Costa Rica)

In de ochtend ga je de grens weer over naar Costa Rica en rijd je door indrukwekkend landschap naar de provincie Guanacaste, waar je aan het eind van de middag aankomt (reistijd ongeveer 7 uur).

Hoe groen kun je gaan? TIP

Gedurende twee nachten overnacht je in een leuke lodge. De jungle rondom de lodge herbergt prachtige watervallen en kan je uitstekend al wandelend ontdekken. Vanuit de lodge zijn er vele activiteiten te ondernemen in de omgeving zoals paardrijden, canopy tour en raften.

Dag 9: Rincón de la Vieja N.P.

Het verderop gelegen Nationaal Park Rincón de la Vieja (op maandag gesloten) is een must voor de avonturier en natuurliefhebber. Het tropisch bergwoud zit vol met exotische vogel- en diersoorten. Er kan een prachtige (facultatieve) wandeling worden gemaakt door het natuurgebied. Je kunt te voet of te paard langs watervallen en door jungle trekken, op zoek naar zwavelbronnen en borrelende modderpoelen.

Dag 10: Rincón de la Vieja N.P. - La Fortuna / Arenal vulkaan

Deze ochtend kan je nog in alle vroegte een bezoek brengen aan het Rincón de la Vieja N.P voor een prachtige wandeling. Je vervolgt je rondreis door Costa Rica door naar één van de meest actieve vulkanen ter wereld, de Arenal (reistijd ongeveer 5 uur). Je overnacht in of buiten het dorpje La Fortuna, in een uitstekend hotel met een zwembad met uitzicht op de 1633 meter hoge Arenal. Je slaapt hier twee nachten. Sinds oktober 2010 is de vulkaan helaas niet meer zo actief, en zul je waarschijnlijk niet meer kunnen genieten van de roodgloeiende lava die van de top afloopt.

Eventueel kan bij goed weer op dag 10 na aankomst een wandeling naar een nabij gelegen hoge waterval worden gemaakt, voor een verfrissende zwempartij. Er zijn tevens paarden te huur om de omgeving te verkennen. In de avond kan een bezoek worden gebracht aan de warmwaterbaden rondom de vulkaan Arenal.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 11: La Fortuna / Arenal vulkaan

Hoe groen kun je gaan? TIP

Natuurlijk bieden we ook de gelegenheid om een (optionele) excursie te maken naar het mooie Caño Negro reservaat, een waterrijk gebied vol vogels, kaaimannen, schildpadden, apen en reptielen. Bijzonder is hier deChristushagedis, die over het water kan lopen.

Dag 12: La Fortuna / Arenal vulkaan - Quepos / Manuel Antonio N.P.

Vandaag rijd je langs de kust in ongeveer 6 uur naar één van de mooiste stranden van Costa Rica aan de Stille Oceaan, waar je twee nachten slaapt in een klein hotel in de buurt van het gezellige stadje Quepos. Je treft hier allerlei restaurantjes aan en er is de mogelijkheid om te gaan snorkelen of zeekajakken.

Dag 13: Quepos / Manuel Antonio N.P.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Quepos is de uitvalsbasis voor het Manuel Antonio Nationaal Park. Het park ligt aan de Stille Oceaan en heeft beeldschone witte 'bounty'strandjes met overhangende kokospalmen. Meteen achter de kust begint het dichte regenwoud dat onderbroken wordt door steile rotspartijen, die een schitterend uitzicht geven over de jungle en de kleine eilandjes voor de kust. Het is heerlijk wandelgebied en hier heb je de grootste kans om de fauna van Costa Rica te zien. Doodshoofdaapjes en leguanen zijn makkelijk te vinden, maar menigeen zal ook neusbeertjes ontdekken of een trage luiaard. Heel bijzonder zijn de felblauwe vlinders ter grootte van een hand en de talloze kolibries. Voor de vogelaar is dit gebied een paradijs met meer dan driehonderd verschillende soorten.

Dag 14: Quepos / Manuel Antonio N.P. - Boquete (Panama)

Je passeert vandaag de grens met Panama en reist naar het kleine dorpje Boquete, gelegen in de hooglanden van de provincie Chiriqui op 1060 m boven zeeniveau (reistijd ongeveer 8 uur).

Doordat het klimaat hier koeler is, wordt op grote schaal bloemen, groenten, koffie en citrusfruit verbouwd. Op de steile hellingen leven de Gnobe-Bugle Indianen, beter bekend als de Guaymies, die op de koffieplantages werken.

Dag 15: Boquete - Bocas del Toro

Met de bus rijd je in ongeveer drie uur naar Chiriqí Grande. Je steekt met de boot over naar Bocas del Toro op het eiland Isla Colón, dat vol staat met kokospalmen.

De komende twee dagen kun je heerlijk snorkelen, een boottour boeken, aan scuba diving doen, kajakken en lekker zwemmen bij de mooie strandjes van de eilanden in dit gebied. Ook kun je een fietstochtje maken of paardrijden.

Dag 16: Bocas del Toro

Bocas del Toro is het belangrijkste dorpje van de eilandjes in dit gebied. Het is een typisch Caribisch plaatsje met houten huisjes op palen. Bocas heeft de eigen Caribische sfeer nog goed bewaard en is weinig veranderd de afgelopen jaren.

Hoe groen kun je gaan? TIP

De lokale keuken heeft duidelijk Jamaicaanse invloeden en veel maaltijden worden klaar gemaakt met kokosmelk! De zwarte bevolking die goed Spaans spreekt is graag behulpzaam bij vragen en vriendelijk van aard.

Dag 17: Bocas del Toro - Cahuita (Costa Rica)

Het is vandaag niet ver rijden naar de grens met Costa Rica, en de route langs kleine dorpjes en bananenplantages is schitterend. De krakkemikkige brug over de Sixaola rivier die je over moet om Costa Rica in te kunnen is al een echt avontuur. In het Caribische reggaeplaatsje Cahuita slaap je in een mooie jungle lodge, vlakbij het strand (soms wordt uitgeweken naar het nabij gelegen Punta Cocles of Puerto Viejo). De bevolking maakt zich hier niet zo gauw druk. Je treft er een aantal leuke barretjes met reggae muziek en restaurantjes.

Dag 18: Cahuita

Bij een hike in het Nationaal Park Cahuita tref je met wat geluk apen, luiaards en toekans aan. Strandliefhebbers worden verwend met de prachtige baai van wit (of zwart!) zand afgewisseld met rotsen, en afhankelijk van de stroming kun je hier heerlijk zwemmen. Dit idyllische plaatsje vormt het perfecte decor voor een afscheid van drie boeiende landen en een reis boordevol indrukken.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 19: Cahuita - San José

Vandaag vertrek je met de bus voor een schitterende rit dwars door het Braulio Carrillo regenwoud richting San José. Je maakt een lunchstop en rijdt vervolgens verder door een gebied met Costa Rica's grootste exportplantages van tropische planten. Aangekomen in San José heb je wellicht nog de tijd om de laatste inkopen te doen.

Dag 20: Vertrek San José - Vliegtuig

Je vliegt terug naar Amsterdam met een rugzak vol mooie herinneringen.

Dag 21: Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol. Einde van je Costa Rica, Nicaragua & Panama groepsreis.

Sinds kort ondersteunen we een nieuw initiatief van onze lokale agent in Costa Rica, genaamd Pack for a Purpose. Via dit project heb je de mogelijkheid om benodigde artikelen voor arme scholen in Costa Rica mee te nemen in je reistas. Het zou fantastisch zijn als je spullen mee zouden kunnen brengen!

Verleng je reis

 • Vierdaagse verlenging Tortuguero Nationaal Park

  De reis kan verlengd worden met een vierdaagse verlenging naar het Tortuguero Nationaal Park, één van de belangrijkste broedplaatsen van zeeschildpadden in de wereld.

  In Cahuita neem je op dag 19 afscheid van de groep die vervolgens door reist naar San José. Je overnacht in het plaatsje Guapiles, in een hotel met mooie tropische tuin. De volgende dag word je na het ontbijt (inbegrepen) opgehaald door een Engelstalige gids. De bus brengt je naar een haventje van waaruit de reis verder gaat naar een van de mooiste parken van Costa Rica aan de Caribische kust, Tortuguero. Naast schildpadden ('tortugas' in het Spaans) die hier aan het strand tussen juni en oktober hun eieren komen leggen, kunnen apen, kaaimannen, papegaaien, toekans en veel andere tropische vogels worden waargenomen. Je ziet ze vooral vanuit de bootjes waarmee je door de smalle junglekanalen vaart. Op de laatste dag (dag 23) gaat de reis terug door het Braulio Carillo regenwoud naar San José voor een laatste overnachting alvorens je de volgende dag (dag 24) naar Amsterdam vertrekt. Dag 25 ben je dan weer thuis.

  Inclusief: Engelstalige gespecialiseerde gidsen, alle maaltijden, transport per airconditioned bus, boot, en tour door de kanalen van Tortuguero. Drie overnachtingen in een fraaie lodge: ruime kamers met ventilator, privé toilet /douche met warm water, zwembad, bar en restaurant. Entrée Nationaal Park. Alle tours en transport in international gezelschap.
  NB: Optionele avondexcursies zijn mogelijk om de zeeschildpadden te observeren, deze tours zijn niet inbegrepen.

  Als je de verlenging naar Tortuguero wilt boeken, geef dat dan op bij je boeking. De kosten hiervoor zijn € 449,- per persoon. Als je alleen boekt, wordt een eenpersoonskamertoeslag doorberekend als er niemand uit de groep is om een kamer mee te delen. Uiteraard kun je ook zelf kiezen voor een eenpersoonskamer. De toeslag hiervoor is € 99,-. De wijziging op de internationale vlucht is op aanvraag.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden