Alternate Text

Groepsreis Ecuador

Van de Andes naar de Amazone - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 299,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 22 DAGEN

Groepsreis Ecuador

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers (tenzij anders vermeld) en de koers van de US dollar van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk en zelfs wenselijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.
€ 31

Baños - paardrijden

Je begint vanuit Baños te rijden, op elk gewenst moment in de ochtend. Langs de natuurlijke waterglijbanen van Nahuazo rijd je over een secundaire weg waarbij je omgeven wordt door prachtige landschappen en een fantastisch uitzicht op de Tungurahua-vulkaan en het Llanganates N.P.
Ook als je nog nooit paard hebt gereden kun je aan deze tour deelnemen!

Duur: 2 of 4 uur
Inclusief: huur paard, 1 ervaren Engelstalige gids per elke 7 deelnemers.
Exclusief: maaltijden, tips.
Prijs per persoon vanaf minimaal 2 deelnemers

€ 42

Baños - raften

In ongeveer 40 minuten rijd je vanuit Baños naar de oever van de rivier. Bij aankomst krijg je een korte uitleg van de gids over veiligheid en een instructie hoe je als team de peddel moet gebruiken tijdens stroomversnellingen. Je daalt ongeveer twee uur af, geniet van de prachtige landschappen onderweg, de stroomversnellingen en de adrenaline die dat oplevert! Onderweg maak je een paar korte stops, om foto's te maken en even bij te komen...

Duur: halve dag (in de ochtend of de middag), waarvan 2 uur raften. 
Inclusief: transport, materiaal (raft, wet suits) en begeleiding van professionele gids(en).
Exclusief: maaltijden/snacks, water, tips
Neem zwemspullen, zonnebrandcreme, handdoek, korte broek, t-shirt, gympen/sandalen en een zonnebril (met koordje om je nek!) mee. 
Prijs per persoon vanaf minimaal 2 deelnemers.

€ 64

Chimborazo - mountainbiken

Een excursie voor de echte waaghalzen: per mountainbike de helling van de Chimborazo af fietsen!
Je loopt tijdens deze actieve dag eerst 200 meter naar de Whymper schuilplaats (op 5000 meter hoogte). Je zult merken dat je letterlijk de longen uit je lijf loopt op dit ogenschijnlijk kleine stukje! In de hut kun je voor deze prestatie zelfs een stempel in je paspoort krijgen. Na de lunch (met hete coca-thee!), begin je met de spectaculaire afdaling, van 4800 meter tot 2900 meter, een afstand van 38 kilometer. Slechts 8 kilometer is onverharde weg, de rest is geasfalteerd. Onderweg heb je natuurlijk een prachtig uitzicht op de majestueuze Chimborazo boven je en inheemse dorpjes onder je. De gids en een voertuig (in geval van calamiteiten) volgen je onderweg. Vanuit het dorpje San Juan rijd je per auto terug naar Riobamba.

Duur: 2/3 uur voor het fietsen.
Inclusief: vervoer naar Riobamba, fietsverhuur, lunchpakket, entreegeld Chimborazo en lokale gids.
Prijs per persoon bij minder dan 6 deelnemers: 69 euro. 

€ 66

Cuenca - dagexcursie El Cajas N.P.

Alleen voor groepen tot en met 7 deelnemers! Daarboven wordt deze excursie inclusief in de reis aangeboden met eigen vervoer en reisbegeleider (onderweg naar Guayaquil). 

In de ochtend word je opgehaald en in 1 uur naar het El Cajas Nationaal Park gebracht. We beginnen op een van de hoogste punten in het park, boven de 4000 m., van waar je zult afdalen. Af en toe zal het pad modderig zijn. Je wandelt onder begeleiding van een lokale Engelstalige gids.

El Cajas N.P. is een van de meest indrukwekkende paramo gebieden van Ecuador. Wandel langs bloemen die sneeuw doen smelten, paddenstoelen en kleurrijke mossen langs kristalheldere bergmeertjes (230 totaal). De vegetatie is gevarieerd met haar vele mooie bloemen zoals 'gentianen' en 'chuquiraguas'. De Polylepis boom, met zijn grappige papier-achtige bast, is een van de oudste en hoogste groeiende boomsoorten ter wereld. Je verblijft vandaag in een sprookjes-achtige wereld!

Duur: 5/6 uur
Inclusief: vervoer, lokale Engelstalige gids,  entreegeld N.P. en lunchpakket.

€ 47

Cuenca - excursie Gualaceo en Chordeleg

Vanuit Cuenca kun je de Spaans-koloniale dorpjes Gualaceo en Chordeleg verkennen. Zie hoe de Panamahoed van jonge palmscheuten wordt geweven tot een elegante hoed, het engelengeduld dat nodig is bij de bewerking van zilver- en goudfiligraan en welke vaardigheid is vereist voor de pottenbakkerskunst.  Alle ambachten zijn typerend voor de omgeving van Cuenca.  In Gualaceo bezoek je de lokale markt. De stad staat bekend om zijn keramiek en de met vezels van de agave geweven manden. De hoofdstraat van Chordeleg zit vol met juweliers en galeries waar zilver en goud bewerkt wordt. 

Duur: hele dag (7/8 uur)
Inclusief: vervoer, lokale Engelstalige gids, lunch, entreegeld N.P.

€ 47

Otavalo - excursie inheemse gemeenschappen

Tijdens deze excursie naar een aantal inheemse gemeenschappen, kun je meer leren over de Quichua-bevolking, hun ambachten (weven van tapijten en ander textiel), hun taal, hun instrumenten en nog veel meer. Je brengt daarnaast een kort bezoek aan Cotacachi, de stad die bekend staat om zijn mooie lederwaren. 

Wij werken op deze excursie samen met de gemeenschap van Runa Tupari. Voor meer informatie: www.runatupari.com

Duur: hele dag.
Inclusief: lokale gids, transport, lunch. 

€ 100

Otavalo - mountainbiken Intag-vallei

Vroeg in de ochtend vertrek je voor een prachtige tocht op de mountainbike. Je wordt tijdens de afdaling begeleid door een lokale natuurgids. Je fietst naar het subtropische bos in de Intag-vallei, onderweg zul je de grote diversiteit aan flora en fauna van deze regio tegenkomen. Ook in temperatuur zul je het merken: je fietst vanuit de koude paramo-wind van het hoogland, en komt aan in de aangename en milde temperatuur van Intag-vallei. In de thermale baden van Nangulvi kun je aan het einde van de rit een ontspannen bad nemen. Je bent vandaag 50 kilometers afgedaald!

Wij werken op deze excursie samen met de gemeenschap van Runa Tupari. Voor meer informatie: www.runatupari.com 

Duur: hele dag.
Inclusief: huur mountainbike & fietshelm, lokale gids, transport van en naar Otavalo, lunch bij de Nangulvi baden.
Exclusief: snacks, water, tips.

€ 34

Otavalo - wandeling Cuicocha kratermeer

Het Cuicocha kratermeer bevindt zich in het ecologische reservaat Cotacachi-Cayapas, op een hoogte van 3,064 m. Cotacachi-Cayapas is een "must" voor iedere natuurliefhebber! Ontdek het unieke landschap en de biodiversiteit van dit park. Een grote verscheidenheid aan plantensoorten, waaronder verschillende soorten wilde orchideeën en een veelheid aan vogels, zoals de enorme Andescondor (met veel geluk zie je hem!) kom je tegen. Je loopt rond het meer waarbij je een spectaculair uitzicht hebt op de twee eilanden die zijn gevormd in de oude vulkanische krater. Het meer is zo'n 200 m. diep. Met een heldere hemel kun je zelfs de besneeuwde bergtoppen van de Imbabura, Cayambe, Cotopaxi en natuurlijk Cotacachi zien.

Wij werken op deze excursie samen met de gemeenschap van Runa Tupari. Voor meer informatie: www.runatupari.com

Duur: hele dag.
Inclusief: lokale gids, transport, lunch.

€ 50

Puerto López - boottocht Isla de la Plata

Isla de la Plata is een heel bijzonder eiland. Het ligt 22 kilometer voor de kust van Puerto López. Isla de la Plata wordt ook wel klein-Galápagos genoemd vanwege zijn grote hoeveelheid broedkoloniën van diverse Jan-van-Gentsoorten (waaronder de Blauwvoet Jan-van-Gent) en fregatvogels. Met enig geluk tref je er zeeleeuwen of een paar broedende albatrossen aan. Van juni tot en met september heb je grote kans onderweg bultrugwalvissen te zien, écht een belevenis!

Het eiland telt 2 paden voor wandelaars. Aan de kust kun je snorkelen en koralen en gekleurde vissen in de zee observeren.

Duur: hele dag (9.30 - 17.30)
Inclusief: vervoer van en naar haven, vervoer per boot, Engelstalige lokale gids, gebruik snorkelmateriaal, entreegeld en boxlunch.
Prijs per persoon vanaf minimaal 2 deelnemers.

€ 40

Riobamba - trein naar Duivelsneus

Ecuador heeft een ongebruikelijke attractie. Namelijk een treinreis. Alleen is dit geen gewone treinreis. Dit is de trein langs 'La Nariz del Diablo', de 'Duivelsneus'. De Duivelsneus staat voor een steile heuvel waarlangs de trein naar beneden zigzagt. Omdat de heuvel bijna verticaal is, was dit een enorm obstakel om te overwinnen tijdens de bouw van deze spoorlijn.

Duur: 2,5 uur
Inclusief: treinreis en boxlunch. Voor kleine groepen die met openbaar vervoer reizen: reken op ongeveer 5 USD voor een buskaartje naar Alausi.
Prijs per persoon vanaf minimaal 2 deelnemers.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden