ReisKnaller, wees er snel bij!
Alternate Text

ReisKnaller: Suriname – 11 dagen

Fietsen in tropisch erfgoed - Reis voor singles

Boek
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 11 DAGEN

ReisKnaller: Suriname – 11 dagen

Ontdek Suriname tijdens deze onvergetelijke reis! Je combineert het indrukwekkende oerwoud met het gezellige Paramaribo. Per fiets kun je het historisch rijke gebied rond de hoofdstad, met al haar plantages, verkennen. Natuurlijk verblijf je aan het overweldigende Brokopondo stuwmeer, waar de toppen van woudreuzen nog te zien zijn. Diep in het binnenland maak je kennis met het eindeloze groene oerwoud en proef je de gastvrijheid van de Marrons. Een tropisch land waar je je in korte tijd helemaal thuis zult voelen!

In Suriname heb je een flexibele instelling nodig omdat de zaken hier nu eenmaal anders lopen dan we in Nederland gewend zijn. Bussen of boten kunnen te laat komen, een accommodatie blijkt ineens volgeboekt of de rivier staat te laag (of te hoog) waardoor een geplande excursie niet door kan gaan. Geduld en relativeringsvermogen zijn twee eigenschappen die je op deze reis goed van pas zullen komen!

Omdat onze ReisKnallers slechts korte tijd worden aangeboden, is er geen uitgebreid dag tot dag schema beschikbaar. 
Check voordat je boekt even de voorwaarden van onze speciale ReisKnallers.

BOEK
Beoordeling 7,84

Bekijk de route

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Paramaribo

Commewijne

Ston Eiland

Isadou

Enkele hoogtepunten

Roti eten met een Parbo biertje
Roti eten met een Parbo biertje
in één van de gezellige restaurantje aan de Waterkant. Paramaribo voelt vertrouwd en vreemd tegelijk en is een mengelmoes van Europese, Aziatische en Caribische culturen.
Ga dolfijnen spotten op de Commewijnerivier!
Ga dolfijnen spotten op de Commewijnerivier!
Al vrij snel zie je de dieren in het water zwemmen. Soms komen ze nieuwsgierig dichterbij en zie je hun oogjes boven het wateroppervlakte komen. Ze zwemmen rond de boot en springen af en toe de lucht in.
Het dorpje Isadou
Het dorpje Isadou
ligt aan een stroomversnelling in de Boven Surinameriver. Je geniet hier van de omgeving, de rust, en het geluid van het stromend water van de Surinamerivier. Hier maak je echt kennis met het dagelijks leven van de Marrons. 
Rust en stilte worden
Rust en stilte worden
op de Brownsberg alleen doorbroken door het gezang van de vogels, het kwaken van de kikkers en het gebrul van apen. Vlinders, kapucijnaapjes, slangen, toekans en luiaards bevolken dit paradijs.
Vanaf Ston Eiland heb je
Vanaf Ston Eiland heb je
een schitterend uitzicht over het Brokopondo stuwmeer met het woud van afgestorven boomtoppen dat boven het water uitsteekt. Je kunt hier zwemmen, vissen op piranha’s of relaxen in de hangmat. 
Stap op de fiets en rijdt
Stap op de fiets en rijdt
langs de Commewijne rivier. Je komt onderweg oude plantages tegen met namen als Peperpot, Welgelegen en Meerzorg. In Fort Nieuw Amsterdam kom je meer te weten over de Surinaamse geschiedenis. 
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden