Alternate Text

Groepsreis Delhi, Jaipur en Agra Citytrip

India's 'Gouden Driehoek' - Reis voor singles

Boek v.a.   € 999,-
GROEPSGROOTTE: 2-24 | 8 DAGEN

Groepsreis Delhi, Jaipur en Agra Citytrip

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Delhi, Jaipur en Agra Citytrip

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Delhi

Delhi

Een bezoek aan de Jama Masjid, de grote moskee is zeker de moeite waard in Delhi! |India

Agra

Agra

Bewonder de Taj Mahal in Agra! De Taj is een mausoleum opgericht door Shai Jahan uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz.|India

Kalakho

Jaipur

Jaipur

Breng een bezoek aan Jaipur, ook wel de roze stad genoemd! |India

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Bus, Vliegtuig Vertrek Amsterdam - Aankomst Delhi Vliegtuig
2 Delhi Delhi
3 Bus Delhi – Agra Agra
4 Bus Agra – Fatehpur Sikri – Abhaneri – Kalakho Kalakho
5 Bus Kalakho – Jaipur Jaipur
6 Jaipur Jaipur
7 Bus, Vliegtuig Jaipur – Vertrek Delhi Vliegtuig
8 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
19
5
12
21
34
8
4
14
17
24
1
1
9
0
0
0
2
0
192
322
291
4

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Aankomst Delhi

Vlucht van Amsterdam naar Delhi waar je - afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij - in de loop van de nacht of de vroege ochtend zult aankomen en jouw Delhi, Agra en Jaipur citytrip van start gaat.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 2: Delhi

Vrije dag in Delhi. De geschiedenis van deze chaotische stad gaat minstens drieduizend jaar terug. Old Delhi werd grotendeels gebouwd tijdens het bewind van de Moghuls en New Delhi werd door een Engelse architect ontworpen om te dienen als ‘de parel in de kroon’ van het Britse keizerrijk. Bezoek zowel het oude als het nieuwe gedeelte van de stad om met eigen ogen te zien dat het contrast tussen beiden niet groter kan zijn.

Wandel in Old Delhi door de smalle steegjes, langs tempels en moskeeën. De indrukwekkendste moskee is de Jama Masjid (de Vrijdagmoskee van Delhi), een fraai staaltje Moghul architectuur. Bezoek ook het Rode Fort, een ommuurd paleis dat voor Moghul keizer Shah Jahan werd gebouwd. Grote kans dat je een cultuurshock ervaart in deze Noord-Indiase stad. Het weids aangelegde New-Delhi heeft een Brits-koloniaal uiterlijk met zijn keurige plantsoenen en parken. Hier staat het parlement en de woning van de president.

Dag 3: Delhi – Agra

Je verlaat Delhi en vervolgt je groepsreis door India naar Agra. Hoewel je veilig bent in de kundige handen van onze chauffeur, is het Indiase verkeer precies wat je er waarschijnlijk al van verwacht: chaotisch met hier en daar een heilige koe die voor een wegopstopping zorgt. Je komt aan in Agra, waar je hotel beschikt over een zwembad. Fijn om verkoeling te vinden in de Indiase warmte.

Wie India zegt, zegt Taj Mahal. Maar dit beroemdste en uiterst indrukwekkende monument werd nooit gebouwd met de poenige intentie om indruk te maken. Het mausoleum werd door Sjah Jahan gebouwd uit liefde voor zijn gestorven vrouw, Mumtaz Mahal (Parel van het Paleis). De Taj Mahal is 58 meter hoog en 56 meter breed en is gemaakt van wit marmer. Rond de schemering is het een schitterend gezicht om de laatste zonnestralen te zien vallen op het met halfedelstenen versierde monument.

Dag 4: Agra – Fatehpur Sikri – Abhaneri – Kalakho

Je vertrekt vroeg voor een bezoek aan de spookstad Fatehpur Sikri (entreegelden niet inbegrepen). Hier liet keizer Akbar zijn hoofdstad bouwen. Tussen 1571 en 1585 zwaaide hij de scepter over bijna het gehele noorden van India. Al gauw bleek de toevoer van voldoende water een probleem en de stad werd verlaten. Aan de prachtige bouwwerken zie je nu nog wat voor een rijkdom hier heerste.

Je rijdt verder naar Abhaneri, waar je de fotogenieke trappenbron kunt bekijken en vervolgt je rondreis door India naar Kalakho, waar je logeert in het Umaid Lake Palace (onder voorbehoud). Kalakho ligt op het platteland en is een heerlijk plekje om het dorpsleven te ervaren! Leer hoe je een tulband of sari moet dragen of leer hoe je vliegert (mits er genoeg wind is). Soms is het mogelijk deel te nemen aan een Bollywood dansles. Moe van dat alles? Neem dan een verkoelende plons in je hotelzwembad.

Dag 5: Kalakho – Jaipur

‘s Ochtends ben je vrij in Kalakho. Misschien heb je zin in een cricketwedstrijd met de lokale bevolking, een ritje per Juggad (de ‘dorps Mercedes’) of ben je in voor een henna tatoeage. De vriendelijke dorpelingen zijn meestal wel in voor een verzetje. Kijk voor meer activiteiten op de site van Umaid Lake Palace.

Je groepsreis door India vervolgt zich naar Jaipur, de 'Roze Stad'. De bedrijvige plaats is ommuurd en heeft indrukwekkende stadspoorten. Jaipur werd in 1727 gesticht omdat de toenmalige hoofdstad (Amber) de grote bevolkingsgroei niet meer aankon. De stad werd opgedeeld in negen blokken. Twee van deze blokken waren bedoeld voor paleizen en de andere zeven voor de ‘gewone’ stadsbewoners. Ter ere van een bezoek van de Prins van Wales werden alle huizen roze geschilderd.

Dag 6: Jaipur

Vrije dag. De Hawa Mahal (Paleis der Winden) heeft een prachtige façade. Achter deze straatgevel konden de hofdames van de maharadja onopgemerkt het dagelijkse leven op straat gadeslaan. Het City Palace is een mix tussen Moghul en Rajasthaanse architectuur. Het aangrenzende Observatorium (Jantar Mantar) werd in 1728 opgericht door Jai Singh die gefascineerd was door de sterrenhemel. Vanaf het Paleis der Winden gaan regelmatig lokale bussen naar Amber, maar handiger is het om deel te nemen aan een door de reisbegeleiding te organiseren facultatieve excursie. Het Amber Fort is een paleisachtig complex met prachtige zalen, marmeren vloeren en muurversiersels van mozaïek. Loop door de 'Hal der Overwinning' waarvan de muren zijn ingelegd met een ontelbare hoeveelheid spiegeltjes.

Hoe groen kun je gaan? TIP

In Jaipur winkel je als een maharadja, want men verkoopt hier naast prachtige stoffen en Indiaas zilver ook edelstenen. Misschien ligt een bioscoopkaartje wat meer binnen je budget. In de Raj Mandir-cinema draaien ze echte Bollywood klassiekers.

Dag 7: Jaipur – Vertrek Delhi

In de ochtend vervolg je je India groepsreis terug naar Delhi. Je hebt de beschikking over een dagkamer zodat je je kunt opfrissen. Afhankelijk van je definitieve vluchtschema word je naar de luchthaven van Delhi gebracht, vanwaar je terugvliegt naar Amsterdam.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 8: Aankomst Amsterdam

Vlucht van Delhi naar Amsterdam (via een Europese stad), waar je in de loop van de dag zult aankomen. Hier eindigt jouw Noord-India groepsreis.

NB: Op de luchthavens in India moet je je vluchtschema op papier kunnen aantonen. Zorg ervoor dat je deze uitgeprint bij de hand hebt wanneer je de luchthaven gaat betreden.


NB: Het is mogelijk dat de groep wordt samengevoegd met de deelnemers op onze 16-daagse reis
Noord-India in 2 weken.Uiteraard zorgen we ervoor dat het maximum van 24 deelnemers niet wordt overschreden De lokale Engelssprekende reisbegeleider zorgt voor een goede uitvoering van de reis.

FESTIVALREIZEN INDIA
Op de reis met vertrekdatum 9 augustus 2018 bezoek je het TEEJ FESTIVAL in Jaipur.
Op de reis met vertrekdatum 16 maart 2019 bezoek je het HOLI FESTIVAL in Jaipur.
Op de reis met vertrekdatum 30 juli 2019 bezoek je het TEEJ FESTIVAL in Jaipur.


De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.

Verleng je reis

 • Verlenging Amritsar of Varanasi of Khajuraho of Orchha/Khajuraho
  Je kunt kiezen voor een verlenging in Amritsar of Varanasi of Khajuraho of Orchha/Khajuraho aan het eind van je reis.

  Geef bij boeking aan welke verlenging je wilt. Je kunt dit aangeven door het vakje ‘Ik wens later terug te vliegen en / of een hotel arrangement bijboeken’ aan te vinken in het boekingsformulier.


  A. Verlenging Amritsar
  Amritsar is de hoofdstad van de deelstaat Punjab. Je maakt hier kennis met de vriendelijke Sikhs met hun tulbanden, kleurrijke gewaden en kromdolken. De Gouden Tempel is dé bezienswaardigheid van de stad. Het prachtige tempelcomplex ligt in het centrum van de oude stad, waar het een drukte van jewelste is. Het eigenlijke heiligdom (Hari Mandir) is omgeven door een water genaamd Amrit Sarovar, vrij vertaald 'Poel van Nectar', waaraan de stad haar naam te danken heeft. De Hari Mandir heeft een gouden koepel, die de vorm heeft van een omgekeerde lotusbloem. De Gouden Tempel is een oase van rust. Het is heerlijk om hier een paar uur te verpozen en de rituelen die er plaatsvinden te aanschouwen. Naast de Gouden Tempel zijn er nog een aantal bezienswaardigheden in Amritsar: de oude stad, met de Durgiana-tempel en een kleine gouden tempel, een moskee en vele markten. Vrouwen die zwanger willen worden brengen een bezoek aan de Mata-tempel.

  Je logeert in Amritsar en Delhi in een hotel. Er is wifi in het hotel beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Amritsar er uit?
  Dag 8: Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per trein van Delhi naar Amritsar, transfer van treinstation naar hotel in Amritsar. Geplande treintijd vertrek Delhi 16.30 uur, aankomst Amritsar 22.35 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 9: Vrij verblijf Amritsar;
  Dag 10: Transfer van het hotel in Amritsar naar treinstation, per trein van Amritsar naar Delhi, transfer van treinstation naar hotel in Delhi. Geplande treintijd vertrek Amritsar 16.50 uur, aankomst Delhi 23.05 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 11: Delhi;
  Dag 12: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen:
  Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Amritsar en Amritsar-Delhi; overnachtingen in hotel 
  Niet inbegrepen:
  Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien

  Je kunt dit Amritsar arrangement al boeken vanaf € 149 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 69. Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.

  B. Verlenging Varanasi
  De mysterieuze stad Varanasi is gelegen op de oevers van de heilige rivier de Ganges. Hindoes uit alle windstreken komen hiernaartoe om een ritueel bad te nemen in het heilige water van hun 'Mother Ganga'. Een lange slinger van ghats vormen de westelijke oevers van de Ganges. Dagelijks worden er hier allerlei rituelen uitgevoerd, variërend van lijkverbrandingen tot kleding wassen. Heb je het even gehad met de drukte van de grote stad, dan kun je een bezoek brengen aan de oude boeddhistische tempels bij Sarnath, de plaats waar Boeddha zijn eerste preek hield. Het rustige dorp is gelegen in een groene omgeving op ongeveer tien kilometer afstand van Varanasi. Er is ook een klein museum.

  Je logeert in Varanasi in een hotel met zwembad. Er is (tegen betaling) wifi in het hotel beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Varanasi er uit?
  Dag 8: Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per nachttrein van Delhi naar Varanasi. Geplande treintijd vertrek Delhi 18.55 uur, aankomst Varanasi 07.20 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 9: Transfer van treinstation naar hotel in Varanasi. Vrij verblijf Varanasi;
  Dag 10: Vrij verblijf Varanasi;
  Dag 11: ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van het hotel in Varanasi naar treinstation, per nachttrein van Varanasi naar Delhi. Geplande treintijd vertrek Varanasi 19.30 uur, aankomst Delhi 08.10 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 12: Delhi;
  Dag 13: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen:
  Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Varanasi en Varanasi-Delhi; twee overnachtingen in nachttrein; overnachtingen in Delhi en Varanasi
  Niet inbegrepen:
  Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien

  Je kunt dit Varanasi arrangement al boeken vanaf € 179 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 59.
  Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.

  C. Verlenging Khajuraho
  Khajuraho is bekend vanwege de tempels met erotische beeltenissen, daterend uit de tiende eeuw, toen de Chandelas over de omliggende gebieden regeerden. De hele Kama Sutra is op de tempels terug te vinden. De tempels zijn onderverdeeld in drie groepen. De westelijke groep wordt het meest bezocht. Hier vind je de Lakshmana-tempel, gewijd aan Vishnu. Dit is de oudste en best bewaard gebleven tempel van de hele groep. De Kandariya Mahadeva-tempel, gewijd aan Shiva, is daarentegen de grootste en volgens velen ook de mooiste, met uitbundig beeldhouwwerk en in totaal maar liefst 226 beelden.

  Je logeert in Khajuraho en Delhi in een hotel. Er is wifi in de hotels beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Khajuraho er uit?
  Dag 8: Vrije dag. ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per trein van Delhi naar Khajuraho. Geplande treintijd vertrek Delhi 20.10 uur, aankomst Khajuraho 06.35 uur de volgende ochtend (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Je overnacht in de nachttrein op gereserveerde slaapplaatsen;
  Dag 9: Aankomst Khajuraho. Transfer van treinstation naar hotel in Khajuraho. ‘Check in’ om 12.00 uur;
  Dag 10: Vrije dag. ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van het hotel in Khajuraho naar treinstation, per trein van Khajuraho naar Delhi. Geplande treintijd vertrek Khajuraho 18.20 uur, aankomst Delhi 05.25 uur de volgende ochtend (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Je overnacht in de nachttrein op gereserveerde slaapplaatsen;
  Dag 11: Aankomst Delhi. Transfer van treinstation naar hotel in Delhi. ‘Check in’ om 12.00 uur;
  Dag 12: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen:
  Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Khajuraho en Khajuraho-Delhi; overnachtingen in hotel
  Niet inbegrepen:
  Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien

  Je kunt dit Khajuraho arrangement al boeken vanaf € 179 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 69. Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.

  D. Verlenging Orchha en Khajuraho
  Orchha is een dorp aan de Betwa-rivier. Naast het bewonderen van de vele resten van oude paleizen en tempels, kun je hier ook het plattelandsleven gadeslaan. Doordat het plaatsje nog niet door de grote toeristenstroom wordt bezocht, heeft het zijn charme weten te behouden. Alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. De belangrijkste zijn het Jehangir Mahal-paleis, de Ram Rajatempel, de sierlijke Chhatris (grafmonumenten) en de tempel van Lakshmi Narayan, die bekend staat om de goed geconserveerde muurschilderingen.

  Khajuraho is bekend vanwege de tempels met erotische beeltenissen, daterend uit de tiende eeuw, toen de Chandelas over de omliggende gebieden regeerden. De hele Kama Sutra is op de tempels terug te vinden. De tempels zijn onderverdeeld in drie groepen. De westelijke groep wordt het meest bezocht. Hier vind je de Lakshmana-tempel, gewijd aan Vishnu. Dit is de oudste en best bewaard gebleven tempel van de hele groep. De Kandariya Mahadeva-tempel, gewijd aan Shiva, is daarentegen de grootste en volgens velen ook de mooiste, met uitbundig beeldhouwwerk en in totaal maar liefst 226 beelden.

  Je logeert in Orchha, Khajuraho en Delhi in een hotel. Er is wifi in de hotels in Khajuraho en Delhi beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Orchha en Khajuraho er uit?
  Dag 8: Vrije dag. ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per trein van Delhi naar Jhansi (gereserveerde zitplaats), transfer van treinstation Jhansi naar hotel in Orchha. Geplande treintijd vertrek Delhi 06.00 uur, aankomst Jhansi 10.43 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Transfer van Jhansi naar Orchha is circa 20 minuten. ‘Check in’ vanaf 12.00 uur;
  Dag 9: Transfer van Orchha naar Khajuraho;
  Dag 10: Vrije dag. ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van het hotel in Khajuraho naar treinstation, per trein van Khajuraho naar Delhi. Geplande treintijd vertrek Khajuraho 18.20 uur, aankomst Delhi 05.25 uur de volgende ochtend (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Je overnacht in de nachttrein op gereserveerde slaapplaatsen;
  Dag 11: Aankomst Delhi. Transfer van treinstation naar hotel in Delhi. ‘Check in’ om 12.00 uur;
  Dag 12: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen:
  Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Jhansi en Khajuraho-Delhi; overnachtingen in hotel
  Niet inbegrepen:
  Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien

  Je kunt dit Orchha & Khajuraho arrangement al boeken vanaf € 249 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 69. Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden