Alternate Text

Groepsreis India Ladakh

In Tibetaanse sferen - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 999,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 22 DAGEN

Groepsreis India Ladakh

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de Indiase rupee van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.
€ 26

Amritsar – Gouden Tempel, Jalianwala Bagh en Pakistaans-Indiase grens

Tijdens deze gecombineerde excursie worden in de ochtend de Gouden Tempel en Jalianwala Bagh bezocht, en in de avond de wisseling van de wacht bij de Pakistaans-Indiase grenspost Wagah.
Het wereldberoemde complex van de Gouden Tempel ligt in het centrum van Amritsar. Het eigenlijke heiligdom van deze Sikh-tempel, de Hari Mandir, is omgeven door een vijver genaamd Amrit Sarovar, vrij vertaald een 'poel van nectar', waaraan de stad haar naam te danken heeft. De tempel heeft een gouden koepel met de vorm van een omgekeerde lotusbloem. Je bezoekt ook de ommuurde tuin Jalianwala Bagh, een belangrijk punt in de geschiedenis van Amritsar en het streven naar de Indiase onafhankelijkheid. In 1919 vond in het park een bloedbad plaats, waarbij het Brits-Indische leger het vuur opende op een groep ongewapende mannen, vrouwen en kinderen. Je ziet er o.a. een monument voor de slachtoffers.
Het tweede deel van de excursie vindt plaats in de avond, je bezoekt de grenspost tussen India en Pakistan (28 km van Amritsar), waar je veel ceremonieel vertoon ziet met het wisselen van de wacht en het neerhalen van de vlaggen. Er is zelfs een tribune aanwezig om het allemaal te bekijken

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00-12:00 uur - Bezoek aan de Gouden Tempel en Jalianwala Bagh
18:30-20:00 uur - Bezoek aan de Wagah grens

Inbegrepen: vervoer en Engelstalige monumenten gids
Niet inbegrepen: entreegelden, cameratoeslagen en fooi voor chauffeur
€ 14

Delhi - Stadstour

Tijdens de stadstour door Delhi zal het volgende worden bezocht:
New Delhi: Hamayun's Tombe, India Gate en Sikh Tempel (Bangla Sahib)
Oud Delhi: Raj Ghat, Jama Mashid, Rode Fort (fotostop)

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aanvang excursie 11:00 uur
Einde excursie 17:00 uur

Inbegrepen: vervoer en de Engelstalige gids
Niet inbegrepen: entreegelden, camera toeslagen en fooi voor de gids
€ 129

Ladakh – Driedaagse trektocht

Tijdens de driedaagse wandeltocht loop je door het woeste berglandschap van Ladakh, Het is een streek waar weinig of geen mensen wonen. De bagage wordt vervoerd met de auto. Bagage die niet mee hoeft op de trektocht, stal je in het hotel in Leh. Zelf draag je je dagrugzakje met daarin je camera, een fles water en een sweater of truitje. Voor de lunch krijg je een lunchbox mee, dus zorg voor wat extra ruimte in je dagrugzak. Er gaat een gecertificeerde lokale berggids mee. De meereizende kok kookt voor je, waarbij rekening gehouden wordt met onze westerse maag. Er zijn 2 ontbijten, 2 lunches en 2 diners inbegrepen tijdens de trektocht. Je overnacht twee nachten in een tentje. Wij zorgen voor een matrasje, zelf zorg je voor een slaapzak.

NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Leh te besteden hebt.

NB: Op zich is deze wandeling niet bijzonder zwaar. Toch kunnen de hoogte, de warmte en het gebrek aan schaduw de trekking zwaarder maken. Je conditie moet dan ook redelijk tot goed zijn.
Hier een korte beschrijving. De genoemde wandeltijden zijn slechts een indicatie.

Dag 15: Leh - Likir - Yangtang

Je rijdt eerst met eigen vervoer in zo'n anderhalf uur al vroeg in de ochtend naar Likir (3500 m). Vandaar uit volg je onze gids te voet over rotsige geitenpaadjes. Al snel laat je de groene omgeving achter je en kom je in een droog maanlandschap, als je de Pobe La (La = Pas) oversteekt van 3550 m. De groene bomen en velden van het dorpje Sumdo (3470 m) komen dan al snel in zicht. Je steekt over een houten brug het riviertje Saspol Tokpo over en passeert dan het uit één huis bestaande dorp. Dan wordt het weer even flink klimmen in een desolaat landschap naar de volgende pas op 3650 m, de Charatse La. Van daar is het nog zo'n 35 minuten lopen naar het eerste tentenkamp in Yangtang, een pittoresk, lemen dorp (3600 m). In de tijd dat je er reist, zijn de bewoners druk in de weer met het binnenhalen van de oogst. 's Avonds bereidt onze kok een stevige lokale maaltijd bij het kampvuur. De totale looptijd van Likir naar Yangtang is ca. vijf uur.

Dag 15: Yangtang - Hemis Shukpachu
Vandaag heb je de keuze uit twee opties:
Je loopt in 4 uur naar Hemis Shukpachu. Vanuit Yangtang loop je eerst even naar beneden en steekt de rivier Wuleh Tokpo over. Dan loop je omhoog naar de volgende pas van 3750 m, de Sarmanchan La. Vanaf de pas zie je het dorpje Hemis Shukpachu (3600 m) al liggen. Het tentenkamp is gelegen vlak naast een guesthouse en winkeltje.

Het rustige dorpje Hemis Shukpachu en haar omgeving zijn erg fotogeniek, en dus leuk om zelf te gaan verkennen. Er zijn een klein klooster en twee kleine winkeltjes, maar verwacht daar niet te veel van.

Of je kunt een fikse wandeling maken naar Hemis Shukpachu via het prachtig gelegen klooster van Rizdong; dan zal de tocht zo'n 7-8 uur duren. Het afgelegen Rizdong klooster is van de Gelukpa orde, die bekend is om haar strenge regels. Het Rizdong Gompa heeft de reputatie het striktst te zijn van alle Gelukpa kloosters. De circa 30 monniken daar bezitten niets meer dan de kleding die ze dragen en eten allemaal het voedsel dat in de kloosterkeuken bereid wordt. Het klooster is iets meer dan 160 jaar oud, bevat weinig historische waarde, maar de ligging in de stille vallei maken een wandeling toch de moeite waard.

Dag 16: Hemis Shukpachu - Ang - Alchi
Je loopt naar Ang, in totaal zo'n 3 à 4 uur. Eerst ga je geleidelijk naar een kleine pas (3710 m) en daarna zigzaggend naar beneden met uitzicht over de vallei met bergen in allerlei pastelkleuren: rood, geel, roze, paars, groen, bruin. Een feest voor het oog. Verderop zigzag je weer vrij steil omhoog naar de volgende pas van 3750 m, de Lago La ofwel Meptek La. Dan komt het dorpje Ang, dat er meer welvarend uitziet dan de vorige plaatsjes, door de mooie velden en bomen.

Na aankomst in Themisgam reis je per auto in anderhalf uur verder naar Alchi, waar je overnacht, samen met de overige groepsleden die niet gekozen hebben voor deze trektocht.
€ 37

Leh – Kloosters van Chemrey, Taktok, Matho en Spituk

Tijdens deze excursie bezoek je per jeep Chemrey, Taktok, Matho en Spituk. Bij het klooster van Chemrey komen zelden toeristen. Dit is een klooster van de Drukpa orde en het werd gebouwd om de dood te herdenken van koning Singge Namgyal in 1645. Er zijn mooie boeddhistische beeltenissen op de wanden van de gebedsruimte te zien, die vaak met genoegen geshowd worden door de vriendelijke monniken.
Taktok Gompa is een klein interessant klooster, rond een grot gebouwd. Het is het enige klooster van de Nyingmapa sekte in Ladakh, de oudste Tibetaanse kloosterorde. Jaarlijks vindt er een mooi kloosterfestival plaats.
Spituk Gompa ligt op een heuvel, 10 km westelijk van Leh. Matho Gompa is een klooster 26 km zuidoostelijk gelegen van Leh. Het heeft een spectaculair uitzicht op het maanlandschap van Ladakh.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 Vertrek vanuit het hotel
15:00 Terug naar het hotel

Inbegrepen: vervoer per jeep
Niet inbegrepen: entreegelden, cameratoeslagen en fooi
€ 37

Leh – Kloosters van Shey, Thikse, Hemis en Stok

Tijdens deze excursie bezoek je de kloosters van Shey, Thikse, Hemis en Stok.
Shey Gompa is het oude zomerpaleis van de koningen van Ladakh. In een vijver zwemmen heilige vissen en er zijn een kleine bibliotheek, een collectie thangka’s en een 12 meter hoog mooi Boeddhabeeld van de Shakyamuni, gemaakt van koper met bladgoud (het grootste van deze regio). Buiten het klooster liggen veel manistenen en kleine chörtens (gebedstorentjes).
Iets verderop is het schitterend gelegen Tikse Gompa, het klooster ligt mooi tegen een heuvel aangeplakt. Onderaan de heuvel is een lange manistenenmuur. Dit gerestaureerde klooster behoort tot de Gelukpa orde (Geelmutsen). Overal zijn hier gebouwtjes, tempeltjes, chörtens. Je ziet er een belangrijke collectie van Tibetaanse boeken in de bibliotheek en een 15 meter hoog beeld van de Maitreya, de toekomstige Boeddha. Het klooster is mooi beschilderd met allerlei motieven en voorstellingen. Vanaf het dak van het kloostercomplex heb je een mooi uitzicht over de vallei en de dorpjes beneden.
Hemis Gompa ligt in een lieflijke vallei met kabbelende beekjes. Het klooster heeft enkele schitterende ruimtes, waar monniken bidden of mediteren. Dit klooster van de Drukpa orde is gesticht in de vroege 17de eeuw en is een belangrijk klooster, ook voor Ladakhi boeddhisten. Eenmaal in hun leven moeten ze hier geweest zijn. Thangka’s zijn religieuze afbeeldingen die gebruikt worden om te mediteren en standaard in alle tempels hangen. De grootste thangka in Ladakh, meer dan 12 m lang, is in Hemis. Deze wordt maar eens per 12 jaar tentoongesteld! Het klooster is ook beroemd om haar festival met maskerdansen dat er wordt gehouden.
Het Stok Paleis (Stok Gompa) ligt vanuit Leh 16 km stroomopwaarts aan de overkant van de Indus. Dit paleis huisvest de voormalige koninklijke familie van Ladakh, maar een deel is opengesteld als museum, dat vooral thangka's tentoonstelt.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 Vertrek per jeep vanuit het hotel
15:00 Terug naar het hotel

Inbegrepen: vervoer per jeep
Niet inbegrepen: entreegelden, cameratoeslagen en fooi
€ 20

Manali – Trek naar de Jogni Waterval

Deze wandeling gaat door bij minimaal 5 deelnemers. Vanuit Manali wandel je via oud-Manali,de Manu Tempel en het meertje Nehru Kund naar de Jogni Waterval. De terugreis zal per jeep worden afgelegd met een stop bij de Vashist Tempel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 - 14:00

Inbegrepen: trekking gids, jeep en een licht lunchpakketje
Niet inbegrepen: entreegelden, cameratoeslagen en fooi
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden