Alternate Text

Groepsreis Iran

Achter de sluier - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 499,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 16 DAGEN

Veelgestelde vragen

Index

1. Mag ik als niet moslim alcohol Iran binnen brengen?

Nee het is strict verboden om alcohol in te voeren.

2. Wat is de beste periode om naar Iran te gaan?

De zomers zijn erg heet in Iran. In april kan het met name in Iraans Koerdistan nog koud zijn. September is nazomer in Iran maar gedurende de dag kan het nog erg warm zijn. Dus het voor en najaar zijn de tijden om Iran te bezoeken.

3. Wat voor inentingen voor Iran heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Wat voor valuta kan ik het best meebrengen naar Iran?

Euro's zijn gewilder dan dollars. Cash euro's zijn makkelijker te wisselen. In Iran kun je niet met een creditcard betalen.Pinnen is tot op heden nog niet mogelijk.

Je moet op dit moment dus al je geld cash meenemen.

5. Wat zijn de kleding voorschriften voor vrouwen en mannen in Iran?

Vrouwelijke deelneemsters moeten een hoofddoek om in het openbaar en een lange  tuniek of jas over een broek dragen, dit in gedekte kleuren. De tuniek of blouse of jurkje  of jas moeten ruim over de billen vallen .Lichaamsvormen mogen niet geaccentueerd worden De enige plek waar de hoofddoek af mag is in de hotelkamer.Mannen mogen  t-shirts of blouses aan met korte mouwen, korte broeken zijn verboden.

6. Hoe is de houding ten opzichte van westerlingen?

Iraniërs zijn een vriendelijk en gastvrij volk, niet anti westers en juist -blij dat je geïnteresseerd bent in hun land, menig keer zal je uitgenodigd worden voor een babbel en een kop thee.

7. Hoe zit het met fotograferen in Iran?

Binnen de heiligdommen van Mashad en Qom mag niet gefotografeerd worden en ook in Koerdistan kan je niet zomaar alles fotograferen.

Weet je het niet zeker of het mag of kan dan kan je dit altijd vragen aan de reisbegeleider/ster of aan de lokale mensen.

8. Is mineraalwater in Iran overal verkrijgbaar?

Ja, in principe kun je overal mineraalwater krijgen.

9. Is er wifi beschikbaar ?

In bijna alle hotels is Wifi. Vaak werkt het wel alleen in de lobby. Als er Wifi is, is het gratis.

10. Heb ik aparte stekkers nodig in Iran ?

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

11. Heb ik een visum nodig voor Iran ?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor Iran nodig. Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin uiterlijk 6 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag. Omdat de visumprocedure vrij ingewikkeld is, ontvang je ongeveer 8 tot 6 weken voor vertrek een email van ons met instructies over de te volgen procedure.

Voor het regelen van het benodigde visum via ons, brengen wij, naast de visumkosten € 30,-bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening voor Nederlandse reizigers. Belgische reizigers brengen wij € 30,- bemiddelingskosten in rekening. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen:

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden