Alternate Text

Groepsreis Japan

Het land van de rijzende zon - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 299,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 15 DAGEN

Groepsreis Japan

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Japan

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Fukuoka

Fukuoka

Start je reis in de grootste stad van de vier Japanse hoofdeilanden, Fukuoka! |Japan

Sandankyo

Kurashiki

Kyoto

Kyoto

Kyoto is één van de meest bezochte steden op aarde.Jaarlijks bezoeken ongeveer 5 miljoen mensen haar tempels en tuinen.

Tokyo

Tokyo

Één van de dichtst bevolkte gebieden ter wereld maar toch heerst er geen chaos. Integendeel, alles is perfect georganiseerd in Tokyo

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vliegtuig
2 Vliegtuig, Openbaar vervoer Aankomst Fukuoka Fukuoka
3 Fukuoka Fukuoka
4 Boot, Bus Fukuoka – Miyajima – Sandankyo Sandankyo
5 Bus Sandankyo – Hiroshima – Kurashiki Kurashiki
6 Kurashiki / Excursie Kibi-vlakte Kurashiki
7 Kurashiki / Excursie Naoshima Kurashiki
8 Bus Kurashiki – Himeji – Kyoto Kyoto
9 Kyoto Kyoto
10 Kyoto / Excursie Nara Kyoto
11 Kyoto Kyoto
12 Bus Kyoto – Mount Fuji – Tokyo Tokyo
13 Tokyo Tokyo
14 Vliegtuig, Trein Vertrek Tokyo Vliegtuig
15 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Amsterdam

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
9
0
0
0
3
0
215
348
315
4

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Je vliegt vanuit Amsterdam naar Fukuoka, waar je de volgende dag aankomt en jouw Japan rondreis start.

Dag 2: Aankomst Fukuoka

Op de luchthaven van Fukuoka word je opgewacht door je Engelssprekende reisbegeleiding. Met de metro rijd je naar het hotel in het centrum van de stad. Na het inchecken is er wellicht nog tijd om een verkennende wandeling te maken in de buurt van het hotel.

Dag 3: Fukuoka

Vrije dag. Fukuoka wordt vaak vergeleken met Rotterdam, ook een havenstad die het zwaar te verduren gekregen heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog. Historische monumenten zijn hier dun bezaaid, maar tijdens de jaren van de ‘zeepbel’ economie kregen architecten er vrij spel om enkele knappe staaltjes van moderne architectuur op te trekken, zoals het IMS-gebouw, Across Fukuoka en Canal City. Misschien wil je al meteen op zoek naar leuke souvenirs en daarvoor zit je goed in Fukuoka. De stad staat namelijk bekend om haar Hakata-ningyo, traditionele geisha- en samoeraipoppen.

Elke zichzelf respecterende Japanse stad heeft zijn eigen 'meibutsu', of lokale specialiteit. In Fukuoka is dit 'ramen': in een varkensbouillon gekookte noedels die worden geserveerd in 'yatai', mobiele eettentjes die 's avonds her en der in het stadscentrum opduiken.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Fukuoka – Miyajima – Sandankyo

Na het ontbijt vervolg je je Japan groepsreis naar het eiland Miyajima in de Japanse Binnenzee, waar je rond de middag aankomt. Je kunt de rest van de middag doorbrengen op dit heilige eiland dat wordt gesymboliseerd door een grote oranje gekleurde torii (shintopoort) die in de zee staat (als het vloed is tenminste).

De 16 meter hoge poort geeft aan dat Miyajima een heilig eiland is. Er zijn op het eiland geen kraamafdelingen of begraafplaatsen, omdat niemand er mag baren of sterven. Het kappen van bomen is er ook niet toegestaan; het eiland is dan ook bedekt met ongerept woud waar veel herten en vogels leven. Je kunt te voet of met de kabelbaan naar de top van Mount Misen voor schitterende uitzichten over de Japanse Binnenzee. 's Avonds rijd je naar de omgeving van het natuurgebied Sandankyo, waar je logeert in een mooi hotel.

Dag 5: Sandankyo – Hiroshima – Kurashiki

Sandankyo is in feite een kilometerslange bergkloof, uitgeschuurd door eeuwenlange erosie van de Shiki-rivier en ligt in een bergplateau ten noorden van Hiroshima. De natuur is er overweldigend mooi: de indrukwekkende rotsformaties en torenhoge wanden vormen een prachtig decor voor een geweldige wandeltocht door de kloof.

Rond de middag rijd je naar Hiroshima (mochten de weersomstandigheden slecht zijn dan kan je reisbegeleider besluiten al vroeger naar Hiroshima te vertrekken). De stad werd in 1945 gebombardeerd met de eerste Amerikaanse atoombom; een apocalyptische verwoesting. Centraal in de stad ligt het Vredespark met zijn verschillende sobere vredesmonumenten. Niemand blijft onaangeroerd bij het standbeeld van Sadako, het meisje dat leukemie kreeg en in de hoop op genezing begon met het vouwen van 1000 kraanvogels, het symbool van het eeuwige leven. Ze kon haar werk echter nooit afmaken, haar klasgenootjes vouwden de rest. Hiroshima is een klassiek schoolreisje in Japan en nu nog steeds leggen scholieren hun veelkleurige origami neer bij Sadako.

Voor je je rondreis door Japan vervolgt en naar Kurashiki rijdt, moet je beslist nog proeven van de lokale specialiteit okonomiyaki, een op de teppan (bakplaat) gebakken lekkernij van soba (boekweitnoedels), groenten en ei.

Dag 6: Kurashiki / Excursie Kibi-vlakte

Vrije dag in Kurashiki. Optioneel kun je met een lokale trein naar Soja, waar je een fiets kunt huren om de Kibi-vlakte te verkennen. Eenmaal het dorpje uit kun je gemakkelijk het fietspad volgen. De route leidt door rijstvelden, langs riviertjes en rond grafheuvels. In een land dat voor 80 procent uit bergen bestaat, ben je hier letterlijk en figuurlijk op het platteland! Langs de route liggen ook twee heiligdommen: de Kokubun-ji tempel en de Kibitsu-jinja schrijn, waar je even kunt pauzeren bij de plaatselijke monniken.

Terug in Kurashiki kun je meteen door naar de centrale kanaalzone Bikan, waar je de rest van de middag kunt doorbrengen in de musea. Het Ohara Museum of Art heeft zowel een collectie Westerse meesters als Japanse kunst. Ook het Kurashiki Museum of Folkcrafts en het Japan Rural Toy Museum zijn zeker een bezoekje waard.

Dag 7: Kurashiki / Excursie Naoshima

Vrije dag in Kurashiki. Je kunt vandaag mee op een optionele dagtocht met het openbaar vervoer naar het 'kunsteiland' Naoshima. Naoshima is een van de vele kleine eilandjes die bezaaid liggen over de Japanse Binnenzee. De reden waarom we vandaag net dit ene eilandje eruit hebben gepikt als bestemming voor een optionele excursie hebben we te danken aan meneer Fukutake. Deze schatrijke directeur van een uitgeverij en kunstmecenas heeft hier namelijk zijn levensdroom gerealiseerd. Kosten noch moeite werden gespaard om dit ingeslapen eilandje om te toveren tot een uniek cultuurmekka. Architect Ando Tadao, het wonderkind van de Japanse architectuur, werd gevraagd om enkele musea te ontwerpen voor de kunstcollectie van meneer Fukutake, maar ook buitenlandse kunstenaars werden naar Naoshima gehaald om hier hun kunst tentoon te stellen.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Kurashiki – Himeji – Kyoto

Vandaag rijd je naar de oude hoofdstad Kyoto. Tussen Okayama en het pottenbakkersplaatsje Bizen rijd je nog grotendeels langs de kust van de Binnenzee. In Bizen ga je dan de snelweg op naar Himeji, waar je het wereldberoemde ‘Witte Reiger' kasteel kunt bezoeken. Wat dit elegante bouwwerk zo bijzonder maakt is het feit dat het één van de weinige kastelen is die nog in originele staat zijn bewaard gebleven. Aan het eind van de 19de eeuw werden immers veel kastelen vernield door de keizerlijke troepen en na de val van het shogunaat raakten veel kastelen door leegstand in verval. Na kasteelbezoek ga je verder naar de oude keizerlijke Kyoto, een prachtige stad waar zoveel te doen is dat we er drie volle dagen voor uit trekken.

Dag 9: Kyoto

Vrije dag. Je kunt op deze eerste dag als kennismaking mee op een tocht met de openbare bus door de stad. In een stad met meer dan 3000 tempels en schrijnen loert het gevaar voor het fenomeen tempelmoeheid om elke hoek. We hebben dan ook geprobeerd om een evenwichtig programma samen te stellen, met niet alleen bezoeken aan klassiekers zoals Kinkaku-ji (de gouden tempel), Ryoan-ji (met de klassieke zen-tuin), Nijo-jo (het kasteel van de shogun), en Sanjusangen-do (met de 1001 Boeddhabeelden), maar ook tijd voor momenten van rust en bezinning in minder druk bezochte tempels zoals de Toji-in tempel.

Dag 10: Kyoto / Excursie Nara

Vrije dag. Je kunt vandaag mee op een optionele excursie met de trein naar de oude hoofdstad Nara, die een stuk kleiner is dan Kyoto. De tempels en schrijnen van Nara worden algemeen beschouwd als de wieg van de Japanse cultuur. Immers, de stad was nog voor Kyoto de hoofdstad van Japan, meer bepaald van 710 tot 794. Het was een periode waarin heel wat Chinese invloeden via Korea overwaaiden. Dat is niet alleen te merken aan het stratenplan, dat is gebaseerd op dat van de oude Chinese hoofdstad Xi'an, maar ook aan de vele boeddhistische tempels in en rond de stad. Het stadspark Nara-koen herbergt enkele van Japans belangrijkste historische bouwwerken zoals de feeërieke Kasuga-taisha schrijnen, de Todai-ji tempel (het grootste houten gebouw ter wereld met binnenin een 16 meter hoog bronzen Boeddhabeeld) en de Kofuku-ji tempel (met twee elegante pagodes op de tempelgronden).

Dag 11: Kyoto

Nog een laatste vrije dag in Kyoto, die je zelf kunt invullen; er valt bijzonder veel te doen en te zien. We vermelden een paar zaken die de moeite zijn om te doen in Kyoto.

Je kunt naar de Kiyomizu-dera, de Tempel van het Zuivere Water, vlakbij de zogenaamde theepotwijk. Het is er steeds gezellig druk, met tal van vriendelijk lachende geisha’s, die uitgebreid met je op de foto willen. Volendam-geisha's als je het ons vraagt, voor het echte werk moet je even doorlopen naar de Gion-wijk.

Ook erg leuk is een uitstapje met de trein naar de plaatsjes Kibune en Kurama, even ten noorden van de stad. Je kunt in ongeveer een uur te voet van Kibune naar het tempelcomplex Kurama-dera. Na inspanning volgt ontspanning, en dat kan in de rotenburo (warmwaterbad in open lucht) van Kurama Onsen.

Dag 12: Kyoto – Mount Fuji – Tokyo

Naar Tokyo! Standaard ga je met een zogenaamde highway bus, een vaste lijndienst die de 500 kilometer lange rit van de oude naar de nieuwe hoofdstad in ruim acht uur aflegt (afhankelijk van het verkeer natuurlijk). De bus gaat over de Tomei-snelweg, en maakt onderweg drie korte stops. De laatste stop is voorzien in de buurt van Mount Fuji. Stel je niet teveel voor bij deze stop: zelfs bij helder weer is het zicht op Fuji-san niet spectaculair. In de meeste gevallen is het vrij heiig en is er helemaal niks te zien.

Wil je liever sneller in Tokyo aankomen, dan kun je gebruik maken van onze aanbieding waarbij we tegen een flinke korting een stoel reserveren op de Shinkansen, en je bagage (1 koffer per persoon) per expresspost versturen naar het hotel in Tokyo.

Na het inchecken in het hotel in Tokyo kun je nog een verkennende wandeling maken in de wijk Nezu en het park van Ueno. In Nezu, een van de oudste wijken van de stad, waan je je helemaal niet in een wereldstad. Hier geen hoogbouw, geen flitsende neonreclames; de wijk ademt nog steeds de sfeer van het oude Edo (het toenmalige Tokyo).

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Tokyo

Vrije dag. Je kunt optioneel mee met je reisbegeleider de stad in voor een mooie verkenning, deels te voet en per openbaar vervoer.

Tokyo is een stad van contrasten. Je verlaat het dorpse Nezu om twintig minuten later uit de metro te stappen tussen de wolkenkrabbers van Shinjuku. In deze kantorenwijk proberen de ‘salary men’ in grijze maatpakken de sputterende economie weer op de rails te krijgen. Maar twee stops verder kom je al terecht in de freakshow van Harajuku, waar rebelse jongeren in eindeloze pogingen om hip te zijn steeds meer op vogelverschrikkers gaan lijken... Langs de grote modehuizen van de winkelstraat Omotesando loop je richting Shibuya. Shibuya Crossing met zijn diagonale zebrapaden en gigantische videoschermen is één van de drukste kruispunten ter wereld, maar even later geniet je al terug van de rust in het park van het keizerlijke paleis. Je loopt door het Tokyo International Forum richting Ginza, waar je nog even de allernieuwste elektronische snufjes kunt uitproberen in het Sony gebouw.

Dag 14: Vertrek Tokyo

Vrije ochtend. Bepaal zelf waar je nog zin in hebt. In de Ryogoku-wijk breng je eventueel met wat geluk (afhankelijk van het toernooischema) een bezoek aan een sumo-beya, een trainingszaal voor sumoworstelaars.

In de middag vertrek je per trein naar de internationale luchthaven van Narita, waar je afscheid neemt van de reisbegeleiding. Wanneer je het landarrangement hebt geboekt, eindigt vandaag jouw reis hier.

Wanneer de groep met KLM of Air Nippon vliegt, overnacht je nog in Tokyo en vlieg je op dag 15 terug naar huis.

Dag 15: Aankomst Amsterdam

Je komt vandaag aan in Amsterdam. Helaas komt hier een einde aan deze prachtige Japan groepsreis.

FESTIVALREIZEN JAPAN
Op de reis met vertrekdatum 14 oktober 2018 bezoek je het JIDAI MATSURI in Kyoto.
Op de reis met vertrekdatum 5 mei 2019 bezoek je het AOI MATSURI in Kyoto.
Op de reis met vertrekdata 7 juli & 14 juli 2019 bezoek je het GION MATSURI in Kyoto.
Op de reis met vertrekdatum 13 oktober 2019 bezoek je het JIDAI MATSURI in Kyoto.

De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden