Alternate Text

Groepsreis Jordanië

In de voetsporen van Lawrence of Arabia - Reis voor singles

Boek v.a.   € 999,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 8 DAGEN

Groepsreis Jordanië

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Jordanië

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Amman

Amman

Ontdek in Amman musea, eeuwenoude ruïnes en imposante woestijnkastelen die stammen uit een ver verleden, van laat Grieks en Romeins tot vroeg Islamitisch.

Petra

Petra

Petra, een wonderbaarlijke combinatie van natuur en architectuur. Deze magische stad is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt en bereikbaar via een smalle kloof.

Wadi Rum

Wadi Rum

In het zuidwesten van Jordanië ligt het woestijngebied genaamd Wadi Rum. Een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet dat uit 5 hoofd-wadi's bestaat omringd door zandvlaktes.

Aqaba

Aqaba

Ontdek de rode Zee met haar kleurrijke koraalriffen. Ook het woestijngebied en de stad zelf is meer dan een bezoek waard.

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Bus, Vliegtuig Amsterdam - Amman Amman
2 Amman/ Excursie Jerash en Dode Zee Amman
3 Bus Amman - Petra via Madaba, Mount Nebo en Kerak (Kings Highway) Petra
4 Petra Petra
5 Bus Petra - Wadi Rum Wadi Rum
6 Bus Wadi Rum - Aqaba Aqaba
7 Aqaba Aqaba
8 Vliegtuig Aqaba - Vertrek Amman - Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
9
0
0
0
3
0
215
348
315
4

Dag 1: Amsterdam - Amman

Vandaag begint je reis. Je vliegt van Amsterdam naar Amman, waar je, afhankelijk van je vluchtschema,  's nachts of in de vroege ochtend aankomt.

Dag 2: Amman/ Excursie Jerash en Dode Zee

Het is vandaag mogelijk vanuit Amman een optionele excursie te maken naar Jerash en de Dode Zee. De Hellenistische stad Jerash werd verwoest in 78 v Chr, maar daarna door de Romeinen op indrukwekkende wijze herbouwd. Mooi zijn de gave zuilengalerij, de boog van Hadrianus en de tempel van Artemis. De stad is zeer goed bewaard gebleven en wordt dan ook het 'Pompeï van het Midden-Oosten' genoemd.

De Dode Zee is een plek waar je even ontspannen rond kunt dobberen. Het water bestaat voor een derde uit zout zodat je zonder inspanning drijvend op je rug in het water een krantje kunt lezen. Een 'gezondheidsbehandeling' valt ook onder de mogelijkheden. Je zult dan van top tot teen worden ingesmeerd met heilzame modder die langzaam moet drogen in de zon. In de avond kun je nog downtown Amman verkennen. Na een bezoek aan één van de vele restaurants kun je 's avonds naar een nachtclub voor de Arabische elite, natuurlijk met buikdanseressen!

Dag 3: Amman - Petra via Madaba, Mount Nebo en Kerak (Kings Highway)

We hebben een flinke trip voor de boeg (totale reisduur vandaag circa 10 uur, inclusief stops, 420 km). Via Madaba (bekend vanwege de vloermozaïeken en de Grieks-orthodoxe kerk van St. Gregorius uit de 6de eeuw) vervolgen we onze Jordanië groepsreis naar de nabijgelegen Mount Nebo met zijn kloosterruïnes. Hiervandaan zag Mozes het beloofde land liggen. Met helder weer heb je een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei. Dan rijden we verder naar de overweldigende ruïnestad Petra. De tocht voert via de oude Kings Highway, die dwars door de hooglanden van Jordanië loopt. Onderweg passeren we de Wadi al-Mujib kloof, één van de meest spectaculaire natuurlijke panorama's van het land. Ook stoppen we, als de tijd het toelaat, even bij Kerak. Kerak lag op de oude karavaanroute van Egypte naar Syrië ten tijde van de bijbelse koningen. De Kruisvaarders zetten het stadje opnieuw op de kaart en bouwden er een enorme burcht. Tegen de avond arriveren we in het wereldberoemde Petra.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Petra

Een vrije dag. Petra werd in de 4de eeuw v. Chr. door Nabateeërs uit rozerode rotsen uitgehakt, het was de oude hoofdstad van de eens zo machtige kleine staat der Nabateeërs. Na de verovering door de Romeinen raakte de stad in verval en in de vergetelheid. Totaal verborgen in de bergen, wisten alleen de plaatselijke bedoeïenen ervan af. In 1812 ontdekte de Zwitser Burckhardt deze al eeuwen vergeten stad.

De weg naar het hart van Petra is slechts te voet of te paard af te leggen en loopt door een kilometerslange kloof, de Siq, die steeds nauwer wordt. Uiteindelijk bereik je de eerste van meer dan honderd uit de rotsen gehouwen tempels, kloosters, een theater, graven en andere gebouwen, waarvan de zogenaamde 'Schatkamer' de meest indrukwekkende is. Je hebt de hele dag de tijd om deze schitterende plek op je gemak te bekijken. De kleurrijke rotsformaties maken Petra tot een unieke bezienswaardigheid en een hoogtepunt van je reis.

Je kunt meegaan met een optionele excursie naar Petra die geregeld wordt door de reisbegeleider óf je gaat op eigen gelegenheid. De lokale reisleider zal de mensen die prijs stellen op een georganiseerde excursie deze mogelijk bieden. Hier zijn uiteraard extra kosten aan verbonden, o.a. omdat voor de groep een gids gehuurd moet worden. Als je besluit op eigen gelegenheid te gaan, kun je geen gebruik maken van het vervoer dat de reisbegeleider naar Petra regelt. Dit klinkt een beetje kinderachtig, maar de lokale reisbegeleider kan zijn vergunning kwijtraken als er toch mensen in de bus zitten die niet 'als groep' naar binnen gaan. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!

Dag 5: Petra - Wadi Rum

We vervolgen onze Jordanië rondreis in circa 2 uur (80 km) naar Wadi Rum, het woestijngebied dat bekend staat om de schitterende, in allerlei pastelkleuren getinte en hoog oprijzende rotsformaties. De legendarische film 'Lawrence of Arabia' is hier deels opgenomen. In de rotsen zijn op sommige plaatsen oude inscripties te vinden. Je maakt een mooie, 3-uur durende jeeptocht door de woestijn waarbij je de mooiste plekjes van de Wadi Rum, zoals de Lawrence Spring, Khazaleh en de Small Arch, aandoet

Hoe groen kun je gaan? TIP

We overnachten in een primitief woestijnkamp in een tent. Je hoeft geen slaapzak of slaapmatje mee te nemen, er zijn namelijk matrassen en dekens aanwezig. Een laken of lakenzak is wel handig, omdat de dekens een beetje muffig kunnen zijn. Het diner is deze avond inclusief.

Dag 6: Wadi Rum - Aqaba

Het is slechts twee uur rijden (80 km) naar Aqaba, de enige badplaats die Jordanië rijk is. Hier kun je een verfrissende duik in de Rode Zee nemen en wat zonnebaden op het strand. De mogelijkheid bestaat om een snorkel- of duikuitrusting te huren of zelfs een duikles te nemen. De Rode Zee, waaraan Aqaba ligt, is beroemd om zijn prachtige koraalriffen en enorme variëteit aan tropische vissen. Het eind van de dag is een mooi moment om een uurtje te flaneren langs de boulevard of met de Jordaniërs thee te drinken in het stadspark, waarna je kunt eten in een van de vele visrestaurantjes van het badplaatsje. Je hebt hier bijna twee dagen vrij.

Dag 7: Aqaba

Aan het begin van de avond vertrek je met de bus naar Amman en vlieg je diezelfde nacht nog naar Amsterdam, waar je in de ochtend van dag 8 aankomt.Indien je met Royal Jordanian vliegt, of je vlucht na 6 uur in de ochtend vertrekt op dag 8, vertrek je in de avond van dag 7 vanuit Aqaba naar Amman, waar je overnacht. Vroeg in de ochtend van dag 8 vlieg je vervolgens van Amman naar Amsterdam.

Dag 8: Aqaba - Vertrek Amman - Aankomst Amsterdam

Je komt vandaag aan in Nederland, helaas komt hier dan officieel een einde aan je Jordanië groepsreis.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden