Alternate Text

Groepsreis Madagascar

Unieke flora en fauna - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 999,-
GROEPSGROOTTE: 8-18 | 22 DAGEN

Veelgestelde vragen

1. Geldzaken en pinnen in Madagascar

In tegenstelling tot hetgeen wat in diverse reisgidsen vermeld wordt, is het vaak NIET mogelijk om gebruik te maken van een pinautomaat in Madagascar. Wij adviseren om (minimaal) het geadviseerde zakgeldbedrag in contante euro's mee te nemen. Bij aankomst in Tana kan dit omgewisseld worden in de lokale valuta (Ariary). Indien aan het einde van de reis nog lokaal geld over is, kan dit teruggewisseld worden (met een minimale waarde van € 10) in het laatste hotel van de reis. Ook Creditcards zijn niet te gebruiken!

2. Van welke accomodatie wordt er gebruik gemaakt?

We maken bij voorkeur gebruik van accommodaties die een lokale uitstraling hebben. Omdat wij in zeer uiteenlopende plaatsen komen - ook op plaatsen die minder bezocht worden door toeristen - is de standaard heel verschillend. Als je echter de mate van ontwikkeling in Madagascar in ogenschouw neemt, zijn de meeste accommodaties meer dan redelijk te noemen! Op de meeste plaatsen is er een kamer met een eigen douche en toilet.

Op onze website bij 'impressies' kan je een indruk krijgen van de accommodaties die wij gebruiken : groepsreis-madagascar-unieke-flora-en-fauna/inspiratie

3. Hoe zwaar zijn de wandelingen in Madagascar?

Vaak kun je zelf bepalen of je een lange of korte wandeling wilt maken. De natuurparken liggen op verschillende hoogtes en het reliëf is verschillend. Er zijn paden, maar houd er rekening mee dat de paden moeilijker begaanbaar zijn als er regenval is geweest; bovendien loop je weleens van de paden af om een dier te zoeken. Je hebt schoenen nodig met een goed profiel, zoals b.v bergschoenen. Om optimaal van de wandelingen te kunnen genieten is een redelijke conditie een voordeel. Mensen die speciale wensen hebben m.b.t. de wandelingen kunnen ter plaatse een privé gids huren in de Nationale parken.

4. Is er mineraalwater in Madagascar verkrijgbaar ?

Ja, in principe kun je overal mineraalwater krijgen. Probeer grote waterflessen te kopen waarmee je een klein flesje kunt vullen, om het mileu zo min mogelijk te belasten met plastic flessen.

5. Wat is de beste reistijd in Madagascar ?

Het is lastig om een pasklaar antwoord te geven op deze vraag, aangezien Madagascar veel verschillende klimaatzones heeft, wat uiteraard als voordeel heeft dat er een grote diversiteit in flora en fauna is in Madagascar. Echter, voor wat betreft het weer, kan het zijn dat de ene plaats perfect weer heeft, terwijl het elders veel regent. In het algemeen kunnen we zeggen dat van april tot en met oktober er een relatief droge periode is in Madagaskar. De maanden november en december zijn de natte maanden, maar zelfs dan regent het er niet zo veel en is het nog goed mogelijk om te reizen. Februari en maart zijn de maanden met de hevigste regenval.

Vanaf ongeveer begin juli tot half september zijn er mogelijk walvissen te zien in Ifaty. Als je dus walvissen hoopt te zien, dan kunt je hiermee rekening houden.

6. Welke vaccinaties voor Madagascar heb ik nodig ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

7. Welke kleding heb ik nodig ?

Aangezien de temperatuursverschillen per dag nogal verschillen, zijn laagjes kleding het handigste. Omdat sommige plaatsen wat hoger liggen kan het behoorlijk afkoelen en raden we aan om zeker een warme trui of jas mee te nemen. In het zuiden kan het erg heet worden en daar is een t-shirt en korte broek het beste.

8. Welk schoeisel moet ik meenemen ?

Handig is om een paar goedzittende sandalen en een paar stevige wandelschoenen mee te nemen!

9. Welke dingen (behalve kleding) zijn handig om mee te nemen ?

Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, een verrekijker, fototoestel met toebehoren (denk aan voldoende accu om 2 dagen te kunnen overbruggen), een stekkerdoos (er zijn niet overal veel stopcontacten). Voor informatie over een wereldstekker kijk op wereldstopcontacten.nl

10. Kan ik gebruik maken van telefoon, internet etc. ?

In bewoond gebied is er meestal wel bereik. Vraag dit even na bij de provider van je telefoon. In de hotels is ook regelmatig Wifi aanwezig.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden