Alternate Text

Groepsreis Maleisië

Twee weken paradijs - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 499,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Maleisië

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar en Maleisische ringgit van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke betaal je de excursies in lokale munteenheid.
€ 14

Cameron Highlands – Gunung Brinchang en theeplantage per 4WD

Een lokale gids brengt je per four-wheel drive naar de top van Gunung Brinchang, een berg van 2031 meter hoogte. Op de top zie je het mossige nevelwoud, waar eeuwenoude bomen staan en door de mist een mysterieuze sfeer hangt. Je maakt een wandeling door het nevelwoud met zijn varens, orchideeën, vleesetende planten en baardmossen.
De rit per 4WD gaat verder. Onderweg zie je de over de heuvels uitgespreide theeplantages. Als het mogelijk is bezoek je de Sungai Palas theefabriek, waar je een rondleiding krijgt.
NB: De theefabrieken zijn gesloten op maandagen en diverse feestdagen.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, trekking in nevelwoud, vervoer per 4WD, bezoek theeplantage, bezoek theefabriek (niet op maandagen en diverse feestdagen)
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 34

Kuala Lumpur – Chinatown ‘by night’, diner en dansvoorstelling

In het hart van Kuala Lumpur maak je kennis met het bruisende nachtleven van Chinatown! Chinatown is ook bekend als ‘Chee Cheong Kai’, wat refereert naar de geschiedenis van het district als grote zetmeel producent. Tegenwoordig kun je op de nachtmarkt prima op koopjesjacht (afdingen is een mooie uitdaging!) en vind je er Chinese kruiden en veel imitatie kleding. Je geniet van een heerlijke Maleisische buffetmaaltijd en met een volle maag aanschouw je een traditionele dansvoorstelling. Na afloop maak je een fotostop bij de Petronas Towers ’by night’.
NB: De ‘dress code’ voor het diner is ‘smart casual’ (geen korte broek en slippers). De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, airconditioned privévervoer, diner en dansvoorstelling
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 59

Kuala Lumpur – Kuala Selangor vuurvliegjes

Op deze excursie bezoek je plekken buiten de hoofdstad. Vanaf Bukit Melawati heb je prachtig uitzicht over de groene omgeving. Het heeft een tijd als Nederlands fort gediend, onder de naam Fort Altingburg. Nu zijn het enkel nog een groep brutale apen die actief gebruik maken van het fort. Je geniet van een ‘seafood’ diner in een lokaal restaurant (drankjes niet inbegrepen).

Kuala Selangor is bekend vanwege de grootste hoeveelheid vuurvliegjes ter wereld. Het Firefly Park Resort Kampung Bukit Belimbing bevindt zich hier. De vuurvliegjes zijn kleine (wespachtige) kevertjes, die leven in kolonies langs de kant van de rivier. Ze steken of prikken niet en zijn totaal ongevaarlijk. Naar vuurvliegjes kijken, is een betoverend schouwspel. Het is heerlijk in de zwoele avondwarmte in een boot te stappen en langs de oevers van de rivier te dobberen om dit wonderlijke toneel te aanschouwen. De beste tijd hiervoor is één tot vier uur nadat de zon is ondergegaan. De vuurvliegjes leven rond de takken van een bijzondere boom, de ‘berembang’, waarvan er genoeg aan de oevers van de Selangor rivier staan. Het lijkt net of alle bomen kerstverlichting dragen…
NB: De totale duur van de excursie is circa 6 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, airconditioned privévervoer, ‘seafood’ diner, boottrip vuurvliegjes
Niet inbegrepen: drankjes, eventuele entreegelden, fooi
€ 27

Kuala Lumpur – Stadstour

Tijdens deze stadstour (van circa 7 uur) door Kuala Lumpur leer je de vele gezichten van de stad kennen. Je bezoekt de beroemde Batu Grotten, een heilige plaats voor de hindoes. Om er te komen moet je een steile trap van 272 treden op. Tientallen apen hebben deze tempel en de trappen als hun woonplaats gekozen. Je doet ook de Royal Selangor Tin Fabriek aan waar men met de hand werkelijk alles van tin maakt, van tinnen tandendoosjes tot bierpullen.
Na de lunch (niet inbegrepen) bezoek je de prachtige Jamek-moskee, een van de belangrijkste gebedshuizen voor moslims in Maleisië. (NB: De Jamek-moskee is op vrijdag en gedurende gebedstijd gesloten voor publiek.) Je maakt een fotostop bij de Petronas Towers. Bij het Tugu Negara (Oorlogsmonument) eren de Maleisiërs de slachtoffers van de oorlog. Ook passeer je het Koninklijk Paleis, de Cricket Clug in Tudor stijl, het Hooggerechtshof en het treinstation in Moorse stijl. De Thean Hou Tempel, gewijd aan de godin Thean Hou, is een van de grootste Chinese tempels in Zuidoost-Azië.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, airconditioned privévervoer
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, eventuele entreegelden, fooi
€ 55

Langkawi – ‘Sunset dinner cruise’

Je maakt tijdens zonsondergang een cruise over de Andaman Zee op een luxe jacht. Onderweg geniet je van een BBQ-buffet en saladebar met meer dan 15 gerechten om uit te kiezen. Met enig geluk spot je vliegende vissen die boven het wateroppervlak uitspringen of zeearenden op zoek naar een prooi. Zoek tijdens het varen verkoeling in de ‘zout water jacuzzi’ (een stevig net dat buiten het jacht in zee hangt) en bestel een tropisch drankje in de open bar.
NB: Dit is een ‘join in’ excursie; er kunnen dus ook andere deelnemers zijn buiten je eigen groep. Breng zwemkleding mee en vergeet je handdoek niet.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
17:00 uur: Start cruise
20:00 uur: Einde cruise

Inbegrepen: cruise, buffet en open bar, zout water jacuzzi, hotel transfers Pantai Cenang
Niet inbegrepen: fooi
€ 18

Melaka – Stadswandeling

Deze excursie brengt je naar het ooit door Portugezen, Hollanders, Engelsen en Japanners gekoloniseerde Melaka. In de stad zijn de buitenlandse invloeden nog duidelijk merkbaar. Zo vind je het roze ‘Stadhuys’ op het Dutch Square, waar ook een katholieke kerk, een klokkentoren en de Queen Victoria fontein staan. Je bezoekt de oudste functionerende Chinese tempel in Maleisië: Cheng Hoon Teng. Andere interessante plekken die je tijdens de tour aandoet zijn La Porta De Santiago, de poort naar La Formosa, een Portugees fort en St. Paul’s Church.
NB: De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, stadswandeling
Niet inbegrepen: drankjes, entreegeld Baba Nyonya Museum, fooi
€ 37

Penang – ‘Heritage on Wheels’

Vanaf het beginpunt (Tanjung City Marina, naast de Jetty Bus Terminal) maak je een mooie fietstocht met een Engelstalige gids door het centrum van Georgetown. Georgetown, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd gesticht in 1786 als basis van de British East India Company en draagt de naam van de toenmalige prins van Wales. Regelmatig stap je af om iets te bezichtigen. De Weld Quay Clan Piers zijn zeven lange houten steigers (jetties) die in de Straat van Melaka steken en al uit het eind van de 19de eeuw stammen. Iedere pier wordt door een andere Chinese clan bewoond, steeds met eigen huizen, winkeltjes en tempels. Je fietst door de wijk Little India, waar je een stopt voor een snack en een bezoek brengt aan de Sri Mariamman, een hindoetempel met fel beschilderde godenbeelden. Je bekijkt de levendige Chinese Kuan Yin tempel, gewijd aan de godin van genade. Even verderop staat de witte Saint George’s Church, de oudste anglicaanse kerk in Zuidoost-Azië uit 1818. In dezelfde straat tref je ook de islamitische Kapitan Kling moskee. Dan is het tijd voor de volgende snack, nu in een Chinees of Maleis restaurant.
Excursieduur: circa 4 uur.
NB: In het geval van regen worden er regenjasjes verstrekt. De excursietijd kan in dat geval wijzigen.

Inbegrepen: huur van fiets en fietshelm, lokale Engelssprekende gids, snacks en drinkwater
Niet inbegrepen: transfers van/naar hotel, overige drankjes, fooi
€ 36

Taman Negara – Junglewandeling, Canopy Walk, Waterval en jungle ‘by night’

Deze excursie in het Taman Negara Nationaal Park bestaat uit verschillende onderdelen. Je maakt ’s ochtends een jungletrekking en een canopy walk, ’s middags neem je de boot naar Lata Berkoh en je maakt een nachtelijke wandeling door de jungle.

Jungle hike en canopy walk
Een vrij steile wandeling van 30-45 minuten brengt je naar de top van de 334 meter hoge Teresek Hill, vanaf waar je (met helder weer) indrukwekkend uitzicht hebt over de groene heuvels van het nationale park. Bijzonder is een spectaculaire canopy walk, die je via 9 hangbruggen hoog door de toppen van de woudreuzen voert. Dit is een van de langste canopy walks (530 meter) ter wereld. De brug hangt op 40 meter hoogte en is met zijn lengte van 300 meter de langste hangbrug ter wereld. Door een wandeling over de brug te maken wandel je tussen de bosluifels en ervaar je de jungle van dichtbij.

Lata Berkoh
Na een boottrip arriveer je bij de waterval Berkoh, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Ontspannen aan de rivierbanken is ook mogelijk.
NB: Tijdens het moessonseizoen (november-maart) wordt zwemmen bij Lata Berkoh afgeraden, omdat ze de rivier dan erg ruig kan zijn. Het bezoek aan de waterval wordt dan vervangen door een bezoekje aan een nederzetting van de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië. Het vriendelijke volk heeft een negroïde uiterlijk en is grotendeels ongeschoold. Hoewel je niet de enige bezoeker in het dorp zult zijn, zijn de inwoners nog steeds erg traditioneel ingesteld. Tijdens een blaaspijpdemonstratie zie je hoe men jaagt. De pijltjes die worden geschoten zijn in gif gedompeld en verdoven de prooi. Ook het vuur maken is een dagelijkse bezigheid die je bij mag wonen. De Orang Asli verwachten na het bezoek een ‘fooi’ van 5 ringgit per persoon.

Nachtelijke junglewandeling
Tijdens een nachtelijke wandeling door het oudste nationale park van Maleisië toont de dichte jungle zich van een totaal andere kant. Geluiden worden harder en intenser beleefd en dieren die zich overdag liever verscholen houden laten zich ‘s avonds zien. Grote dieren zul je hier niet treffen, want in het immens grote park zoeken ze de toeristen niet op. Kleinere ‘griezels’, zoals vogelspinnen en grote rode mieren, maken deze wandeling tot een spannende en unieke ervaring. De gids neemt je op sleeptouw en kan je alles vertellen over de flora en fauna. Probeer stil te zijn gedurende deze excursie, anders schrik je dieren af. En zorg zelf voor een zaklamp!

Inbegrepen: Engelssprekende junglegids, jungletrekking, canopy walk, boottransfers, bezoek Waterval Berkoh OF Orang Asli nederzetting (afhankelijk van het seizoen), nachtelijke junglewandeling
Niet inbegrepen: drankjes, maaltijden, fooi
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden