Alternate Text

Groepsreis Maleisië

Twee weken paradijs - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 499,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Maleisië

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Maleisië

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur vind je bekende Petronas Towers en grote shoppingmalls. In Chinatown kun je lekker eten en op jacht gaan naar koopjes. |Maleisie

Melaka

Melaka

In Melaka zie je veel overblijfselen uit het kleurrijke verleden van Nederlandse, Portugese en Engelse kolonisten. Melaka is makkelijk te voet te bezichtigen. |Maleisie

Taman Negara

Taman Negara

In Taman Negara Nationaal Park ontdek je de jungle van Maleisië en de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Je kunt hier mooie wandelingen maken. |Maleisie

Cameron Highlands

Cameron Highlands

Het aangename, koele klimaat en de bergen maken de Cameron Highlands een perfecte plek voor theeplantages. Er worden hier ook veel bloemen gekweekt. |Maleisie

Penang

Penang

Het eiland Penang heeft de bijnaam 'Parel van de Oriënt'. De hoofdstad, Georgetown, werd in 2008 op de lijst voor UNESCO werelderfgoed genoteerd. | Maleisie

Langkawi

Langkawi

Op Langkawi zijn de vogels en vlinders kleurrijk en in de mangrovewouden vind je vele tropische reptielen. Je kunt hier ook genieten van het strand. |Maleisie

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig
2 Bus, Vliegtuig Kuala Lumpur Kuala Lumpur
3 Kuala Lumpur Kuala Lumpur
4 Bus Kuala Lumpur – Melaka Melaka
5 Melaka Melaka
6 Bus Melaka – Taman Negara Nationaal Park Taman Negara Nationaal Park
7 Taman Negara Nationaal Park Taman Negara Nationaal Park
8 Boot, Bus Taman Negara Nationaal Park – Kuala Kembeling – Cameron Highlands Cameron Highlands
9 Cameron Highlands Cameron Highlands
10 Bus Cameron Highlands – Ipoh – Orang-oetan Eiland – Penang Penang
11 Penang Penang
12 Boot, Bus Penang – Langkawi Langkawi
13 Langkawi Langkawi
14 Bus, Vliegtuig Langkawi – Kuala Lumpur – Amsterdam vliegtuig
15 Vliegtuig Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
9
0
0
0
3
0
215
348
315
4

Dag 1: Vliegtuig

Je vliegt naar Kuala Lumpur, waar je de volgende dag aankomt. Hier word je opgewacht door je lokale reisbegeleider. Vanuit hier start je je Maleisië rondreis.

Dag 2: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, een hoofdstad vol met wonderbaarlijke tegenstrijdigheden. Hier kun je rondstruinen door het rommelige Chinatown, hindoetempels bekijken, shoppen in luxe winkelcentra, maar ook een van de hoogste gebouwen ter wereld bewonderen, de Petronas Towers, want 'KL', zoals het zovaak genoemd wordt, kan zich wat hoogbouw betreft meten met New York! Je kunt genieten van de lekkere hapjes op de vele marktjes of juist op stand dineren in chique restaurants.

Het meest kleurrijke deel van de stad is Chinatown, de oude Chinese binnenstad vol met kleurrijke marktkraampjes, vooral bij Petaling Street. 's Avonds kun je hier genieten van de vele eetstalletjes op straat, waar je onder meer heerlijk Chinees kunt fonduen. Of je kunt het bruisend uitgaansleven induiken, de stad kent tal van gezellige (karaoke)bars.

Het koloniale gedeelte van de stad rondom Merdeka Square (Onafhankelijkheidsplein) en het in Victoriaanse en Moorse stijl gebouwde Sultan Abdul Samad gebouw met haar 43 meter hoge klokkentoren, zijn enkele van de ingrediënten van de optionele stadstoer die we gezamenlijk kunnen maken. De prachtige Jamek-moskee is een lust voor het oog en de kunstig aangelegde Lake Gardens lenen zich uitstekend voor een heerlijke relaxte wandeling. Vogelliefhebbers kunnen in het vogelpark hun hart ophalen. Hier vliegen wel 160 tropische vogels rond waaronder de fraai gekleurde neushoornvogels.

Dag 3: Kuala Lumpur

Vrije dag. Er is voldoende te zien en beleven in de hoofdstad. Het koloniale gedeelte van de stad rondom Merdeka Square (Onafhankelijkheidsplein) en het in Victoriaanse en Moorse stijl gebouwde Sultan Abdul Samad gebouw met haar 43 meter hoge klokkentoren, zijn enkele van de ingrediënten van de optionele stadstoer die we gezamenlijk kunnen maken. De prachtige Jamek-moskee is een lust voor het oog en de kunstig aangelegde Lake Gardens lenen zich uitstekend voor een heerlijke relaxte wandeling. Vogelliefhebbers kunnen in het vogelpark hun hart ophalen. Hier vliegen wel 160 tropische vogels rond waaronder de fraai gekleurde neushoornvogels.

Je kunt ook de omgeving gaan verkennen. In de buurt van Kuala Lumpur vind je de imposante Batu grotten, een heilige plaats voor de hindoes. Elk jaar in februari komen de hindoes hier samen ter ere van het Thaipusam festival. Dit is een religieus feest waarbij men zichzelf allerlei masochistische rituelen oplegt, zoals het doorboren van wang en tong met scherpe vleespennen en het ophangen van gewichten met vleeshaken aan het lichaam.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Kuala Lumpur – Melaka

Je vervolgt je Maleisië groepsreis via een weg langs rubber- en palmolieplantages door naar Melaka aan de westkust van Maleisië. Melaka kan met recht de geboorteplaats van Maleisië genoemd worden. De gunstige ligging aan de Straat van Melaka ten opzichte van onder andere China, India en Indonesië, maakte het havenplaatsje in de 15de eeuw tot een machtig handelscentrum.

De eerste Europeanen die het strategische belang van Melaka inzagen waren de Portugezen, die het stadje tot een van de belangrijkste handelsposten van het Verre Oosten maakten. De Nederlanders wisten in 1641 het rijke Melaka op de Portugezen te veroveren die er ongeveer 150 jaar de touwtjes in handen hielden. Toen de Fransen Nederland bezetten in 1795, namen de Britten tijdelijk het roer van de Nederlanders over. De Britten zagen echter de economische belangen van het gebied en waren geenszins van plan Melaka zomaar weer in Nederlandse handen te geven. Uiteindelijk werden de Nederlanders min of meer gedwongen Melaka in te ruilen voor Sumatra in 1824. Aan het roerige verleden heeft Melaka haar culturele erfgoed te danken. Vele landen hebben hun sporen achtergelaten, hetgeen is terug te zien in de architectuur en verscheidenheid aan religieuze gebouwen zoals kerken, moskeeën, boeddhistische en hindoeïstische tempels. In het centrum van de stad getuigen de oude Nederlandse gebouwen nog van onze vroegere aanwezigheid.

In The Dutch Square zoals het centrum ook wel wordt genoemd dragen sommige gebouwen nog een Nederlandse naam zoals 't Stadthuys; het rode stadhuis van weleer. Tegenwoordig herbergt 't Stadthuys 3 interessante musea: een historisch museum, een etnografisch museum en een literatuur museum. Eveneens aan het plein gelegen is de oude Nederlandse Christelijke kerk die later door de Britten tot Anglicaanse kerk werd omgedoopt.

Je kunt de stad prima te voet of per becak (fietstaxi) verkennen. Hier zie je ook meteen hoe Maleisië als geen ander land in Azië is beïnvloed door een wirwar van culturen: Chinees, Indiaas, Thais, Brits, Portugees en Nederlands. Leuk om te bezoeken is de Chinese wijk met tempels en de kleine antiekwinkeltjes in Jonker Street.

Dag 5: Melaka

Vrije dag in Melaka. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het Maritiem Museum in de vorm van een Portugees schip, het People's Museum, en de ruïnes van St. Paul's Church waar nog diverse oude Nederlandse graven te vinden zijn. Vlakbij vind je de Porta de Santiago, ooit de hoofdingang van het Portugese fort A'Famosa. Leuk is het ook om 's avonds een nighttour per becak te maken door het tot leven komende Chinatown.

Dag 6: Melaka – Taman Negara Nationaal Park

Het wordt tijd voor natuur! Nog maar 400 jaar geleden was het overgrote deel van Maleisië begroeid met dicht regenwoud van kust tot kust. Zoals overal is er veel jungle verdwenen, maar in het uitgestrekte Taman Negara Nationaal Park, midden op het schiereiland kun je nog volop genieten van maagdelijke natuur. Het regenwoud daar is het oudste ter wereld en bestaat al 130 miljoen jaar ononderbroken.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Taman Negara is het grootste nationale park van Maleisië. De tropische wildernis strekt zich uit over 4343 km² en omvat een gedeelte van de staten Pahan, Kelantan en Terengganu. De flora kenmerkt zich onder meer door laurierbomen, diverse mossoorten, varens en tualangbomen. De tualangboom kan met zijn kaarsrechte stam maar liefst 75 meter hoog worden. Dieren die je vrij zeker zult zien zijn de vele soorten wonderlijk gekleurde vogels en de grote vliegende honden. De ontelbare soorten insecten, waaronder veel vlinders, zullen je versteld doen staan. Om andere oerwoudbewoners als herten, tapirs, wilde zwijnen, beren, civetkatten en wilde buffels te zien, heb je meer geluk nodig. Vooral ook omdat het woud zo dichtbegroeid is, maar wie weet vang je nog een glimp op van enkele van deze bijzondere diersoorten. De zeldzame tijgers en olifanten houden zich doorgaans alleen op in de meer afgelegen gedeelten van het park. Het Taman Negara N.P. is een beschermd gebied en het populairste als het gaat om ecotoerisme, omdat het zich inzet voor de bescherming van met uitsterving bedreigde diersoorten. 
Het entreegeld voor het Taman Negara Nationaal Park is inbegrepen in je reissom.

Dag 7: Taman Negara Nationaal Park

Vrije dag. Je kunt een optioneel boottochtje of een wandeling door de jungle maken. Er zijn diverse langere en kortere wandelingen uitgezet, die met richtingaanwijzers staan aangegeven. Bijzonder is een spectaculaire canopy walk, die je via 9 hangbruggen hoog door de toppen van de woudreuzen voert. Dit is overigens een van de langste canopy walks (400 meter) ter wereld. Uiteraard moet je geen hoogtevrees hebben.

Je kunt kiezen voor een optionele boottocht naar de Gua Telingagrot, een vochtige oorvormige grot. De plafonds hangen vol met vleermuizen en als je geluk hebt ziet je de Maleisische reuzenpadden die zo groot zijn als een vuist!

Ben je toe aan een verfrissende duik, dan kan dat in de rivier. Het is ook mogelijk om tijdens je verblijf in Taman Negara een van de avonden een spannende optionele 'nachtsafari' te maken onder leiding van een lokale gids. Tussen de bladeren ritselen kleine insecten zoals duizendpoten, en andere dieren als salamanders, aapjes, vogels, herten en wilde zwijnen.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Taman Negara Nationaal Park – Kuala Kembeling – Cameron Highlands

Vandaag vertrek je naar de Cameron Highlands. Om er te komen vaar je per longtailboot in ongeveer 3 uur eerst naar Kuala Kembeling. Je passeert kleine Orang Asli nederzettingen en soms laten de neushoornvogels, varanen, gibbons, otters, visarenden en ijsvogels zich zien tijdens de boottocht. Vervolgens stap je over op de bus. 

Cameron Highlands is een weelderig begroeid berggebied dat in de 19de eeuw door de Engelsen werd ontdekt toen ze de hitte van het laagland ontvluchtten. De temperatuur in het gebied stijgt zelden boven de 24 graden en 's nachts kan het behoorlijk afkoelen. Hier proef je nog de sfeer van het Britse koloniale verleden. Het Old Smoke House is hier een mooi voorbeeld van. Het gebied herbergt veel theeplantages en het hele jaar door bloeien er kleurige bloemen, waaronder veel soorten orchideeën. Het is een voortreffelijk wandelgebied met diverse tochten naar watervallen, bergtoppen met schitterende vergezichten. Naast een theeplantage, kun je o.a. een grote fruit- en groentemarkt en enkele fraaie natuurgebieden en vergezichten bezoeken.

Dag 9: Cameron Highlands

Vrije dag. Een aanrader is de optionele excursie per four-wheel drive naar de top van Gunung Brinchang, een berg van 2031 meter hoogte. Op de top wandel je door het nevelwoud, waar eeuwenoude bomen staan, behangen met mossen en bekerplanten. Vooral als het een beetje mistig is hangt er een mysterieuze sfeer. Onderweg naar het 'mossy forrest' zie je de over de heuvels uitgespreide theeplantages. Als het mogelijk is bezoek je een theefabriek.

Dag 10: Cameron Highlands – Ipoh – Orang-oetan Eiland – Penang

Onderweg naar Penang wordt gestopt bij de Chinese Sam Poh Tong grottempel in de stad Ipoh, met haar enorme hoeveelheid (kitscherige) beelden en schildpadden.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Dan rijden we naar het orang-oetan eiland, een klein tropisch eiland in het midden van het grote zoetwater meer bij Bukit Merah, waar mensapen uit Borneo worden opgevangen. Wanneer er baby orang-oetans zijn, dan worden ze verzorgd in de ‘nursery’. Dit project probeert de apen tegen uitsterven te behoeden door ze te fokken. Ook probeert men op het eiland het eco-toerisme te ontwikkelen: omgaan en leren van de natuur. 
Ze lijken heel lief en zachtaardig, de ‘pongo pygmaeus’ beter bekend als orang-oetan, met hun roodbruine vacht. Orang-oetan betekent ‘de man uit het oerwoud’ in het Maleis. Vroeger probeerden de Maleiers de orang-oetan niet te doden, omdat ze dachten dat het een man was die zich in het oerwoud verstopte, om aan werk en slavernij te ontkomen. Vrouwtjes hebben een gewicht van 37 kg, terwijl mannetjes gerust 83 kg kunnen wegen. Ze kunnen ongeveer 60 jaar oud worden. Ze leven in de bossen van Borneo en eten hoofdzakelijk fruit, bladeren en insecten. De orang-oetans op deze plek te zien klimmen, slingeren en eten in hun natuurlijke habitat is een geweldige ervaring! Het entreegeld voor het Orang-oetan eiland is niet inbegrepen in de reissom. Orang-Oetan eiland ligt in een meer en is per boot bereikbaar. Door de waterstand is het eiland sporadisch niet bereikbaar. 

Via een van de langste bruggen van Zuidoost-Azië (13 km) kom je aan op het eiland Penang, dat de bijnaam 'Parel van de Oriënt' heeft. Je verblijft op Georgetown in een verzorgd hotel. Georgetown is een heerlijke, kleurrijke stad met antiekwinkeltjes, oude ambachten en becaks. Opvallend zijn de mooie muurschilderingen die je door het hele centrum aantreft.

Dag 11: Penang

Vrije dag. Georgetown telt een aantal fraaie koloniale gebouwen zoals de Victoria Memorial Clocktower en de City Hall. Interessant is de American Express Heritage Trail wandelroute, waarvan een routebeschrijving te verkrijgen is bij het toeristenbureau. Een van de oudste koloniale overblijfselen uit het begin van de 19de eeuw is het Britse fort Cornwallis. Het fort herbergt een aantal historische kanonnen. Het belangrijkste kanon, Seri Rambai dateert van 1603 en er worden magische krachten aan toegeschreven. Vrouwen die kinderloos zijn hangen bloemen om de loop in de hoop spoedig zwanger te zullen geraken.

Het 19de eeuwse Khoo Kongsi Clan House is een kleurrijke mix van draken, beelden, lampen en schilderingen. Het fungeerde als locatieset voor de speelfilm 'Anna and the King' uit 1999. In de Butterfly Farm zijn zo'n 100 soorten vlinders te bekijken. Mooi ook is het Kek Lok Si-tempelcomplex met al haar kleurige paviljoens.

De badplaats Batu Ferringhi met haar mooie strand is per taxi ook snel te bereiken. Let er wel op of er kwallen zijn voor je hier de zee in gaat. 's Avonds ontstaat er op de hoofdweg van Batu Ferringhi een flinke avondmarkt, de pasar malam. Ook kun je hier voortreffelijk dineren.

Dag 12: Penang – Langkawi

Dan maak je kennis met het prachtige eiland Langkawi, eigenlijk bestaand uit 99 afzonderlijke eilanden, maar als we over Langkawi spreken, bedoelen we altijd het hoofdeiland. Langkawi is een echt Maleisisch eiland. De bevolking bestaat uit echte Maleisiërs. Dit in tegenstelling tot Penang, waar de bevolking overwegend Chinees is. Langkawi is daarom een rustig eiland. Alles gaat er kalm en bedaard aan toe. Het eiland is voornamelijk voor de natuurliefhebbers en de rustzoekers. De natuur is werkelijk prachtig. De klippen voor de kust zijn donkergroen begroeid met ongerept oerwoud. Ze rijzen soms tot 60 meter uit de blauwe zee steil omhoog.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Langkawi

Vrije dag. De Langkawi-eilanden zijn een waar paradijs voor vlinder- en vogelkenners. Er zijn vlindersoorten, die nergens anders in Maleisië voorkomen. Langkawi heeft vrij stille stranden en je kunt vervoerd worden naar een van de onbewoonde eilandjes om daar te zonnebaden. Het hoofdeiland heeft een aantal mooie baaien, die rijk aan koraal en zeeflora- en fauna zijn. Het moge duidelijk zijn, dat er op Langkawi gesnorkeld kan worden en aan "scuba-diving" wordt gedaan. Ook kun je kanotochten maken door prachtige mangrovewouden en jungle trekkings in dicht regenwoud. Per boot kun je een bezoek brengen aan de omringende (deels onbewoonde) eilandjes of proberen je diner te vangen tijdens een diepzee vistocht. Er kan een optionele excursie worden gemaakt naar Pulau Payar. Dit is een bounty-eilandje, waar gesnorkeld en gedoken kan worden. Je verblijft op Langkawi in een hotelletje met zwembad, op loopastand van het Cenang strand.

Dag 14: Langkawi – Kuala Lumpur – Amsterdam

Je vliegt via Kuala Lumpur terug naar Nederland, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 15: Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Hier komt helaas een einde aan je Maleisië groepsreis.

NB: Groepen tot en met 6 reizigers worden begeleid door een lokale chauffeur, er is geen reisbegeleider aanwezig. Onze chauffeurs zijn zeer welwillend, maar hun kennis van de Engelse taal kan gebrekkig zijn. De chauffeurs slapen niet overal in dezelfde accommodatie als de groep. Groepen vanaf 7 personen worden begeleid door een Engelssprekende reisbegeleider.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden