Alternate Text

Groepsreis Maleisië & Singapore

Reis vol contrasten - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 999,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 22 DAGEN

Groepsreis Maleisië & Singapore

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar en Maleisische ringgit van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke betaal je de excursies in lokale munteenheid.
€ 14

Cameron Highlands – Gunung Brinchang en theeplantage per 4WD

Een lokale gids brengt je per four-wheel drive naar de top van Gunung Brinchang, een berg van 2031 meter hoogte. Op de top zie je het mossige nevelwoud, waar eeuwenoude bomen staan en door de mist een mysterieuze sfeer hangt. Onderweg zie je de over de heuvels uitgespreide theeplantages. Als het mogelijk is bezoek je een theefabriek.
NB: De theefabrieken zijn gesloten op maandagen en diverse feestdagen. De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, trekking in nevelwoud, privévervoer per 4WD, bezoek theeplantage, bezoek theefabriek (niet op maandagen en diverse feestdagen)
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 34

Kuala Lumpur – Chinatown ‘by night’, diner en dansvoorstelling

In het hart van Kuala Lumpur maak je kennis met het bruisende nachtleven van Chinatown! Chinatown is ook bekend als ‘Chee Cheong Kai’, wat refereert naar de geschiedenis van het district als grote zetmeel producent. Tegenwoordig kun je op de nachtmarkt prima op koopjesjacht en vind je er Chinese kruiden en veel imitatie kleding. In China Town zul je je niet snel vervelen. Je bezoekt de hindoeïstische Sri Mahamariamman-tempel. Als je geluk hebt maak je een hindoebruiloft mee! Je geniet van een heerlijke Maleisische buffetmaaltijd en met een volle maag aanschouw je een traditionele dansvoorstelling.
NB: De ‘dress code’ voor het diner is ‘smart casual’ (geen korte broek en slippers). De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, vervoer, diner en dansvoorstelling
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 27

Kuala Lumpur – Stadstour

Tijdens deze stadstour door Kuala Lumpur leer je de vele gezichten van de stad kennen. Je ziet het Koninklijk Paleis en bezoekt het bruisende Chinatown. Ook het Parlementsgebouw, het Hooggerechtshof en het treinstation in Moorse stijl worden niet overgeslagen. Je maakt een fotostop bij de Petronas Towers. Je neemt een kijkje bij traditionele Maleisische woningen en ‘Batik Cottage Industries’, waar batikdoeken en -kleding worden gefabriceerd. Je doet ook de Royal Selangor Tin Fabriek aan waar men met de hand werkelijk alles van tin maakt, van tinnen tandendoosjes tot bierpullen. Je bezoekt de prachtige Jamek-moskee (niet op feest- of vrijdagen), een van de belangrijkste gebedshuizen voor moslims in Maleisië. Tot slot bezoek je de beroemde Batu Grotten, een heilige plaats voor de hindoes. Om er te komen moet je een steile trap van 272 treden op. Tientallen apen hebben deze tempel en de trappen als hun woonplaats gekozen. De totale tour neemt circa 7 uur in beslag.
NB: De Jamek-moskee is op vrijdag gesloten voor publiek.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privévervoer
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, eventuele entreegelden, fooi
€ 26

Kuantan/Cherating – Schildpaddenexcursie

Jaarlijks keren de lederschildpadden terug naar de stranden aan de oostkust bij Kuantan om hier hun eieren te leggen. Het Malaysian Fisheries Department houdt tegenwoordig het broedproces van dit gemiddeld 1,5 meter lange en 575 kilo zware reptiel in de gaten. Kijk hoe de wijfjesschildpad het strand opkomt, een geschikte plek zoekt en die volledig schoonmaakt. In een trance legt ze gemiddeld 110 glibberige witte eieren die ze vervolgens begraaft met haar achtervinnen. Tijdens het proces lijkt de vrouwtjesschildpad te huilen, maar ik feite geeft ze gewoon het zout af dat ze tijdens het zwemmen heeft ingeslikt via de klieren bij de ogen. De beste periode om het broedproces mee te maken is tussen mei en september.

NB: De totale duur van de excursie is circa 3 à 4 uur. Deze excursie wordt alleen aangeboden van mei-september.
Uiteraard kunnen we niet garanderen dat je de schildpadden daadwerkelijk ziet, het blijven natuurlijk ‘wilde’ dieren. Je dient je bij deze excursie te houden aan de regels van het ‘Fishery Department’, zoals niet roken en stil zijn. Zorg zelf voor een zaklamp, eventueel regenjas of warmere kleding.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privévervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 55

Langkawi – ‘Sunset dinner cruise’

Je maakt tijdens zonsondergang een cruise over de Andaman Zee op een luxe jacht. Onderweg geniet je van een BBQ-buffet en saladebar met meer dan 15 gerechten om uit te kiezen. Met enig geluk spot je vliegende vissen die boven het wateroppervlak uitspringen of zeearenden op zoek naar een prooi. Zoek tijdens het varen verkoeling in de ‘zout water jacuzzi’ (een stevig net dat buiten het jacht in zee hangt) en bestel een tropisch drankje in de open bar.
NB: Dit is een ‘join in’ excursie; er kunnen dus ook andere deelnemers zijn buiten je eigen groep. Breng zwemkleding mee en vergeet je handdoek niet.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
17:00 uur: Start cruise
20:00 uur: Einde cruise

Inbegrepen: cruise, buffet en open bar, zout water jacuzzi, hotel transfers Pantai Cenang
Niet inbegrepen: fooi
€ 36

Langkawi – Fietstour

Ontdek het mooie Langkawi op de fiets! Je tocht op de fiets begint en eindigt in Kuala Teriang. Je fietst door allerlei smalle straatjes richting de Buffalo Farm, die bekend staat om zijn heerlijke melkproducten. Tijdens de vier uur durende tocht fiets je door rijstvelden, bossen en langs tropische rivieren. Onderweg stop je op verschillende plaatsen.

Je beleeft Langkawi vanuit een compleet ander oogpunt en je zult verrast zijn van alles wat je onderweg tegen zult komen. Een fietstocht door Langkawi is een goede manier om een glimp op te vangen van het dagelijkse leven in de kleine dorpen.
NB: Er zijn geen kinderfietsen beschikbaar! Deze excursie is geschikt voor de meeste Europese kinderen vanaf circa 12 jaar).

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur OF 15.30 uur: Vertrek vanaf het hotel
12:30 uur OF 19.30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Mineraalwater en snacks voor onderweg
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi
€ 18

Melaka – Stadswandeling

Deze excursie brengt je naar het ooit door Portugezen, Hollanders, Engelsen en Japanners gekoloniseerde Melaka. In de stad zijn de buitenlandse invloeden nog duidelijk merkbaar. Zo vind je het roze ‘Stadhuys’ op het Dutch Square, waar ook een katholieke kerk, een klokkentoren en de Queen Victoria fontein staan. Je bezoekt de oudste functionerende Chinese tempel in Maleisië: Cheng Hoon Teng. Andere interessante plekken die je tijdens de tour aandoet zijn La Porta De Santiago, de poort naar La Formosa, een Portugees fort en St. Paul’s Church.
NB: De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, stadswandeling
Niet inbegrepen: drankjes, entreegeld Baba Nyonya Museum, fooi
€ 37

Penang – ‘Heritage on Wheels’

Vanaf het beginpunt (Tanjung City Marina, naast de Jetty Bus Terminal) maak je een mooie fietstocht met een Engelstalige gids door het centrum van Georgetown. Georgetown, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd gesticht in 1786 als basis van de British East India Company en draagt de naam van de toenmalige prins van Wales. Regelmatig stap je af om iets te bezichtigen. De Weld Quay Clan Piers zijn zeven lange houten steigers (jetties) die in de Straat van Melaka steken en al uit het eind van de 19de eeuw stammen. Iedere pier wordt door een andere Chinese clan bewoond, steeds met eigen huizen, winkeltjes en tempels. Je fietst door de wijk Little India, waar je een stopt voor een snack en een bezoek brengt aan de Sri Mariamman, een hindoetempel met fel beschilderde godenbeelden. Je bekijkt de levendige Chinese Kuan Yin tempel, gewijd aan de godin van genade. Even verderop staat de witte Saint George’s Church, de oudste anglicaanse kerk in Zuidoost-Azië uit 1818. In dezelfde straat tref je ook de islamitische Kapitan Kling moskee. Dan is het tijd voor de volgende snack, nu in een Chinees of Maleis restaurant.
Excursieduur: circa 4 uur.
NB: In het geval van regen worden er regenjasjes verstrekt. De excursietijd kan in dat geval wijzigen.

Inbegrepen: huur van fiets en fietshelm, lokale Engelssprekende gids, snacks en drinkwater
Niet inbegrepen: transfers van/naar hotel, overige drankjes, fooi
€ 17

Pulau Perhentian – Snorkelen

Je geniet van het heldere water rondom de eilanden met zijn wondermooie onderwaterwereld. Per boot met een lokale gids en bootsman ga je het water op. Je kunt snorkelen op twee verschillende plekken, bij Pulau Rawa en Pulau Perhentian. Er gaan snorkelbrillen, flippers en drinkwater mee. Onderweg smul je van lichte lokale snacks. De excursie neemt circa 3 à 4 uur in beslag.
NB: Dit is een ‘join in’ excursie; er kunnen dus ook reizigers mee die niet in je Shoestring groep zitten.

Inbegrepen: services van lokale gids en bootsman, bootvervoer, gebruik van snorkelbril en flippers, snacks en drinkwater
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden