Alternate Text

Groepsreis Maleisië & Singapore

Reis vol contrasten - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 999,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 22 DAGEN

Veelgestelde vragen

Index

1. Wat is de beste reistijd om te reizen door Maleisië?

In Maleisië heerst een tropisch klimaat. Het is er altijd warm en vochtig. De gemiddelde temperatuur in de laaggelegen kustgebieden bedraagt 26° C. In de Cameron Highlands is de gemiddelde temperatuur 18°C. Het klimaat wordt beheerst door noordoostelijke en zuidwestelijke moessonregens. De noordoostelijke moesson waait van oktober tot februari en zorgt in december en januari voor zware regenval en overstromingen aan de oostkust.

Van oktober t/m maart gaan we niet naar Pulau Perhentian (Maleisie & Singapore; reiscode: SMA) in verband met de moesson. De meeste hotels, restaurantjes en duikscholen zijn er dan gesloten. We bezoeken dan het eveneens mooie eiland Pulau Langkawi aan de westkant van het land. Hier kan in die periode wel gesnorkeld en gedoken worden. De reisroute zal dan worden aangepast: Je verblijft dan op Langkawi i.p.v. Perhentian. De route wordt dan als volgt: dag 1 Vertrek Amsterdam; dag 2 Aankomst Kuala Lumpur; dag 3 Kuala Lumpur; dag 4 Kuala Selangor; dag 5-7 Taman Negara; dag 8-9 Cameron Highlands; dag 10-12 Penang; dag 13-15 Langkawi; dag 16 Kuala Lumpur; dag 17-18 Melaka; Dag 19-21 Singapore Dag 22  Vertrek Singapore / Aankomst Amsterdam.

2. Kan ik pinnen in Maleisië?

In de grotere plaatsen kan gepind worden. Zorg dat je bankpasje op 'wereld' staat. De reisbegeleiding weet altijd wanneer de volgende pingelegenheid is. Voor de zekerheid kan je wat cash euro’s meenemen, in het geval de pinautomaat het niet doen, maar je wel geld kan wisselen.


3. Wat voor kleding/bagage kan ik het beste meenemen naar Maleisië?

Neem niet te veel bagage mee. Met name kleding kun je altijd goedkoop ter plekke aanschaffen. Bovendien heeft bijna elk hotel een 'laundry service'. Maleisië heeft een aangenaam klimaat dus luchtige, katoenen kleding is aan te raden. Neem voor het bezoek aan de Cameron Highlands een sweater of een dunne jas mee. Een regenjas/poncho kan van pas komen. Neem voor de reis in ieder geval een paar goede, ingelopen wandelschoenen (hoeven geen bergschoenen te zijn) met goed profiel en een paar slippers mee. Dat is alles wat je voeten vereisen. Verder voldoende spullen om je tegen de felle zon te beschermen: een hoed, zonnebril en zonnebrand.

4. Zijn er kleding voorschriften in Maleisië?

Maleisië is een islamitisch land. Discreet gekleed gaan is wel respectvol. Denk aan kleding wat de knieën en schouders bedekken. Dit is zeker van belang als je een heilige plaats gaat bezoeken. Wanneer je je bevindt in een badplaats kan je je kleding door ook weer op aanpassen. De reisbegeleider kan je hierin ook tips geven.

5. Moet ik een lakenzak/slaapzak/slaapmatje meenemen naar Maleisië?

Nee, dit is niet nodig.

6. Moet ik een klamboe meenemen naar Maleisië?

Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen op onze Maleisië reizen. In de hotels is het niet nodig en is soms ook aanwezig.

Wel is het raadzaam om DEET mee te nemen, een insekten afwerend middel

7. Heb ik inentingen nodig voor Maleisië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

8. Heb ik een visum nodig?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor Maleisië (en Singapore) voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je voor deze reis te beschikken over een geldig internationaal paspoort.

Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort) vind je op de website van onze partner Visumloket:

Beschik je niet over een Nederlandse of Belgische nationaliteit? Neem dan zelf contact op met de betreffende ambassade(s) om je eventuele visum te regelen.

9. Kan ik tijdens de ramadan goed reizen in Maleisië?

Reizen tijdens de ramadan (de vastenmaand) kan een beetje lastig zijn. Er kunnen restaurants en andere eetgelegenheden dicht zijn, maar ze houden vaak rekening met toeristen. Voor toeristen wordt overal wel gekookt. Het spreekt voor zich dat men de mensen niet de ogen moet uitsteken door vlak voor hun neus te eten. In de Chinatowns zijn de restaurants wel open. In 2018 start de ramadan omstreeks 15 mei en duurt een maand.

10. Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers gaan om te reizen met een zachte reistas, maar is niet verplicht. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer. Deze zijn moeilijk te verstouwen in het vervoer namelijk.

12. Is er Wifi in Maleisie ?

Wifi is op veel plaatsen beschikbaar en vaak in hotels gratis.

13. Hoe zit het met de reisbegeleiding als de groep uit 6 mensen bestaat?

Groepsreis Maleisie (reiscode: SMM) : Groepen tot en met 6 reizigers worden begeleid door een lokale chauffeur, er is geen reisbegeleider aanwezig. Onze chauffeurs zijn zeer welwillend, maar hun kennis van de Engelse taal kan gebrekkig zijn. De chauffeurs slapen niet overal in dezelfde accommodatie als de groep. Groepen vanaf 7 personen worden begeleid door een Engelssprekende reisbegeleider.

Groepsreis Maleisie & Singapore (reiscode: SMA): Vanaf 7 personen reist er tijdens de gehele reis een lokale Engelssprekende reisbegeleider mee, ook op de eilanden Perhentian (apr-sep) en Langkawi (okt-mrt). Hij/zij verblijft wel in dezelfde accommodatie als de groep (uitgezonderd Kuala Lumpur).
In Singapore heb je geen reisbegeleider. Je kunt hier prima je eigen weg vinden. Wel zorgen we ervoor dat er een ‘station guide’ aanwezig is tijdens de transfers op dag 19 en 22.

1. Heb ik een visum nodig voor Singapore

Bij aankomst in Singapore krijg je bij de douane een visumstempel dat geldig is voor een maand. Dit visum is gratis. Houd er verder rekening mee dat na aankomst in Singapore je paspoort of internationale reispas nog zes maanden geldig moet zijn.

2. Wat is het voltage in Singapore

De netspanning  Singapore is 230 volt. De stopcontacten zijn soms afwijkend, naast Europese stekkers vind je ook het Britse type met drie dikke polen en het Amerikaanse type met 2 platte poten.


3. Hoez ijn de accomodaties tijdens deze reis

Over het algemeen wordt er overnacht in redelijke middenklasse hotels.Meestal voorzien van airconditioning, maar soms van een fan of ventilator. 

4. Zijn alle maaltijden inclusief?

De ontbijten zijn bij deze reis inbegrepen, de overige maaltijden betaal jezelf vanuit het aanbevolen zakgeld.

5. Welk vervoer wordt er gebruikt

We maken tijdens deze reis gebruik van een AC bus. Afhankelijk van de groepsgrootte een minibus of grotere bus.

6. Kan ik van tevoren een excursiepakket boeken

Er worden tijdend de reis, verschillende optionele excursies aangeboden door de reisleider. Deze boek en betaal je ter plekke.

7. Is er Wifi tijdens de reis

Wifi is wijd beschikbaar in Singapore. 
In het hotel in de  receptie en/of algemene ruimte(s) - gratis

8. Is er reisleiding aanwezig in Singapore

In Singapore maken we gebruik van een ‘station guide’ . Hij / Zij brengt je naar je hotel en zal je informatie verschaffen over je verblijf in Singapore, Daarna kun je zelf je tijd indelen. Ook bij het transfer naar de luchthaven van Singapore zal er een ‘station guide’ bij de groep aanwezig zijn.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden