Alternate Text

Groepsreis Marokko Zuid

Van woestijn naar zee - Reis voor singles

Boek v.a.   € 899,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Marokko Zuid

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de lokale munteenheid van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.€ 12

Marrakech - Stadswandeling

Marrakech wordt ook ‘de Rode Stad’ genoemd door de terracotta-achtige kleuren van de machtige muren en poorten. Eeuwenlang was de stad het handels- en ruilcentrum voor de omwonende berberstammen. Tot op de dag van vandaag is dit karakter in de oude binnenstad bewaard gebleven.

Gedurende deze wandelexcursie die een halve dag in beslag neemt bezoek je enkele interessante plaatsen. De Saadische Graven behoren tot de mooiste voorbeelden van islamitische architectuur in Marokko. De Saadische prinsen lieten hun grafmonumenten even weelderig ontwerpen als de rest van hun gebouwen. De graven dateren van het eind van de 16de tot de 18de eeuw. Je bezoekt ook het Bahia Paleis, een mooi bouwwerk met paviljoens op de begane grond. Dit omdat de toenmalige grootvizier Bou Ahmed erg dik was en geen trappen kon lopen. Het paleis is omstreeks 1900 gebouwd. Je bekijkt de Koutoubia-minaret (alleen van de buitenzijde) en het befaamde Djema el Fna. Dit plein zoemt en beweegt, je komt ogen en oren tekort. Verhalenvertellers, waarzegsters, acrobaten, muzikanten en dansers, slangenbezweerders en kwakzalvers hebben ieder een eigen plaats veroverd. Achter het plein beginnen de uitgestrekte soeks, waar alle traditionele Marokkaanse waren te koop zijn, van pantoffels tot kruiden, en van amuletten tot tapijten. Je bekijkt een deel van de enorme soek. Aangezien een flink deel van de binnenstad van Marrakech autovrij is, wordt deze excursie te voet uitgevoerd. Je ziet op deze manier ook meer.

Inbegrepen: Engelstalige gids
Niet inbegrepen: drankjes, entreegelden, fooi
€ 37

Marrakech – Uitstap naar de Hoge Atlas

Om 09:00 uur word je opgehaald bij je hotel. Per bus reis je naar Imlil, een plaatsje in de Hoge Atlas, gelegen op een hoogte van circa 1700 meter. Het Berberdorpje wordt omgeven door bergen van rond de 4000 meter, waarvan de toppen een groot deel van het jaar bedekt zijn met sneeuw. Bij helder weer zie je de top van de hoogste berg van Noord-Afrika, de Toubkal (4260 meter) vanaf Imlil.
De omgeving leent zich voor een prachtige wandeling, en die staat dan ook op het programma. Zorg voor comfortabele, goed ingelopen wandelschoenen. Je wordt bij de wandeling vergezeld van een berggids en geniet van de lunch in een Berberwoning. De wandeltocht leidt je over rotsachtige paadjes, langs dorpjes die in de rotsen lijken te verdwijnen omdat ze zijn gebouwd uit hetzelfde gesteente, en door opgedroogde rivierbeddingen. Je wordt verwend door fraaie panorama’s, en loopt door kloven en dalen of frisgroene gebieden. Wellicht kom je meisjes tegen die planten verzamelen voor hun geiten, die hogerop gehouden worden. Aan het eind van de middag rijd je terug naar Marrakech.
NB: Deze excursie gaat door bij een minimum van 5 deelnemers.

Inbegrepen: berggids, transfers, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 47

Marrakech – Workshop Marokkaans koken

Houd je van koken en van de Marokkaanse keuken? Niet ver van het plein Djema el Fna is een Nederlandse kookfanaat in een mooie riad gestart met een kookcursus. Je ontmoet haar of haar assistente om 11:00 uur op het plein en gaat samen de soek in op zoek naar de benodigde ingrediënten. Je leert de kwaliteit van de diverse producten kennen door goed te kijken, te voelen, te ruiken en... te proeven! Erg leuk om te doen, want als je zelf shoppend door de steegjes struint ervaar je het Marokkaanse stadsleven beter.

Na het winkelen is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Onder toezicht leer je minimaal drie Marokkaanse gerechten bereiden, denk hierbij aan een ‘tajine’ (een stoofpot van een groente-, vis- of vleesgerecht), couscous of een Marokkaanse salade. Gedurende het koken zijn er appetizers, die je natuurlijk zelf maakt! Om de dorst te lessen tijdens het koken zijn er muntthee en huiswijn. Uiteraard kun je na afloop met de andere deelnemers je kookresultaat nuttigen. Rond 15:30 uur is de cursus ten einde.
NB: De kookworkshop gaat door bij een minimum van 6 deelnemers en heeft een maximum van 12 deelnemers. De cursus wordt alleen gegeven op maandagen en donderdagen.

Inbegrepen: assistentie bij het koken, kookcursus, zelfbereide maaltijd en appetizers, onbeperkt mineraalwater en muntthee, 2 glazen huiswijn, lijst met recepten
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi
€ 31

Merzouga – Kamelenbivak in de Erg Chebbi-woestijn

Bij de ‘auberge’ waar je verblijft stap je op de rug van een dromedaris (eenbultige kameel) en gaat de goudgele zandwoestijn in. Na circa drie kwartier rijden langs prachtige zandformaties, schitterend door de wind gevormde zandpatronen en de fotogenieke kamelenkaravaan (met langgerekte kamelenschaduwen waar je zelf deel van uit maakt), kom je aan bij het kampement voor de nacht. Wie wil klimt een hoge zandduin op voor het weidse uitzicht bij ondergaande zon. Als de zon onder de horizon verdwenen is geniet je van het diner. Je kunt de nacht doorbrengen in een van de nomadententen (voor beddengoed wordt gezorgd; toch kan een lakenzak of slaapzak prettig zijn), of buiten in het zand op een matrasje met zicht op de maan en de ontelbare sterren. Al vroeg sta je op en rijd je per dromedaris terug naar je accommodatie in Merzouga, waar je kunt douchen en ontbijten. De zonsopkomst maak je mee tijdens je tocht met de dromedaris. Een ultieme woestijnervaring!

NB: Er is geen minimum aantal deelnemers vereist voor deze excursie.

Inbegrepen: gids en dromedarisdrijvers, bivak in de zandduinen, diner, dromedarisrit
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden