Alternate Text

Groepsreis Marokko Zuid

Van woestijn naar zee - Reis voor singles

Boek v.a.   € 899,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 15 DAGEN

Veelgestelde vragen

Index

1. Welke vaccinaties voor Marokko heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

2. Moet ik een slaapzak meenemen naar Marokko?

In de Erg Chebbi woestijn, als je de kamelenbivak gaat doen, is het raadzaam om een slaapzak mee te nemen van oktober t/m februari. Er zijn ook dekens en matjes aanwezig. Wellicht is een lakenzak wel prettig om mee te nemen.

Bij de Marokko Avontuurlijk reis van 22 dagen is er een prachtige trekking van een aantal dagen te maken in Imlil, het Atlas gebergte. Daar is het noodzakelijk om een goede slaapzak mee te nemen.3. Wat moet je meenemen op de trekking in de hoge Atlas?

Voor de trektocht door het Atlasgebergte tijdens de reis Avontuurlijk Marokko zijn de volgende extra benodigdheden nodig: slaapzak; zaklamp; vochtige doekjes en desinfecterende gel; handdoek en een lakenzak. Lees de uitgebreide reisbeschrijving van deze reis ook even goed door voor meer informatie. Let op, in de wintermaanden kan het echt koud zijn. Neem dan een goede slaapzak en warme (laagjes) kleding mee.

4. Welke invloed heeft de ramadan op de reis?

Tijdens de Ramadan kan je prima reizen in Marokko. Het zal soms wat moeilijker zijn om een restaurantje te vinden dat overdag open is, in de grote steden is het voor toeristen vaak wel mogelijk om in een restaurantje te eten. Eten tussen zonsopgang en zonsondergang op straat is niet raadzaam. Ook het verkrijgen van alcohol kan tijdens de Ramadan moeilijk zijn. Qua sfeer is het erg boeiend om tijdens de Ramadan in Marokko te reizen. Overdag is het rustig, 's avonds is het vaak feestelijk. In 2017 start de Ramadan op 27 mei en duurt een maand.

5. Hoe gaat de kamelenexcursie naar de Erg Chebbi in zijn werk?

Als de meeste hitte weg is, kan je een optionele excursie doen, waarbij je per kameel ongeveer 6 km de Erg Chebbi in trekt. De excursie kan gedaan worden bij de Avontuurlijk Marokko en Zuid Marokko reis. Neem een dagrugzakje mee, waarin je de benodigdheden voor de nacht kan doen.

Deze tocht duurt ongeveer 1 á 2 uur. Je zit op de kameel met een zadel waaraan je een dagrugzakje kan hangen. De overnachting gebeurt in lage tenten van dekens of je kan besluiten om onder de sterrenhemel te slapen. Er zijn eenvoudige foam matrasjes van ongeveer 8 cm dikte beschikbaar. Een slaapzak is niet nodig, maar in de zomer is wellicht een lakenzak al voldoende. Dekens zijn aanwezig. Er zijn lage tafels in het kamp.In de ochtend klim je weer op de kameel en ga je terug naar de rand van de Erg Chebbi waar de herberg gelocaliseerd is, om de spullen weer op te halen en door te reizen. Tijdens deze excursie wordt er voor diner en ontbijt gezorgd er is thee en - wie weet - wordt je wel verrast door een prachtige sterrenhemel.Deze excursie kan gereserveerd worden via het excursiepakket, maar als je het liever ter plaatse wilt regelen, dan geef je dat aan het begin van de reis bij de reisbegeleider aan.

6. Wat zijn de kledingvoorschriften in Marokko?

Omdat Marokko is een islamitisch land is, kan je je het beste conservatief kleden, 'uitdagende' kleding wordt niet op prijs gesteld. Als je geen ontblote schouders en benen laat zien, zullen mensen je eerder open en onbevangen tegemoet treden en respect tonen. Draag dus eerder een lange wijdere broek dan een korte of strakke broek en een T-shirt of blouse met korte mouwen dan een strak hemdje. Het is overigens ook ongebruikelijk om als volwassen man in een korte broek te lopen, dit is meer iets voor kleine jongens.

7. Wat is de beste reistijd voor Marokko?

Marokko is het hele jaar goed te bereizen, waarbij de zomermaanden het warmst zijn. Het voor- en najaar zijn over het algemeen de meest gunstige periodes. In het voorjaar bloeien er veel bloemen en zie je de bevolking aan het werk op het land. In zomermaanden is het verstandig om het 's middags rustig aan te doen, vanwege de hitte. 's Avonds zijn er veel mensen te vinden op straat.Lees ook eens de landinformatie door, voor een objectief beeld over bijvoorbeeld weer en klimaat koningaap.nl/marokko-reizen/weer-en-klimaat-marokko 

8. Kan ik gemakkelijk pinnen in Marokko?

In Marokko is het in alle steden mogelijk om geld (Dirham) te pinnen, ook op de luchthaven bij aankomst. Wij raden wel aan een deel (bijvoorbeeld 150 euro) van het genoemde zakgeld in contante euro's mee te nemen, voor het geval je eens niet kunt pinnen.

9. Met welk vervoermiddel wordt er gereisd ?

Om optimaal te kunnen genieten van al het fraais wat er onderweg te zien is, maak je overwegend gebruik van eigen vervoer, dat wil zeggen gehuurde bussen. Daardoor is het mogelijk om onderweg stops te maken waar en wanneer we zelf willen. Afhankelijk van de groepsgrootte reizen we rond in één of twee minibusjes. Soms wordt er voor een volle groep ook gekozen voor een grote bus. Check voor het vervoermiddel het tabblad ‘Praktisch' en vervolgens 'Accommodatie en Transport'.

10. Heb ik een visum nodig voor Marokko?

Reizigers die Marokko willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na terugkomst. Voor Marokko is er geen visum nodig.

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

11. Welke tas moet ik voor deze reis meenemen?

We adviseren je om de bagage mee te nemen in een zachte koffer op wielen, weekendtas of in een rugzak. Een ‘hardschalen koffer’ raden we af voor onze reizen. Niet omdat je je rugzak/weekendtas nodig hebt om lange wandelingen met je bagage te maken, maar omdat een (harde) koffer vaak moeilijk op de bus te bevestigen en aan te pakken is. We raden je aan om niet meer dan tien tot vijftien kilo bagage mee te nemen.

12. Hoe zit het met de elektriciteit/voltage?

De voltage bedraagt 220V. Het is niet nodig om een wereldstekker mee te nemen naar Marokko.

13. Is er wifi in Marokko aanwezig ?

De meeste hotels zijn voorzien van wifi in de lobby, in sommige hotels heb je ook wifi op de kamer.

14. Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Marokko?

In de zomer en het late voorjaar is het echt warm. In het vroege voorjaar of in de winter, zijn de temperatuursverschillen erg groot. Als je je bevindt in een schaduwkant van een berg of op hoogte, dan kan dat grote temperatuursverschillen tot gevolg hebben.Daarom adviseren we, met name in voorjaar en winter, om laagjes kleding mee te nemen.Over het algemeen zijn -in totaal- 3 broeken en dan de gebruikelijke t-shirtjes, ondergoed en badkleding voldoende. Overweeg ook een hoed en een blouse met lange mouwen voor tussendoor en bij muggen en zonnebrand. Neem nog iets leuks of gezelligs mee.

15. Welke schoenen neem ik mee naar Marokko ?

Outdoorslippers of sandalen met een goed profiel zijn handig. Als je in de bergen bent, zijn over het algemeen dichte schoenen met een goed profiel prima, bergschoenen zijn niet persé nodig.

16. Welke dingen (behalve kleding) zijn handig om mee te nemen naar Marokko ?

Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, fototoestel met toebehoren (denk aan voldoende batterij om 3 dagen te kunnen overbruggen), een stekkerdoos indien je veel oplaadbare apparaten hebt (er zijn niet overal veel stopcontacten). Voor de overnachtingen in de woestijn: een (hoofd)lamp.Denk bijvoorbeeld ook aan oordoppen! Heel handig als je in een tent slaapt en er zijn snurkers in de groep.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden