Alternate Text

Groepsreis Nepal: Mini-Annapurna Circuit

Annapurna Circuit in 2 weken - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 699,-
GROEPSGROOTTE: 2-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Nepal: Mini-Annapurna Circuit

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Nepal: Mini-Annapurna Circuit

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Kathmandu

Kathmandu

Verspreid door de Kathmandu vind je vele tempels waarbij vaak lingams staan die bestrooid zijn met offergaven voor de god Shiva. |Nepal

Jagat

Jagat

In Jagat staan voornamelijk stenen huizen die bewoond worden door Tibetaanse boeddhisten.

Bagarchhap

Bagarchhap

In Bagarchhap kun je het boeddhistische klooster Diki Gompa bezichtigen.

Chame

Chame

Chame is het administratieve centrum van het Manang district, je vindt hier een postkantoor, een bank en wat leuke winkeltjes.

Pisang

Pisang

Na een flinke klim kom je aan in Pisang (3200 m), een klein dorpje onder de Pisang Peak.

Manang

Manang

Bezoek het religieuze Manang (3500 m), onderweg zie je veel gebedsvlaggen en mani-stenen.

Yak Kharka

Yak Kharka

Yak Kharka betekent ‘stal van de yaks’.

Thorung Phedi

Thorung Phedi

Thorung Phedi is een verzameling teahouse lodges die aan de voet van de uiteindelijke top van de Thorung La-pas liggen.

Muktinath

Muktinath

Muktinath is zowel voor de hindoes als de boeddhisten één van de bekendste bedevaartsoorden in de Himalaya.

Pokhara

Pokhara

Pokhara is een schilderachtige plaats aan het blauwgroene Phewa bergmeer. Aan de rand van het meer is het heerlijk bijkomen in één van de vele tuinterrassen. |Nepal

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Kathmandu Vliegtuig
2 Bus, Vliegtuig Aankomst Kathmandu Kathmandu
3 Bus, Te voet Kathmandu – Syanje – Jagat Jagat
4 Te voet Jagat – Bagarchhap Bagarchhap
5 Te voet Bagarchhap – Chame Chame
6 Te voet Chame – Pisang Pisang
7 Te voet Pisang – Manang Manang
8 Manang Manang
9 Te voet Manang – Yak Kharka Yak Kharka
10 Te voet Yak Kharka – Thorung Phedi Thorung Phedi
11 Te voet Thorung Phedi – Thorung La – Muktinath Muktinath
12 4WD, Vliegtuig Muktinath – Jomsom – Pokhara Pokhara
13 Vliegtuig Pokhara – Kathmandu Kathmandu
14 Kathmandu Kathmandu
15 Kathmandu Kathmandu
16 Bus, Vliegtuig Vertrek Kathmandu – Aankomst Amsterdam Aankomst

1
20
5
12
21
34
9
5
14
17
24
1
2
9
0
0
0
2
0
202
334
301
4

Dag 1: Amsterdam – Kathmandu

Je Nepal rondreis met het Mini-Annapurna Circuit begint met een vlucht naar de hoofdstad Kathmandu. Je komt de volgende dag aan (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt). Je Engelssprekende reisbegeleid(st)er haalt je af van de luchthaven en brengt je naar het hotel.

Dag 2: Aankomst Kathmandu

Vrij na aankomst. Tussen de 16e en 19e eeuw hadden de inwoners van de Kathmanduvallei hun handen vol aan de wensen van hun veeleisende koningen. De heersers van de drie Koningssteden (Kathmandu, Bhaktapur en Patan) wilden namelijk absoluut niet onderdoen voor elkaar. Zo werd er in de ene koningsstad een prachtige tempel gebouwd als er in de andere koningsstad een indrukwekkende pagode gebouwd werd.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 3: Kathmandu – Syanje – Jagat

Vroeg in de ochtend vervolgen we onze Nepal groepsreis per bus naar Syanje (1100 m), een klein dorpje waar de verharde weg ophoudt en de trektocht vandaag nog zal beginnen. Het pad loopt stroomopwaarts langs de Marsyangdi Khola, de rivier die je tot aan de Thorung La-pas zal volgen. Hoog boven de rivier loopt het pad door een dicht woud van rododendrons en pijnbomen naar Jagat (1300 m), het eerste dorpje met stenen huizen, bewoond door Tibetaanse boeddhisten. Hier breng je de nacht door.

Voor de trekking heb je een slaapzak nodig die comfortabel is tot -20 graden. Zo’n slaapzak kun je ook huren in Kathmandu.

Dag 4: Jagat – Bagarchhap

's Ochtends leidt het pad naar Chamje (1430 m) je omhoog door het bos. Dit pad klimt stroomopwaarts vanaf Chamje door een smalle, rotsachtige vallei richting het dorpje Tal. Op de plek waar vroeger een meer gelegen was (Tal betekent 'meer'), verbouwen de dorpelingen nu tarwe, maïs, aardappelen, boekweit en gerst. Boven het dorpje stort een waterval van grote hoogte naar beneden. Vanaf Tal klimt het pad door een woud vol pijnbomen naar de politiepost in Dharapani (1900 m). Het plaatsje ligt op de splitsing van twee dalen. Stroomopwaarts langs de Dhudh Khola loopt een oude handelsroutenaar Tibet. De politiebeambten zorgen ervoor dat de toeristen niet in dit verboden dal terechtkomen. Langs de Marsyangdi klim je naar Bagarchhap (2160 m), waar het eerste boeddhistische klooster (Diki Gompa) van het Marsyangdi dal te vinden is.

Dag 5: Bagarchhap – Chame

Op het pad voorbij Bagarchhap heb je voor het eerst een mooi uitzicht op enkele toppen van het Annapurnamassief, waaronder de spitse driehoek van de Annapurna II (7937 m). Het pad slingert door een dicht subtropisch woud vol watervalletjes naar boven tot aan Latamrang (2400 m), waar behalve enkele lodges ook een hete bron te vinden is op de andere oever van de Marsyangdi. Vanaf het dorpje Koto Qupar is het niet ver meer naar Chame (2670 m), het administratieve centrum van het Manang district. Dit stadje met grote stenen huizen heeft onder andere een paar winkels, een bank (die overigens zelden geopend is) en een postkantoor.

Dag 6: Chame – Pisang

Vandaag kun je het subtropische bos geleidelijk over zien gaan in naaldwoud. Voorbij Bhratang (2850 m), een dorp waar oorspronkelijk Khampa's uit Tibet woonden, kom je een wonderlijk verschijnsel van de natuur tegen. De oerschol van het Indiase subcontinent, verantwoordelijk voor het ontstaan van de Himalaya, komt hier aan de oppervlakte en steekt als een reusachtige vlakke plaat graniet 1500 meter de lucht in. Een ander natuurverschijnsel is de plotselinge verandering van landschap. Je komt in een droge en winderige vallei terecht, waar slechts één keer per jaar geoogst kan worden en waar je de eerste yaks op de weiden zal zien staan. Je bent in de regenschaduw van de hoge Annapurna's terechtgekomen, en vinden aan de voet van de Pisang Peak het gelijknamige plaatsje Pisang (3200 m) voor de nacht.

Dag 7: Pisang – Manang

Je hebt de keuze uit twee routes om Manang te bereiken. Een hoge, zwaardere (en mooiere!) route met een adembenemend uitzicht op de Himalaya toppen in het zuiden en oosten of de iets eenvoudigere lage route. Bij het plaatsje Ongre (3352 m), dat een vliegveldje rijk is, komen beide wegen weer samen. Het pad loopt verder over de brede en droge valleibodem, langs vreemde rotsformaties naar één van mooiste dorpjes van het Annapurnagebied, Braga (3450 m). Aan drie kanten ingeklemd tussen bergwanden, ligt het dorpje beschut tegen weer en wind. De 500 jaar oude gompa, gelegen op een bergrichel boven het dorpje, is een bezoek waard. Op het pad van Braga naar Manang valt op hoe religieus de dalbewoners zijn. Overal zie je muren met manistenen, chörtens en gebedsvlaggen.

Dag 8: Manang

Rustdag. Je neemt een rustdag in Manang (3540 m) om te acclimatiseren aan de hoogte en je voor te bereiden op de komende zware dagen. Het plaatsje is prachtig gelegen in de vallei en wordt bewoond door Tibetaanse handelaren, die van oudsher in levensonderhoud voorzagen door juwelen en zout uit Tibet te ruilen tegen granen en zijde uit India. Inmiddels zijn de Manangi ingesprongen op de toeristische behoefte en kun je relatief luxe lodges vinden in Manang, winkeltjes met souvenirs en trekkers benodigdheden.

We raden een wandeling naar het uitzichtpunt over de gletsjer van de Gangapurna aan. Schitterend wit. Ook heb je daarbij mooi zicht over het turquoise gletsjermeer.

Dag 9: Manang – Yak Kharka

Na een relatief korte wandeling stop je bij een aantal lodges, Yak Kharka genaamd (4018 m). Je slaapt hier, op deze hoogte is een stijging van 478 meter per dag genoeg. Je hebt de rest van de dag de tijd om een beetje rond te wandelen, te lezen en lekker uit te rusten.

Dag 10: Yak Kharka – Thorung Phedi

Op deze hoogte is het overdag koud, als de zon niet schijnt. Je komt weinig begroeiing tegen, slechts wat jeneverbesstruiken sieren de kale rotsbodem. Met een beetje geluk kun je enkele gemzen of zelfs een kudde blauwschapen (bharal) aantreffen. Op 4450 meter hoogte ligt Thorung Phedi, een verzameling lodges aan de voet van de uiteindelijke klim naar de pas. De onderkomens liggen als in een fuik aan het begin van het pad naar de pas. Wie laat aankomt zal soms de nacht moeten doorbrengen in de eetzaal.

Dag 11: Thorung Phedi – Thorung La – Muktinath

Je gaat vandaag vroeg op pad om voor het verschijnen van de beruchte, ijzige dalwind de Thorung La gepasseerd te zijn. De klim is zeer zwaar en zal zo'n vier uur in beslag nemen. De pas, 5416 meter hoog, wordt gemarkeerd door enkele chörtens en lijnen vol kleurige gebedsvlaggen, die de wensen van stervelingen aan hun goden laten meevoeren door de wind. Na een veelal kort verblijf op deze enorme hoogte begin je aan de 1600 meter diepe afdaling naar Muktinath (3802 m). De route begint steil, maar wordt later gemakkelijker als het pad de grashellingen langs de Jhong Khola volgt. Je overnacht in het dorp Muktinath.

Dag 12: Muktinath – Jomsom – Pokhara

De route vanaf Muktinath gaat met jeeps verder naar Jomsom. Daar stap je op een binnenlandse vlucht naar Pokhara.

Pokhara ligt in een subtropische vallei vanuit waar je adembenemend uitzicht hebt op de berggiganten waar je gedurende je trektocht al kennis mee hebt gemaakt. Het bergstadje ligt aan het Phewa Lake, waarop je kunt varen en in kunt zwemmen (wel koud). Je kunt in Pokhara goed op krachten komen in de vele restaurantjes waar naast de Newari-keuken ook westerse gerechten geserveerd worden.

* Shree Pancha Kanya School (Kathmandu, Nepal)

In samenwerking met onze lokale agent steunen wij de Shree Pancha Kanya School.
Lees meer

Dag 13: Pokhara – Kathmandu

Je vliegt naar Kathmandu. Het is er een gezellige chaos is van rinkelende fietsriksja’s, aanhoudende straatventers, verdwaalde koeien, dragers met ondenkbare lasten op hun rug, toeterende bussen en bedelende saddhoes, de fotogenieke (halfnaakte) bedelmonniken met dreadlocks. Onontkoombaar zijn ook de vele, vele winkels. De wijk Thamel puilt ervan uit, maar ook meer verscholen in achterafstraatjes kom je ze tegen. Behalve souvenirshops vind je in de hele stad gezellige restaurantjes, waar je niet alleen goed Nepalees en Indiaas, maar ook Japans, Thais, Chinees, Italiaans en Mexicaans kunt eten. Vaak zijn deze eetgelegenheden uitgerust met een dakterras of een tuin, waar het heerlijk is om even bij te komen van een drukke dag en jezelf te verwennen met een lekker stuk appeltaart.

Dag 14: Kathmandu

Vrije dag. Bij de stoepa van Bodnath kun je net als de Tibetaanse pelgrims aan de gebedsmolens draaien en zo je gebeden de wereld in slingeren. Vlakbij liggen de tempels van Pashupatinath en de ghats (trappen) aan de heilige Bagmatirivier. Vanaf de overkant van de rivier heb je een goed zicht op de rituelen die zich op de trappen bij het water afspelen. Hier vinden dagelijks lijkverbrandingen plaats. In Pashupatinath hangen meestal een aantal saddhoes rond. Ze poseren graag (tegen een kleine donatie) voor een foto.

Er is genoeg te zien en doen in Kathmandu, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om Patan te ontdekken, een van de andere koningssteden van Nepal. Patan is vergroeid aan de hoofdstad en er staan hier nog meer tempels en kloosters dan in Kathmandu.

Dag 15: Kathmandu

Vrije tijd in Kathmandu. Het centraal gelegen plein Durbar Square wordt druk bezocht. Het is het kloppende hart van de stad. Bekijk er net als de bedevaartgangers de eeuwenoude tempels en neem het levendige straatbeeld in je op. En breng een bezoek aan het huis van de Kumari. Wie weet laat het meisje dat tot ‘Levende Godin’ is gekozen zich wel aan je zien! Aan de rand van de stad staat op een heuvel de grote stoepa Swayambunath, de Apentempel. Hij wordt zo genoemd vanwege de aapjes die hier rondhangen. Vanaf de Apentempel heb je met helder weer een weids uitzicht over de stad Kathmandu.

Let op: In het geval je een terugvlucht hebt met Qatar Airways, Jet Airways of Etihad reis je op dag 15 naar de luchthaven voor je terugvlucht. Je komt op dag 16 thuis aan.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur. Wat kun jij doen?
Lees meer

Dag 16: Vertrek Kathmandu – Aankomst Amsterdam

Je vertrekt (als je vliegt met Turkish Airlines) naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland, waar je de deze dag ook landt. Hiermee is je Nepal groepsreis helaas ten einde.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden