Alternate Text

Groepsreis Nepal: Everest Basecamp

Moedergodin van Sneeuw - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 599,-
GROEPSGROOTTE: 2-24 | 19 DAGEN

Groepsreis Nepal: Everest Basecamp

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Nepal: Everest Basecamp

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Kathmandu

Kathmandu

Verspreid door de Kathmandu vind je vele tempels waarbij vaak lingams staan die bestrooid zijn met offergaven voor de god Shiva. |Nepal

Phakding

Phakding

Phakding is een klein dorp in de Khumbu regio van Nepal.

Namchee Bazaar

Namchee Bazaar

De Namchee Bazaar staat bekend om de Sherpa markt (zaterdag) waar buffelvlees, groente en fruit wordt verkocht.

Tengboche

Tengboche

Vanaf Tengboche (3867 m) heb je een prachtig uitzicht op de sneeuwtoppen van Ama Dablam, Lhotse Kangtega, Thamserku en natuurlijk de Mount Everest (8848 m).

Dingboche

Dingboche

In Dingboche zijn meestal veel bergbeklimmers te vinden die op weg zijn naar de Mount Everest, Ama Dablam of Imja Tse.

Lobuche

Lobuche

Deze indrukwekkende piek ligt op 4950 meter en is erg populair onder trekkers.

Gorak Shep

Gorak Shep

Voor je Everest Basecamp bereikt wandel je over een rotsachtig pad naar Gorak Shep (5160 m).

Lukla

Lukla

Via Namche Bazaar en Phaking kom je aan in Lukla (2800 m).

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam - Kathmandu Vliegtuig
2 Bus Aankomst Kathmandu Kathmandu
3 Kathmandu Kathmandu
4 Vliegtuig, Te voet Kathmandu – Lukla – Phakding Phakding
5 Te voet Phakding – Namchee Bazaar Namchee Bazaar
6 Te voet Namchee Bazaar – Thame – Namchee Bazaar Namchee Bazaar
7 Te voet Namchee Bazaar – Tengboche Tengboche
8 Te voet Tengboche - Dingboche Dingboche
9 Dingboche Dingboche
10 Te voet Dingboche – Lobuche Lobuche
11 Te voet Lobuche – Gorakshep – Everest Basecamp – Gorak Shep Gorak Shep
12 Te voet Gorak Shep - Kalapatthar – Pherice Pherice
13 Te voet Pherice - Kenjuma Kenjuma
14 Te voet Kenjuma - Monjo Monjo
15 Te voet Monjo – Lukla Lukla
16 Vliegtuig Lukla – Kathmandu Kathmandu
17 Kathmandu Kathmandu
18 Bus, Vliegtuig Vertrek Kathmandu Vliegtuig
19 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
10
0
0
0
3
0
215
349
316
4

Dag 1: Amsterdam - Kathmandu

Je Nepal rondreis begint met een vlucht van Amsterdam naar de hoofdstad Kathmandu. Je komt de volgende dag aan (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt). Je Engelssprekende reisbegeleider haalt je af van de luchthaven en brengt je naar het hotel.

Dag 2: Aankomst Kathmandu

Het is tegenstrijdig hoe Kathmandu enerzijds onveranderd lijkt sinds de middeleeuwen en anderzijds volop in ontwikkeling is. De kleurrijke bewoners van Kathmandu vervullen hun dagelijkse routine, de moderne tijd ontkennend. Het is ook pas vijftig jaar geleden dat, door het ontbreken van wegen, de mensen een week te voet op pad waren om de hoogvlakte van Tibet te bereiken. Na aankomst in het hotel wil je misschien de stad gaan verkennen. In het ‘toeristenmekka’ Thamel kun je smullen van je eerste Nepalese maaltijd. Er is volop keuze uit gezellige restaurantjes op de daken en binnentuinen.

Dag 3: Kathmandu

Vrije dag. Je zult merken dat je dag snel voorbij gaat in bruisende Kathmandu. Je moet dus een keuze maken in wat je wilt zien/doen. Op een heuvel net buiten de stad ligt de grote stoepa van Swayambunath (de Apentempel), een heilige plek voor boeddhisten. In Bodnath kun je een nog grotere stoepa bewonderen, waarvan beweerd wordt dat er een stukje bot van de Boeddha ligt. Je ziet hier veel pelgrims, vaak in Tibetaanse dracht. Maar misschien is de belangrijkste heilige plek van heel Nepal toch wel Pashupatinath. De tempel hier (die je overigens als niet-hindoe niet mag betreden) is gewijd aan de hindoegod Shiva. Hij ligt aan de rivier Bagmati, een populaire crematieplek. Vanaf de trappen bij de rivier kun je de diverse rituelen bekijken.

* Shoestring steunt: Shree Pancha Kanya School (Kathmandu, Nepal)

Onze lokale agent in Nepal helpt een aantal scholen met leerkrachten, schoolbibliotheken en computers. Op de Shree Pancha Kanya middelbare school krijgen zo'n 700 kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar les. Shoestring steunt deze school door zorg te dragen voor de kozijnen en ramen. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Kathmandu – Lukla – Phakding

Vandaag begint je dag met een adembenemend uitzicht over de witte reuzen van de Himalaya vanuit het vliegtuig dat je in circa 35 minuten naar Lukla (2850 m) zal brengen.
Belangrijk: voor de binnenlandse vlucht naar Lukla is een bagage beperking van toepassing.  Er is 10 kg bagage toegestaan + 5 kg handbagage voor de cabine. Je trektocht naar het Everest Basecamp begint dezelfde dag nog langs de lichtblauwe Dudh Koshi-rivier met Phakding (2652 m) als eindbestemming. Onderweg kruis je je weg met wandelaars die aan het eind van hun trektocht zijn, bepakte yaks en sjouwende dragers. Wapperende gebedsvlaggetjes lijken je aan te moedigen door te stappen tijdens je eerste kilometers in deze overweldigende omgeving met zijn pijnboom- en dennenbossen. Je wandelt vandaag ongeveer drie uur. Voor de trekking heb je een slaapzak nodig die comfortabel is tot -20 graden. Zo’n slaapzak is ook te huren in Kathmandu.

Dag 5: Phakding – Namchee Bazaar

’s Ochtends maak je een klim naar Namche Bazaar, gelegen op een hoogte van 3440 m. Het plaatsje is het belangrijkste handelspunt van de Khumbu-regio, waar veel Nepalese ambtenaren wonen. Het bergdorp heeft alles wat een reiziger nodig heeft zoals een postkantoor, internetcafés en een bank. In en rondom Namche Bazaar is voldoende te bezichtigen, zoals de stoepa, souvenirwinkels, bakkerijen, het Sherpa-museum (met een expositie van de klimgeschiedenis van Mount Everest) en het National Park Headoffice. Je wandelt vandaag ongeveer zes uur.

Dag 6: Namchee Bazaar – Thame – Namchee Bazaar

Vandaag maak je een wandeling bergopwaarts naar Thame (op ongeveer drie uur vanaf Namche Bazaar). Je moeite wordt beloond met adembenemende uitzichten op zesduizenders als Teng Kangpoche (6500 m), Panayo Tuppa (6696 m) en Pigpherago Shar (6718 m). Om te acclimatiseren aan de hoogte breng je vannacht de nacht nogmaals in Namchee Bazaar door. Je wandelt vandaag ongeveer zes uur.

Dag 7: Namchee Bazaar – Tengboche

Na het tweedaagse verblijf in Namchee is het tijd om door te trekken naar Tengboche (3867 m). De route leidt je door bossen van rododendrons en langs manisteenmuren. Ook zul je stoepa’s tegenkomen en met behulp van hangbruggetjes rivieren oversteken. De Dudh Koshi-rivier kun je al van ver in de diepte bewonderen, als je tenminste je blik kunt losrukken van de eerste zichten op de sneeuwtoppen van Thamserku, Kangtega, Ama Dablam, Lhotse én Mount Everest (8848 m). Overigens is Sagarmatha de Nepalese naam voor de Mount Everest, het betekent ‘Moeder van het Universum’. In Tengboche, je slaapplaats van vanavond, staat het Tengboche-klooster. Na een aardbeving en brand een paar jaar geleden werd het klooster herbouwd, gesteund door het Sir Edmund Hillary Trust. Je wandelt vandaag ongeveer zes uur.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Tengboche - Dingboche

Vandaag komen we voor het eerst boven 4000 meter! Geleidelijk kom je boven de boomgrens uit en de reusachtige berg Ama Dablam verschijnt steeds dominanter in het landschap. Al hikend stijg je bijna vijfhonderd meter naar Dingboche (4258 m), een dorpje in Chukhung-vallei met ongeveer 200 inwoners. Dingboche is een populaire stop voor reizigers en bergbeklimmers op weg naar de Mount Everest, Ama Dablam of Imja Tse. Je wandelt vandaag ongeveer zes uur.

Dag 9: Dingboche

Rustdag Dingboche. Je neemt een rustdag in Dingboche. Vaak overnachten wandelaars hier twee nachten in een lodge of in een van de vele tentenkampen om te wennen aan de hoogteverschillen. De Imja-rivier stoomt direct ten oosten van het dorp. Het is in Dingboche mogelijk om te internetten of een potje biljart te spelen in een van de hoogstgelegen biljartsalons ter wereld.

Dag 10: Dingboche – Lobuche

De route die je vandaag tijdens je Nepal trektocht bewandelt, brengt je naar een populaire Nepalese piek, de Lobuche. Je benadert deze eye-catcher via een alpenweide en grasland, waar zomers soms yaks grazen. Het pittige pad leidt naar de South Ridge, welke aan het einde van de Kumbu-gletsjer ligt. In de omgeving staan stenen monumenten die geplaatst zijn ter nagedachtenis aan een zestal onfortuinlijke Sherpa’s, die tussen de besneeuwde toppen van de Himalaya hun laatste rustplaats vonden als resultaat van een lawine. De omgeving waarin je je bevindt is groots en ruig, je voelt je in dit decor een nietig wezen. Het is een bijzonder gevoel om dat te ervaren. Aangekomen in het plaatsje Lobuche (met zijn 4950 meter de hoogste slaapplaats tijdens deze tocht) kun je de ondergaande zon zijn laatste stralen op de bergen zien schijnen, een wonderlijk gezicht. Je wandelt vandaag ongeveer zes uur.

Dag 11: Lobuche – Gorakshep – Everest Basecamp – Gorak Shep

Vanuit Lobuche vertrek je naar Gorak Shep (5160 m), waar je rond lunchtijd zult arriveren. Vervolgens treed je het Everest Basecamp binnen. De top van de Everest is vanuit het Basecamp niet te zien, maar de formaties van de Khumbu-ijsval zijn bijzonder ontzagwekkend. De nacht breng je door bij Gorak Shep. Gorak Shep is eigenlijk een bevroren meer, dat volledig door zand bedekt wordt. De Dalai Lama noemde het ‘de traptreden naar de hemel’. Je wandelt vandaag ongeveer zeven uur.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 12: Gorak Shep - Kalapatthar – Pherice

Al vroeg ga je naar de uitzichtheuvel Kalapatthar (5545 m). Houd je camera zeker bij de hand, want vanaf de top heb je het mooiste 360 graden uitzicht op de toppen Pumori, Khumbutse, Thamserku, Changtse, Nuptse, Lhotse én vol zicht op de Mount Everest. De boeddhistische naam van de Mount Everest is Chomolungma wat ‘Moedergodin van Sneeuw’ betekent en omdat het de hoogste berg op aarde is wordt hij vaak als het dak van de wereld gezien.

Later op de dag zul je aan de daling beginnen naar Pheriche (4371 m), een dorpje boven de Tsola-rivier. In Pheriche leeft de bevolking van de teelt van onder andere boekweit en aardappels, maar ‘s zomers bieden de inwoners zich aan als gidsen en dragers. Je wandelt vandaag ongeveer zeven uur.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Pherice - Kenjuma

Je wandelt vandaag verder naar beneden, richting Monjo. Je overnacht in het kleine Kenjuma (3500 m). Je wandelt vandaag ongeveer zes uur.

Dag 14: Kenjuma - Monjo

Onderweg naar Monjo steek je de Edmund Hillary Bridge over. Monjo is een prachtig Sherpa dorpje. In hun cultuur bestaan veel legendes over de verschrikkelijke sneeuwman of yeti, die als enige van zijn soort door de Himalaya rondzwerft, yaks steelt en mensen ontvoert. Je bent gewaarschuwd! Je wandelt vandaag ongeveer vier uur.

Dag 15: Monjo – Lukla

Je terugkeer naar Lukla (2800 m), waar de trek ook begon, is een feit. Het pad is bekend van de heenweg, maar je oog vangt weer andere details op. In Lukla heb je genoeg tijd om lekker bij te komen van je indrukwekkende trekking. Je wandelt vandaag ongeveer vier à vijf uur.

Dag 16: Lukla – Kathmandu

Je vliegt in 35 minuutjes terug naar de bewoonde wereld, waar het even omschakelen is: van de stilte van de Himalaya naar de drukte van Kathmandu. Na aankomst kun je je dag vrij indelen.

Dag 17: Kathmandu

Vrije dag. Onderneem wat je nog wilt ondernemen, want morgen ruil je eigenzinnig Nepal weer voor Nederland in.

Dag 18: Vertrek Kathmandu

Je vliegt terug naar Nederland waar je dan de volgende dag aankomt.

Dag 19: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Nederland. Helaas eindigt hier je Nepal rondreis.

NB: Een reis als deze kan uiteraard niet van minuut tot minuut worden gepland. Je gids beslist over het uiteindelijke programma, waarbij hij rekening houdt met de veiligheid van de groep, de conditie van deelnemers én begeleiding en de lokale omstandigheden, zoals het weer. Het bovenstaande programma is dus slechts een leidraad, waarvan onderweg kan worden afgeweken. Ook de in de beschrijving aangegeven looptijden zijn slechts een indicatie.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden