Alternate Text

Groepsreis Nepal: Annapurna Circuit

Spectaculaire trektocht voor de échte liefhebbers - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 699,-
GROEPSGROOTTE: 2-24 | 23 DAGEN

Groepsreis Nepal: Annapurna Circuit

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Nepal: Annapurna Circuit

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Kathmandu

Kathmandu

Verspreid door de Kathmandu vind je vele tempels waarbij vaak lingams staan die bestrooid zijn met offergaven voor de god Shiva. |Nepal

Jagat

Jagat

In Jagat staan voornamelijk stenen huizen die bewoond worden door Tibetaanse boeddhisten.

Bagarchhap

Bagarchhap

In Bagarchhap kun je het boeddhistische klooster Diki Gompa bezichtigen.

Chame

Chame

Chame is het administratieve centrum van het Manang district, je vindt hier een postkantoor, een bank en wat leuke winkeltjes.

Pisang

Pisang

Na een flinke klim kom je aan in Pisang (3200 m), een klein dorpje onder de Pisang Peak.

Manang

Manang

Bezoek het religieuze Manang (3500 m), onderweg zie je veel gebedsvlaggen en mani-stenen.

Yak Kharka

Yak Kharka

Yak Kharka betekent ‘stal van de yaks’.

Thorung Phedi

Thorung Phedi

Thorung Phedi is een verzameling teahouse lodges die aan de voet van de uiteindelijke top van de Thorung La-pas liggen.

Muktinath

Muktinath

Muktinath is zowel voor de hindoes als de boeddhisten één van de bekendste bedevaartsoorden in de Himalaya.

Kalopani

Kalopani

In Kalopani heb je weer een mooi uitzicht Dhaulagiri, Annapurna en de drie Nilgiri toppen.

Tatopani

Tatopani

Tatopani betekent letterlijk “warm water”.

Sikha

Sikha

Onderweg naar Sikha kom je veel hangbruggen tegen

Ghorepani

Ghorepani

Het hoogtepunt van de trekking is de prachtige zonsopkomst en het spectaculaire uitzicht op het Annapurna gebergte en de Dhaulagiri toppen! |Nepal

Pokhara

Pokhara

Pokhara is een schilderachtige plaats aan het blauwgroene Phewa bergmeer. Aan de rand van het meer is het heerlijk bijkomen in één van de vele tuinterrassen. |Nepal

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam - Kathmandu Vertrek Amsterdam
2 Bus, Vliegtuig Aankomst Kathmandu Kathmandu
3 Kathmandu Kathmandu
4 Bus Kathmandu - Syanje - Jagat Jagat
5 Te voet Jagat - Chamje - Dharapani - Bagarchhap Bagarchhap
6 Te voet Bagarchhap - Chame Chame
7 Te voet Chame - Bhratang - Pisang Pisang
8 Te voet Pisang - Braga - Manang Manang
9 Manang Manang
10 Te voet Manang - Yak Kharka Yak Kharka
11 Te voet Yak Kharka - Thorung Phedi Thorung Phedi
12 Te voet Thorung Phedi - Thorung La - Muktinath Muktinath
13 Muktinath Muktinath
14 4WD Muktinath - Kalopani Kalopani
15 4WD Kalopani - Tatopani Tatopani
16 Te voet Tatopani - Sikha Sikha
17 Te voet Sikha - Ghorepani Ghorepani
18 Te voet Ghorepani - Poon Hill - Tirkedungha - Nayapul - Pokhara Pokhara
19 Pokhara Pokhara
20 Pokhara Pokhara
21 Bus Pokhara - Kathmandu Kathmandu
22 Kathmandu Kathmandu
23 Vliegtuig Vertrek Kathmandu – Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
10
0
0
0
3
0
215
349
316
4

Dag 1: Amsterdam - Kathmandu

Je Nepal rondreis begint met een vlucht van Amsterdam naar de hoofdstad Kathmandu. Je komt de volgende dag aan (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt). Je Engelssprekende reisbegeleider haalt je af van de luchthaven en brengt je naar het hotel.

Dag 2: Aankomst Kathmandu

Vrij na aankomst. Tussen de 16e en 19e eeuw hadden de inwoners van de Kathmanduvallei hun handen vol aan de wensen van hun veeleisende koningen. De heersers van de drie Koningssteden (Kathmandu, Bhaktapur en Patan) wilden namelijk absoluut niet onderdoen voor elkaar. Zo werd er in de ene koningsstad een prachtige tempel gebouwd als er in de andere koningsstad een indrukwekkende pagode gebouwd werd.

Dag 3: Kathmandu

Vrije dag. Bekijk de hoogtepunten van de hoofdstad van Nepal. Swayambunath ligt net buiten Kathmandu. Beklim de trap (waarop je naast bedevaartgangers ook veel aapjes treft) naar de top van de grote stoepa voor spectaculair uitzicht. Bijzonder sfeervol is Bodnath, een boeddhistische stoepa waar het vaak wemelt van de Tibetaanse pelgrims. Pashupatinath ligt aan de heilige rivier Bagmati, waarin gelovige hindoes een religieus bad nemen. Ook worden hier lijkverbrandingen uitgevoerd. Vanaf de oever aan de overkant van de rivier kun je het schouwspel gade slaan. De Koningsstad Patan is aan Kathmandu vergroeid, maar het is er toch aangenaam rustig. Je treft hier een grote concentratie tempels aan het centrale Durbar Square.

* Shoestring steunt: Shree Pancha Kanya School (Kathmandu, Nepal)

Onze lokale agent in Nepal helpt een aantal scholen met leerkrachten, schoolbibliotheken en computers. Op de Shree Pancha Kanya middelbare school krijgen zo'n 700 kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar les. Shoestring steunt deze school door zorg te dragen voor de kozijnen en ramen. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Kathmandu - Syanje - Jagat

Vroeg in de ochtend vervolgen we onze Nepal groepsreis per bus naar Syanje (1100 m), een klein dorpje waar de verharde weg ophoudt en de trektocht vandaag nog zal beginnen. Het pad loopt stroomopwaarts langs de Marsyangdi Khola, de rivier die je tot aan de Thorung La-pas zal volgen. Hoog boven de rivier loopt het pad door een dicht woud van rododendrons en pijnbomen naar Jagat (1300 m), het eerste dorpje met stenen huizen, bewoond door Tibetaanse boeddhisten. Hier breng je de nacht door.

Voor de trekking heb je een slaapzak nodig die comfortabel is tot -20 graden. Zo’n slaapzak is ook te huren in Kathmandu.

Dag 5: Jagat - Chamje - Dharapani - Bagarchhap

's Ochtends leidt het pad naar Chamje (1430 m) je omhoog door het bos. Dit pad klimt stroomopwaarts vanaf Chamje door een smalle, rotsachtige vallei richting het dorpje Tal. Op de plek waar vroeger een meer gelegen was (Tal betekent 'meer'), verbouwen de dorpelingen nu tarwe, maïs, aardappelen, boekweit en gerst. Boven het dorpje stort een waterval van grote hoogte naar beneden. Vanaf Tal klimt het pad door een woud vol pijnbomen naar de politiepost in Dharapani (1900 m). Het plaatsje ligt op de splitsing van twee dalen. Stroomopwaarts langs de Dhudh Khola loopt een oude handelsroute naar Tibet. De politiebeambten zorgen ervoor dat de toeristen niet in dit verboden dal terechtkomen. Langs de Marsyangdi klim je naar Bagarchhap (2160 m), waar het eerste boeddhistische klooster (Diki Gompa) van het Marsyangdi dal te vinden is.

Dag 6: Bagarchhap - Chame

Op het pad voorbij Bagarchhap heb je voor het eerst een mooi uitzicht op enkele toppen van het Annapurnamassief, waaronder de spitse driehoek van de Annapurna II (7937 m). Het pad slingert door een dicht subtropisch woud vol watervalletjes naar boven tot aan Latamrang (2400 m), waar behalve enkele lodges ook een hete bron te vinden is op de andere oever van de Marsyangdi. Vanaf het dorpje Koto Qupar is het niet ver meer naar Chame (2670 m), het administratieve centrum van het Manang district. Dit stadje met grote stenen huizen heeft onder andere een paar winkels, een bank (die overigens zelden geopend is) en een postkantoor.

Dag 7: Chame - Bhratang - Pisang

Vandaag kun je het subtropische bos geleidelijk over zien gaan in naaldwoud. Voorbij Bhratang (2850 m), een dorp waar oorspronkelijk Khampa's uit Tibet woonden, kom je een wonderlijk verschijnsel van de natuur tegen. De oerschol van het Indiase subcontinent, verantwoordelijk voor het ontstaan van de Himalaya, komt hier aan de oppervlakte en steekt als een reusachtige vlakke plaat graniet 1500 meter de lucht in. Een ander natuurverschijnsel is de plotselinge verandering van landschap. Je komt in een droge en winderige vallei terecht, waar slechts één keer per jaar geoogst kan worden en waar je de eerste yaks op de weiden zal zien staan. Je bent in de regenschaduw van de hoge Annapurna's terechtgekomen, en vinden aan de voet van de Pisang Peak het gelijknamige plaatsje Pisang (3200 m) voor de nacht.

Dag 8: Pisang - Braga - Manang

Je hebt de keuze uit twee routes om Manang te bereiken. Een hoge, zwaardere (en mooiere!) route met een adembenemend uitzicht op de Himalaya toppen in het zuiden en oosten of de iets eenvoudigere lage route. Bij het plaatsje Ongre (3352 m), dat een vliegveldje rijk is, komen beide wegen weer samen. Het pad loopt verder over de brede en droge valleibodem, langs vreemde rotsformaties naar één van mooiste dorpjes van het Annapurnagebied, Braga (3450 m). Aan drie kanten ingeklemd tussen bergwanden, ligt het dorpje beschut tegen weer en wind. De 500 jaar oude gompa, gelegen op een bergrichel boven het dorpje, is een bezoek waard. Op het pad van Braga naar Manang valt op hoe religieus de dalbewoners zijn. Overal zie je muren met manistenen, chörtens en gebedsvlaggen.

Dag 9: Manang

Rustdag Manang. Je neemt een rustdag in Manang (3540 m) om te acclimatiseren aan de hoogte en je voor te bereiden op de komende zware dagen. Het plaatsje is prachtig gelegen in de vallei en wordt bewoond door Tibetaanse handelaren, die van oudsher in levensonderhoud voorzagen door juwelen en zout uit Tibet te ruilen tegen granen en zijde uit India. Inmiddels zijn de Manangi ingesprongen op de toeristische behoefte en kun je relatief luxe lodges vinden in Manang, winkeltjes met souvenirs en trekkers benodigdheden.

Dag 10: Manang - Yak Kharka

Na een korte wandeling stop je bij een aantal lodges, Yak Kharka genaamd (4018 m). Je slaapt hier, op deze hoogte is een stijging van 478 meter per dag genoeg. Je hebt de rest van de dag de tijd om een beetje rond te wandelen, te lezen en lekker uit te rusten.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 11: Yak Kharka - Thorung Phedi

Op deze hoogte is het overdag koud, als de zon niet schijnt. Je komt weinig begroeiing tegen, slechts wat jeneverbesstruiken sieren de kale rotsbodem. Met een beetje geluk kun je enkele gemzen of zelfs een kudde blauwschapen (bharal) aantreffen. Op 4450 meter hoogte ligt Thorung Phedi, een verzameling lodges aan de voet van de uiteindelijke klim naar de pas. De onderkomens liggen als in een fuik aan het begin van het pad naar de pas. Wie laat aankomt zal soms de nacht moeten doorbrengen in de eetzaal.

Dag 12: Thorung Phedi - Thorung La - Muktinath

Je gaat vandaag vroeg op pad om voor het verschijnen van de beruchte, ijzige dalwind de Thorung La gepasseerd te zijn. De klim is zeer zwaar en zal zo'n vier uur in beslag nemen. De pas, 5416 meter hoog, wordt gemarkeerd door enkele chörtens en lijnen vol kleurige gebedsvlaggen, die de wensen van stervelingen aan hun goden laten meevoeren door de wind. Na een veelal kort verblijf op deze enorme hoogte begin je aan de 1600 meter diepe afdaling naar Muktinath (3802 m). De route begint steil, maar wordt later gemakkelijker als het pad de grashellingen langs de Jhong Khola volgt. Je overnacht in het dorp Muktinath.

Dag 13: Muktinath

Rustdag in Muktinath. Muktinath is een van de bekendste bedevaartsoorden in de Himalaya, zowel voor boeddhisten als voor hindoes. De hindoes geloven dat hun schepper Brahma hier het water liet branden, terwijl één van de belangrijkste boeddhistische leermeesters, Padmasambhava, in hetzelfde dorpje heeft gemediteerd. Je vindt dan ook een boeddhistische gompa en een hindoe pagode, gelegen in een dor loofbomenbos.

Dag 14: Muktinath - Kalopani

De route vanaf Muktinath gaat met jeeps verder, vandaag naar Kalapani. Je rijdt bergafwaarts door een gebied dat grote overeenkomsten vertoont met de Tibetaanse hoogvlakte. De rivieren en zijstroompjes zijn diep ingesleten in het zandkleurige landschap. Kleine oases in het ruige landschap verlevendigen het landschap. De witte Himalaya pieken steken verblindend af tegen de helblauwe lucht. Je passeert Jharkot, een leuk en levendig dorpje op een richel boven de Jhong Khola vallei. Een roodgekleurde gompa, op de rand van een hoge klip heet je welkom.

De rit per jeep zet zich voort. Je komt door de fraaie dorpjes Tukuche, Khobang en Larjung, gelegen zijn tussen talrijke fruitboomgaarden. De dorpjes worden bewoond door de Thakali, een volk dat bestaat uit een mix van Tamangs, Gurungs en Magars. Vanuit Larjung heb je een fraai uitzicht op de Dhaulagiri en kom je op de bodem van 's werelds diepste vallei terecht. Je overnacht in het op 2530 meter liggende Kalopani.

Dag 15: Kalopani - Tatopani

Ook vandaag reis je verder jeep. De weg omlaag voert langs de eeuwenoude handelsroute tussen Tibet en India. De vallei heeft een rijk verleden, wat te zien is aan de grote hoeveelheid nederzettingen langs de rivier. Grote stenen huizen in de handelsstadjes, zijn versierd met fraai houtsnijwerk. Kleurrijke muilezelkaravanen trekken nog steeds door de vallei. Zout uit het noorden wordt geruild tegen rijst en granen in het zuiden. Via Lete, een mooi dorpje met afgebakende tuintjes, rijd je naar Ghasa (2010 m), een fikse afdaling.

Na Ghasa kom je door een gebied dat regelmatig wordt getroffen door landverschuivingen. De rivier is hier smal en turbulent, diep ingesleten in een kloof. In Tatopani (1190 m) overnachten we. Dit populaire oord tussen sinaasappel- en jasmijnbomen dankt zijn naam aan de warme bronnen, die naast de rivier te vinden zijn. Hier kun je, ondergedompeld in het warme water zalig tot rust komen.

Dag 16: Tatopani - Sikha

Vandaag gaan we weer te voet verder. Na Tatopani begint het al met een steile klim naar Ghara (1768 m) waar magnolia-, citrus- en bananenbomen staan en de begroeiing steeds subtropischer wordt. De inwoners drogen maïs en pepers op de daken van hun huizen, de kinderen krijgen les in de open lucht. Je klimt verder door de dorpjes Chitre (2316 m) en Sikha (1920 m). De hellingen in het dal zijn voor een groot deel ontgonnen voor de aanleg van terrassen.

Dag 17: Sikha - Ghorepani

Het is weer een pittig traject met een totale stijging van meer dan 800 meter voor je Ghorepani bereikt. Het laatste gedeelte van de sterke klim gaat door een dicht rododendronwoud naar Ghorepani (2750 m), waar je overnacht.

Dag 18: Ghorepani - Poon Hill - Tirkedungha - Nayapul - Pokhara

Als je wilt genieten van de prachtige zonsopgang over het Annapurnagebergte dan moet je vroeg opstaan voor de wandeling naar Poon Hill (3193 m). Na deze pittige klim en een ontbijtje in de lodge vervolg je de route naar Tirkedungha. De lange afdaling gaat over een van de langste trappen van de wereld. Na Ulleri heb je nog 3280 stenen treden te gaan naar Tirkedungha. De smalle vallei waar je doorheen komt wordt regelmatig bezocht door groepen apen die zich, tot ontsteltenis van de bewoners, aan de oogst vergrijpen. Het pad loopt verder over een steeds drukker bewoonde bergrichel, via Hille, Sudame en Matathanti richting Birethanti, waar behalve een veelheid aan lodges en souvenirverkopers ook een politiepost aanwezig is.

Op de weg boven het plaatsje Nayapul staat een bus op je te wachten om in een kleine twee uur naar Pokhara te rijden.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 19: Pokhara

Vrije dag in Pokhara. Pokhara ligt in een subtropische vallei vanuit waar je adembenemend uitzicht hebt op de berggiganten waar je gedurende je trektocht al kennis mee hebt gemaakt. Het bergstadje ligt aan het Phewa Lake, waarop je kunt varen en in kunt zwemmen (wel koud). Ook leent de omgeving zich goed voor lichte wandelingen. Wie uitgewandeld is kan in Pokhara goed op krachten komen in de vele restaurantjes waar naast de Newari-keuken ook westerse gerechten geserveerd worden.

Dag 20: Pokhara

Vrije dag in Pokhara. Trek je wandelschoenen aan en maak de korte wandeling naar de Setikloof. Vanaf de Mahendrabrug in Pokhara-Basar heb je mooi uitzicht op de kloof. De kloof is gedurende duizenden jaren door de rivier de Seti uitgesleten tot een diepte van 45 m. Je kunt ook naar de kleine Barahi-Bhawani-tempel lopen, die op een eilandje vlakbij de oever van het Phewa Lake staat. Dit is de tempel van Barahi, een verschijningsvorm van de hindoegodin Kali. Voor mooi uitzicht over Pokhara, het meer en de bergreuzen, beklim je de heuvel aan de overkant van het meer.

Ook interessant zijn de Tibetaanse centra waar Tibetanen wonen die in 1959 door de Chinezen uit hun land werden gedreven. Bezoek hier de tapijtknoperijen en ateliers.

Dag 21: Pokhara - Kathmandu

Met een lokale bus (met gereserveerde zitplaatsen) reis je terug naar Kathmandu. Je laatste verblijf in deze bruisende hoofdstad van Nepal kun je gebruiken voor het bezoeken van een van de vele dorpjes en stadjes in de vallei en met het kopen van allerhande herinneringen aan dit kleurrijke land.

Het is facultatief mogelijk om te gaan raften, onze lokale agent kan dat voor je regelen. Rafting is het maken van een tocht per rubbervlot op een wild stromende rivier. Er is geen ervaring voor vereist, maar lef en zwemkledij of een regenjas zijn wel erg handig. Er worden in Nepal vooral rafttochten gehouden op de Trisuli, Sun Kosi en Kali Gandaki.

Dag 22: Kathmandu

Vrije tijd in Kathmandu. Proef hier nog een laatste van de Newari-cuisine en de Nepalese gemoedelijkheid.
Let op: In het geval je een terugvlucht hebt met Qatar Airways, Jet Airways of Etihad reis je op dag 22 naar de luchthaven voor je terugvlucht. Je komt op dag 23 thuis aan.

Dag 23: Vertrek Kathmandu – Aankomst Amsterdam

Je vertrekt (als je vliegt met Turkish Airlines) naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland, waar je de deze dag ook landt. Hiermee is je Nepal groepsreis helaas ten einde.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden