Alternate Text

Groepsreis Noord-India in twee weken

Oog voor schoonheid - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 199,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Noord-India in twee weken

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Noord-India in twee weken

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Delhi

Delhi

Een bezoek aan de Jama Masjid, de grote moskee is zeker de moeite waard in Delhi! |India

Agra

Agra

Bewonder de Taj Mahal in Agra! De Taj is een mausoleum opgericht door Shai Jahan uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz.|India

Kalakho

Jaipur

Jaipur

Breng een bezoek aan Jaipur, ook wel de roze stad genoemd! |India

Pushkar

Pushkar

Het stadje Pushkar is gebouwd rond het heilige Pushkar-meer. Bij het meer vindt je priesters die je bloemen aanbieden om te offeren in het meer, dit kan je een interessante ervaring opleveren! |India

Udaipur

Udaipur

In het schilderachtige Udaipur vindt je een schat aan paleizen en tempels. Met haar vele meren, paleizen en tempels is Udaipur beslist één van de meest romantische plaatsen van India! |India

Jodhpur

Jodhpur

Jodhpur wordt ook wel de blauwe stad genoemd vanwege de kleur van de huizen. Een bezoek aan deze stad mag tijdens de reis niet ontbreken! |India

Bikaner

Bikaner

In Bikaner vindt je indrukwekkende forten, paleizen en openbare gebouwen die versierd zijn met beeldhouwwerk van rozerode zandsteen wat heel karakteristiek is voor deze omgeving. |India

Shekawati

Shekawati

De Shekawati regio is een regio die bekend is omwille de talrijke havelis die hier te bewonderen zijn. Deze koopmanshuizen zijn stuk voor stuk prachtig versierd met frescos! |India

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam - Delhi Vliegtuig
2 Delhi Delhi
3 Bus Delhi – Agra Agra
4 Bus Agra – Fatehpur Sikri – Abhaneri – Kalakho Kalakho
5 Bus Kalakho – Jaipur Jaipur
6 Jaipur Jaipur
7 Bus Jaipur - Pushkar Pushkar
8 Bus Pushkar - Udaipur Udaipur
9 Udaipur Udaipur
10 Bus Udaipur - Ranakpur - Jodhpur Jodhpur
11 Jodhpur Jodhpur
12 Bus Jodhpur - Bikaner Bikaner
13 Bikaner Bikaner
14 Bus Bikaner - Shekhawati Shekhawati
15 Bus Shekhawati – Delhi Delhi
16 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
9
0
0
0
3
0
215
348
315
4

Dag 1: Amsterdam - Delhi

Vandaag begint je groepsreis Noord-India. Je vliegt van Amsterdam naar Delhi. Je komt aan het eind van de avond / begin van de ochtend aan op Indira Gandhi Airport (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt).

Dag 2: Delhi

Vrije dag in Delhi. Toeterende riksja’s en knetterende brommertjes. Olifanten die bij het stoplicht staan te wachten en heilige koeien die languit op de straat liggen en zo een verkeersopstopping veroorzaken. De hectiek in de hoofdstad van India zal je niet ontgaan. Het verschil tussen de twee stadsdelen (Oud-Delhi en Nieuw-Delhi) is immens. Het nieuwe gedeelte van de stad lijkt wel een groene oase van uitgestrekte parken en paviljoens, terwijl Oud-Delhi een kleurrijke ommuurde stad is met poorten, steegjes, tempels, moskeeën en bazaars. Je kijkt je ogen uit wanneer je ziet dat er een verkeersopstopping ontstaat als een heilige koe op straat gaat liggen en de riksja’s en brommertjes zich er behendig omheen manoeuvreren. Enkele bezienswaardigheden in Nieuw-Delhi zijn de India Gate, het immense paleis van de president en de Connaught Place rotonde. In Oud-Delhi bezoek je het Rode Fort en de Jama Masjid (India’s grootste moskee).

Dag 3: Delhi – Agra

Je verlaat Delhi en vervolgt je Noord-India groepsreis naar Agra. Je maakt ook direct kennis met de Indiase manier van rijden. Onze chauffeur zal onderweg talrijke buffels, ezels, koeien en andere twee- en viervoeters moeten ontwijken. Op lange reisdagen stop je van tijd tot tijd om even de benen te strekken, wat te eten of een ’chai’ (Indiase thee) te nuttigen. Het is echter altijd verstandig om zelf ook wat versnaperingen bij je te hebben. In Agra logeer je in een hotel met zwembad.

In Agra kun je je vergapen aan de ‘Marmeren Tempel van de Liefde’. De Taj Mahal heeft Agra wereldberoemd gemaakt. En terecht. Rond de schemering is het een schitterend gezicht om de laatste zonnestralen te zien vallen op het witmarmeren, met halfedelstenen versierde, monument. Maar naast dit wonder van architectuur heeft Agra nog enkele andere bezienswaardigheden. De stad was niet voor niets een van de drie belangrijke hofsteden van de Moghuls. Het oude gedeelte van de stad, ten westen van het Rode Fort, is bont en hectisch, maar het gebied waar de meeste hotels staan is weids en groen.

Dag 4: Agra – Fatehpur Sikri – Abhaneri – Kalakho

Je vertrekt vroeg voor een bezoek aan de spookstad Fatehpur Sikri (entreegelden niet inbegrepen). Hier liet keizer Akbar zijn hoofdstad bouwen. Tussen 1571 en 1585 zwaaide hij de scepter over bijna het gehele noorden van India. Fatehpur Sikri werd door velen gezien als de ideale stad en keizer Akbar genoot aanzien over de gehele wereld. Onder zijn vijfduizend (!) koppen tellende harem bevonden zich behalve islamitische dan ook vele hindoe- en christenvrouwen. Al gauw bleek de toevoer van voldoende water een probleem en de stad werd verlaten. Aan de rode bouwwerken zie je nu nog wat voor een rijkdom hier heerste.

Je rijdt verder naar Abhaneri, waar je de fotogenieke trappenbron kunt bekijken en vervolgt je rondreis door India naar Kalakho, waar je logeert in het Umaid Lake Palace (onder voorbehoud). Kalakho ligt op het platteland en is een heerlijk plekje om het dorpsleven te ervaren! Leer hoe je een  tulband of sari moet dragen of leer hoe je vliegert (mits er genoeg wind is). Soms is het mogelijk deel te nemen aan een Bollywood dansles. Moe van dat alles? Neem dan een verkoelende plons in je hotelzwembad.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 5: Kalakho – Jaipur

‘s Ochtends ben je vrij in Kalakho. Misschien heb je zin in een cricketwedstrijd met de lokale bevolking, een ritje per Juggad (de ‘dorps Mercedes’) of ben je in voor een henna tatoeage. De vriendelijke dorpelingen zijn meestal wel in voor een verzetje. Kijk voor meer activiteiten op de site van Umaid Lake Palace.

Je groepsreis door India vervolgt zich naar Jaipur, de 'Roze Stad'. Op de rand van een steile heuvel aan de noordkant van de stad ligt het imposante Nahargarh. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Jaipur en het is een mooie plek om de zonsondergang te aanschouwen. 's Avonds wordt het fort verlicht.

Dag 6: Jaipur

Vrije dag. Jaipur is beroemd om zijn sprookjesachtige paleizen uit de tijd van Maharadja’s. Het Paleis der Winden (Hawa Mahal) is eigenlijk vooral een façade, vanwaar vrouwen die destijds in het paleis woonden onopgemerkt het leven op de straat kon gadeslaan. Ook de moeite van het bezichtigen waard zijn het City Palace en het aangrenzende Observatorium (Jantar Mantar), in 1728 opgericht door Jai Singh vanwege zijn passie voor astrologie. Optioneel kun je het nabijgelegen Amber Fort bezoeken. Aan de buitenkant is het fort robuust, maar aan de binnenkant zijn de vorstelijke vertrekken van een bijzondere schoonheid en gratie met veel inlegwerk en beeldhouwwerk.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Ben je uitgekeken op de vele paleizen en tempels, dan is een bezoek aan een Indiase film beslist een aanrader. Jaipur is daartoe de meest geschikte plaats, al was het alleen maar om de prachtige Raj Mandir-cinema eens van de binnenkant te bekijken. Het centrum van de Indiase filmindustrie is Mumbai (Bombay), waar zelfs meer films geproduceerd worden dan in Hollywood. Niet voor niets dan ook dat die stad vaak de naam 'Bollywood' wordt toegedicht.

Dag 7: Jaipur - Pushkar

De bus brengt je vandaag naar het heilige plaatsje Pushkar. Het laatste stuk van de rit voert je via een spectaculaire route dwars door de Nag Pahar naar het schilderachtig witte pelgrimsplaatsje. Het stadje is gebouwd rondom het heilige Pushkarmeer. Volgens een legende dankt het meer zijn bestaan aan Brahma, die een lotusbloem liet vallen op de plaats waar vervolgens een heilige bron ontstond. Van de vele tempels in Pushkar is de Brahma-tempel dan ook de belangrijkste.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Pushkar is wereldberoemd om de Pushkar Fair, een kamelenmarkt die elk jaar in oktober of november wordt gehouden en die je met Shoestring uiteraard kunt bezoeken. Van heinde en verre komen de handelaars om kamelen te kopen en verkopen. Het evenement trekt ook duizenden toeristen. In een periode van een paar dagen worden dan bergen geld verdiend. De rest van het jaar is Pushkar weer gewoon dat kleine rustieke plaatsje aan de rand van de woestijn.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Pushkar - Udaipur

Je vervolgt je India rondreis naar Udaipur. Net als op andere lange reisdagen zal ook vandaag van tijd tot tijd een stop gemaakt worden om de benen te strekken of een 'chai' te nuttigen.

Met haar vele meren en paleizen is Udaipur beslist één van de meest romantische plaatsen van India. Mede dankzij de prachtige ligging en het gematigde klimaat kozen verschillende Rajputs de stad als de hoofdstad van hun machtige rijk. Tijdens de bijna vijf eeuwen dat zij het in de regio voor het zeggen hadden, lieten ze er vele tempels en paleizen bouwen. Het City Palace wordt beschouwd als het mooiste paleis van Rajasthan en een rondleiding door een gids is zeker aan te bevelen. Het paleis is een doolhof van fraai betegelde zalen met rijk gedecoreerde balkonnetjes en knusse binnenplaatsjes.

Dag 9: Udaipur

Vrije dag in Udaipur. Midden op het schilderachtige Pichola-meer ligt het hagelwitte Lake Palace, het voormalige zomerverblijf van de Maharadja en tegenwoordig een exclusief hotel. Een diner in het stijlvolle restaurant is voor sommigen een mooie gelegenheid om nog wat van de glorieuze tijden van weleer te proeven. Reserveren vooraf is noodzakelijk. Buiten Udaipur op de top van een berg ligt tot slot nog het Monsoon Palace. Vanaf hier heb je schitterend uitzicht over de stad.

Naast paleizen zijn er in Udaipur ook tempels te bezoeken. Bij de Jagdish-tempel in het drukke centrum is altijd wel een religieus ritueel aan de gang. Uren vliegen ongemerkt voorbij terwijl je door de straatjes van de oude stad rondslentert.

Hoe groen kun je gaan? TIP
Een fietstocht rondom de meren of door het landelijke buitengebied en een excursie naar het interessante plaatsje Eklingji behoren tot de mogelijkheden.

Dag 10: Udaipur - Ranakpur - Jodhpur

De rit naar Jodhpur gaat via de monumentale Chaumukh-tempel van Ranakpur, één van de mooiste jain-tempels van India. Het complex dateert uit de 15de eeuw en telt maar liefst 1444 zuilen, waarvan er niet een gelijk is aan de ander.

Jodhpur werd gesticht in 1459 en wordt gedomineerd door een immens fort, dat hoog boven de markt uit torent. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de blauw geschilderde huisjes van de stad. Het zal je vanaf hier niet verbazen waarom de Jodhpur als bijnaam de 'Blauwe Stad' heeft. De oude stad wordt door een tien kilometer lange muur omgeven. De paleisvertrekken binnen de muren van het Meherangarh Fort zijn prachtig gedecoreerd met marmer, schilder- en steenhouwwerk. Ook is er op geraffineerde wijze gebruik gemaakt van spiegels en gekleurd glas.

Dag 11: Jodhpur

Vrije dag in Jodhpur. De blauwe straatjes van de binnenstad zijn een paradijs voor fotografen! De belangrijkste bezienswaardigheid naast het Meherangarh Fort is het Umaid Bhavan-paleis. In tegenstelling tot het fort - dat dateert uit de begindagen van Jodhpur - werd de laatste steen van het Umaid Bhavan pas gelegd in 1943, vlak voordat de maharadja's van Jodhpur hun titel moesten opgeven.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Wil je het platteland op, dan kun je deelnemen aan een optioneel uitstapje naar de Bishnoi-dorpjes in de omgeving. De naam komt van bis (20) en nau (9) en staat voor de 29 leefregels die het Bishnoi-volk aanhangen, o.a. dood geen dieren, hak geen groene bomen om, neem enkel van het veld dat nodig is. Zo voorkomen ze ook dat hun woongebied in een dor woestijnachtig landschap veranderd en dragen ze bij aan de overleving van bedreigde diersoorten.

Dag 12: Jodhpur - Bikaner

De volgende bestemming tijdens deze rondreis door Noord-India is de woestijnstad Bikaner. Binnen de muren van de stad liggen paleizen, forten en gebouwen die zijn gedecoreerd met siersel van rozerood zandsteen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Kamelen trekken karren voort en koeien liggen ontspannen op straat. Bikaner ligt op een oude karavaanroute naar Centraal-Azië. Het schitterende Junagarh fort is een van de hoogtepunten van de stad, maar bezoek ook de Jaïn en Hindoetempels.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Bikaner

Vrije dag in Bikaner. Optioneel bezoek je vandaag de rattentempel Karni Mata. De ratten in deze tempel in Deshnoke zijn heilig en worden aanbeden. Om de tempel in te mogen moet je wel je schoenen uittrekken en voel je de (duizenden!) ratten om je heen krioelen. Wie hier geen zin in heeft kan kiezen voor een andere optionele excursie, namelijk een bezoek aan een kamelenfokkerij.

Dag 14: Bikaner - Shekhawati

Shekhawati is de volgende bestemming op deze Noord-India groepsreis. De stad ligt op de kruising van een aantal belangrijke handelsroutes. Rijke kooplui handelden in katoen, kruiden en opium. Om te pronken met hun nieuw vergaarde rijkdom lieten ze karavanserais, waterreservoirs, tempels en luxueuze haveli’s bouwen. Deze huizen uit de achttiende eeuw zijn prachtig beschilderd met kleurrijke fresco’s en houtsnijwerk.

Omdat de belangrijkste verkeersaders in India tegenwoordig ver om Shekhawati heen lopen, is het er opvallend rustig. De kleurrijke bevolking maakt eerder gebruik van kamelen- en ezelkarren en de benenwagen dan van gemotoriseerde vervoersmiddelen.

Dag 15: Shekhawati – Delhi

De ochtend heb je om Shekhawati verder te verkennen. Aan het begin van de middag reis je vanuit Surajgarh/Nawalgarh naar Delhi, zodat je je spullen in het hotel kunt achterlaten en je nog kunt opfrissen voordat je weer naar Nederland reist. In de avond word je naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht naar Nederland.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

Vlucht van Delhi naar Amsterdam (via een Europese stad), waar je in de loop van de dag zult aankomen. Hier eindigt jouw Noord-India groepsreis.

NB: Op de luchthavens in India moet je je vluchtschema op papier kunnen aantonen. Zorg ervoor dat je deze uitgeprint bij de hand hebt wanneer je de luchthaven gaat betreden.

NB: Het is mogelijk dat de groep voor een deel van deze reis wordt samengevoegd met de deelnemers op onze 8-daagse reis
Delhi, Agra & Jaipur. Uiteraard zorgen we ervoor dat het maximum van 24 deelnemers niet wordt overschreden De lokale Engelssprekende reisbegeleider(s) zorgt voor een goede uitvoering van de reis.

FESTIVALREIZEN INDIA
Op de reis met vertrekdatum 10 november 2018 bezoek je de PUSHKAR FAIR in Pushkar.*

Op de reis met vertrekdatum 16 maart 2019 bezoek je het HOLI FESTIVAL in Jaipur.
Op de reis met vertrekdatum 30 juli 2019 bezoek je het TEEJ FESTIVAL in Jaipur.
Op de reis met vertrekdatum 31 oktober 2019 bezoek je de PUSHKAR FAIR in Pushkar.*

* NB: De reisroute tijdens de Pushkar Fair festivalreis wordt aangepast:
Tijdens de Pushkar Fair verblijf je 1 nacht extra in Pushkar. Je blijft 1 nacht minder in Bikaner.

De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.

Verleng je reis

 • Verlenging Amritsar of Varanasi of Khajuraho of Orchha/Khajuraho
  Je kunt kiezen voor een verlenging in Amritsar of Varanasi of Khajuraho of Orchha/Khajuraho aan het eind van je reis.

  Geef bij boeking aan welke verlenging je wilt. Je kunt dit aangeven door het vakje ‘Ik wens later terug te vliegen en / of een hotel arrangement bijboeken’ aan te vinken in het boekingsformulier.


  A. Verlenging Amritsar
  Amritsar is de hoofdstad van de deelstaat Punjab. Je maakt hier kennis met de vriendelijke Sikhs met hun tulbanden, kleurrijke gewaden en kromdolken. De Gouden Tempel is dé bezienswaardigheid van de stad. Het prachtige tempelcomplex ligt in het centrum van de oude stad, waar het een drukte van jewelste is. Het eigenlijke heiligdom (Hari Mandir) is omgeven door een water genaamd Amrit Sarovar, vrij vertaald 'Poel van Nectar', waaraan de stad haar naam te danken heeft. De Hari Mandir heeft een gouden koepel, die de vorm heeft van een omgekeerde lotusbloem. De Gouden Tempel is een oase van rust. Het is heerlijk om hier een paar uur te verpozen en de rituelen die er plaatsvinden te aanschouwen. Naast de Gouden Tempel zijn er nog een aantal bezienswaardigheden in Amritsar: de oude stad, met de Durgiana-tempel en een kleine gouden tempel, een moskee en vele markten. Vrouwen die zwanger willen worden brengen een bezoek aan de Mata-tempel.

  Je logeert in Amritsar en Delhi in een hotel. Er is wifi in het hotel beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Amritsar er uit?
  Dag 15: Transfer van Nawalgarh naar Delhi met de groep, overnachting Delhi;
  Dag 16: Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per trein van Delhi naar Amritsar, transfer van treinstation naar hotel in Amritsar. Geplande treintijd vertrek Delhi 16.30 uur, aankomst Amritsar 22.35 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 17: Vrij verblijf Amritsar;
  Dag 18: Transfer van het hotel in Amritsar naar treinstation, per trein van Amritsar naar Delhi, transfer van treinstation naar hotel in Delhi. Geplande treintijd vertrek Amritsar 16.50 uur, aankomst Delhi 23.05 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 19: Delhi;
  Dag 20: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen:
  Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Amritsar en Amritsar-Delhi; overnachtingen in hotel
  Niet inbegrepen:
  Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien

  Je kunt dit Amritsar arrangement al boeken vanaf € 149 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 69. Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.

  B. Verlenging Varanasi
  De mysterieuze stad Varanasi is gelegen op de oevers van de heilige rivier de Ganges. Hindoes uit alle windstreken komen hiernaartoe om een ritueel bad te nemen in het heilige water van hun 'Mother Ganga'. Een lange slinger van ghats vormen de westelijke oevers van de Ganges. Dagelijks worden er hier allerlei rituelen uitgevoerd, variërend van lijkverbrandingen tot kleding wassen. Heb je het even gehad met de drukte van de grote stad, dan kun je een bezoek brengen aan de oude boeddhistische tempels bij Sarnath, de plaats waar Boeddha zijn eerste preek hield. Het rustige dorp is gelegen in een groene omgeving op ongeveer tien kilometer afstand van Varanasi. Er is ook een klein museum.

  Je logeert in Varanasi in een hotel met zwembad. Er is (tegen betaling) wifi in het hotel beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Varanasi er uit?
  Dag 15: Transfer van Nawalgarh naar Delhi met de groep, overnachting Delhi;
  Dag 16: Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per nachttrein van Delhi naar Varanasi. Geplande treintijd vertrek Delhi 18.55 uur, aankomst Varanasi 07.20 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 17: Transfer van treinstation naar hotel in Varanasi. Vrij verblijf Varanasi;
  Dag 18: Vrij verblijf Varanasi;
  Dag 19: ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van het hotel in Varanasi naar treinstation, per nachttrein van Varanasi naar Delhi. Geplande treintijd vertrek Varanasi 19.30 uur, aankomst Delhi 08.10 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 20: Delhi;
  Dag 21: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen:
  Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Varanasi en Varanasi-Delhi; twee overnachtingen in nachttrein; overnachtingen in Delhi en Varanasi
  Niet inbegrepen:
  Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien

  Je kunt dit Varanasi arrangement al boeken vanaf € 179 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 59.
  Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.


  C. Verlenging Khajuraho

  Khajuraho is bekend vanwege de tempels met erotische beeltenissen, daterend uit de tiende eeuw, toen de Chandelas over de omliggende gebieden regeerden. De hele Kama Sutra is op de tempels terug te vinden. De tempels zijn onderverdeeld in drie groepen. De westelijke groep wordt het meest bezocht. Hier vind je de Lakshmana-tempel, gewijd aan Vishnu. Dit is de oudste en best bewaard gebleven tempel van de hele groep. De Kandariya Mahadeva-tempel, gewijd aan Shiva, is daarentegen de grootste en volgens velen ook de mooiste, met uitbundig beeldhouwwerk en in totaal maar liefst 226 beelden.


  Je logeert in Khajuraho en Delhi in een hotel. Er is wifi in de hotels beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Khajuraho er uit?
  Dag 15: Transfer van Shekhawati naar Delhi met de groep, overnachting Delhi;
  Dag 16: Vrije dag. ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per trein van Delhi naar Khajuraho. Geplande treintijd vertrek Delhi 20.10 uur, aankomst Khajuraho 06.35 uur de volgende ochtend (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Je overnacht in de nachttrein op gereserveerde slaapplaatsen;
  Dag 17: Aankomst Khajuraho. Transfer van treinstation naar hotel in Khajuraho. ‘Check in’ om 12.00 uur;
  Dag 18: Vrije dag. ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van het hotel in Khajuraho naar treinstation, per trein van Khajuraho naar Delhi. Geplande treintijd vertrek Khajuraho 18.20 uur, aankomst Delhi 05.25 uur de volgende ochtend (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Je overnacht in de nachttrein op gereserveerde slaapplaatsen;
  Dag 19: Aankomst Delhi. Transfer van treinstation naar hotel in Delhi. ‘Check in’ om 12.00 uur;
  Dag 20: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen:
  Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Khajuraho en Khajuraho-Delhi; overnachtingen in hotel
  Niet inbegrepen:
  Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien

  Je kunt dit Khajuraho arrangement al boeken vanaf € 179 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 69. Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.

  D. Verlenging Orchha en Khajuraho
  Orchha is een dorp aan de Betwa-rivier. Naast het bewonderen van de vele resten van oude paleizen en tempels, kun je hier ook het plattelandsleven gadeslaan. Doordat het plaatsje nog niet door de grote toeristenstroom wordt bezocht, heeft het zijn charme weten te behouden. Alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. De belangrijkste zijn het Jehangir Mahal-paleis, de Ram Rajatempel, de sierlijke Chhatris (grafmonumenten) en de tempel van Lakshmi Narayan, die bekend staat om de goed geconserveerde muurschilderingen.

  Khajuraho is bekend vanwege de tempels met erotische beeltenissen, daterend uit de tiende eeuw, toen de Chandelas over de omliggende gebieden regeerden. De hele Kama Sutra is op de tempels terug te vinden. De tempels zijn onderverdeeld in drie groepen. De westelijke groep wordt het meest bezocht. Hier vind je de Lakshmana-tempel, gewijd aan Vishnu. Dit is de oudste en best bewaard gebleven tempel van de hele groep. De Kandariya Mahadeva-tempel, gewijd aan Shiva, is daarentegen de grootste en volgens velen ook de mooiste, met uitbundig beeldhouwwerk en in totaal maar liefst 226 beelden.

  Je logeert in Orchha, Khajuraho en Delhi in een hotel. Er is wifi in de hotels in Khajuraho en Delhi beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Orchha en Khajuraho er uit?
  Dag 15: Transfer van Shekhawati naar Delhi met de groep, overnachting Delhi;
  Dag 16: Vrije dag. ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per trein van Delhi naar Jhansi (gereserveerde zitplaats), transfer van treinstation Jhansi naar hotel in Orchha. Geplande treintijd vertrek Delhi 06.00 uur, aankomst Jhansi 10.43 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Transfer van Jhansi naar Orchha is circa 20 minuten. ‘Check in’ vanaf 12.00 uur;
  Dag 17: Transfer van Orchha naar Khajuraho;
  Dag 18: Vrije dag. ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van het hotel in Khajuraho naar treinstation, per trein van Khajuraho naar Delhi. Geplande treintijd vertrek Khajuraho 18.20 uur, aankomst Delhi 05.25 uur de volgende ochtend (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Je overnacht in de nachttrein op gereserveerde slaapplaatsen;
  Dag 19: Aankomst Delhi. Transfer van treinstation naar hotel in Delhi. ‘Check in’ om 12.00 uur;
  Dag 20: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen:
  Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Jhansi en Khajuraho-Delhi; overnachtingen in hotel 
  Niet inbegrepen:
  Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien

  Je kunt dit Orchha & Khajuraho arrangement al boeken vanaf € 249 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 69. Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden