Alternate Text

Groepsreis Thailand & Laos

Monniken en bountystrand - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 899,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 22 DAGEN

Groepsreis Thailand & Laos

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Thailand & Laos

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Bangkok

Bangkok

Ontdek Bangkok op een speciale manier. Houdt een Tuk Tuk aan en ga deelnemen aan het chaotische verkeer! |Thailand

Chiang Rai

Chiang Rai

Chiang Rai is een klein vredig stadje met twee interessante tempels en verder vind je er wat markten en musea.

Chiang Khong

Chiang Khong

Chiang Kong is een grensplaats in het noorden van Thailand.

Pak Beng

Pak Beng

Pak Beng is een klein dorp waar één hoofdweg door loopt. Langs deze weg heb je volop de keus uit restaurants, meestal sfeervol gelegen aan de Mekong. |Laos

Luang Prabang

Nong Kai

Phonsavan

Phonsavan

In Phonsavan zie je nog vele resten van de gevechten die hier plaats hebben gevonden. | Laos

Vang Vieng

Vang Vieng

Vanuit Vang Vien kun je mooie fietstochten maken. Binnen no time ben je buiten de stad en midden op het platteland met lemen huizen en apart gevormde karststenen bergen. |Laos

Vientiane

Vientiane

Als je in Ventiane bent moet je zeker niet de Wat Pha-That Luang tempel overslaan. Deze gouden tempel is de moeite waard om te bezoeken! | Laos

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Bangkok Vliegtuig
2 Bus Aankomst Bangkok Bangkok
3 Vliegtuig Bangkok – Chiang Rai Chiang Rai
4 Bus Chiang Rai – Chiang Khong Chiang Khong
5 Boot Chiang Khong – Houexay – Pak Beng Pak Beng
6 Boot Pak Beng – Pak Ou – Luang Prabang Luang Prabang
7 Luang Prabang Luang Prabang
8 Luang Prabang Luang Prabang
9 Bus Luang Prabang – Nong Khiaw Nong Khiaw
10 Nong Khiaw Nong Khiaw
11 Bus Nong Khiaw – Phonsavan Phonsavan
12 Phonsavan / Excursie Vlakte der Kruiken Phonsavan
13 Bus Phonsavan – Vang Vieng Vang Vieng
14 Vang Vieng Vang Vieng
15 Bus Vang Vieng – Vientiane Vientiane
16 Trein Vientiane – Bangkok Nachttrein naar Bangkok
17 Boot, Bus Bangkok – Koh Chang Koh Chang
18 Koh Chang Koh Chang
19 Koh Chang Koh Chang
20 Koh Chang Koh Chang
21 Boot, Bus, Vliegtuig Vertrek Koh Chang Vliegtuig
22 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst

1
20
5
12
21
34
9
5
14
17
24
1
2
9
0
0
0
2
0
202
334
301
4

Dag 1: Amsterdam – Bangkok

Je vliegt vanuit Amsterdam naar de metropool Bangkok, de 'City of Angels', waar je de volgende dag aankomt en je Thailand & Laos groepsreis begint.

Dag 2: Aankomst Bangkok

Aankomst in Bangkok. Vanzelfsprekend heeft Bangkok veel te bieden en zal deze enorme metropool, met meer dan 10 miljoen inwoners, een grote aantrekkingskracht op je uitoefenen. Na aankomst heb je de mogelijkheid op ontdekking te gaan in Bangkok. Bangkok is een wereldstad; hier is alles, gebeurt alles, kan alles. Het is een stad met tegenstellingen en wellicht daardoor zo aantrekkelijk. Zo zul je voor een supermodern winkelcomplex met fastfoodketens een simpel eetstalletje vinden dat kip-aan-een-stokkie verkoopt! De tijd die je in Bangkok te besteden hebt is beperkt en afhankelijk van de definitieve aankomsttijd.

Dag 3: Bangkok – Chiang Rai

Na het ontbijt (tijdstip afhankelijk van de definitieve vlucht) heb je een transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht van Bangkok naar Chiang Rai. Na aankomst ben je vrij om je tijd zelf in te delen.

Chiang Rai is de hoofdstad van de gelijknamige bergachtige noordelijkste provincie. De landschappen hier behoren volgens velen tot de mooiste van Thailand. De stad Chiang Rai is een kleine vredige plaats, met twee interessante tempels, markten en musea. ’s Avonds is er een bruisende avondmarkt. Ook kun je eventueel een heerlijk ontspannende Thaise massage ondergaan.

Dag 4: Chiang Rai – Chiang Khong

In de late ochtend maak je een ‘foodie tour’ (inbegrepen in je reissom). Een excursie om van te watertanden, waarbij je de ‘lekkerste’ buurten op culinair en cultureel gebied van Chiang Rai ontdekt. Je proeft bij verschillende restaurants en kraampjes van Thaise gerechten (in totaal zeker genoeg hapjes voor een lunch) en leert over de Thaise cultuur en lokale geschiedenis. Een leuke en heerlijke ervaring!

’s Middags reis je verder naar de Thaise grensplaat Chiang Khong, waar je overnacht.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 5: Chiang Khong – Houexay – Pak Beng

Je gaat naar de Vriendschapsbrug en steekt de grens over naar Laos. In het aan de Mekong gelegen Laotiaanse dorp Houexay onderga je de douaneformaliteiten en stap je vervolgens op de slow boat naar Pak Beng.

Houd er dan rekening mee dat het reizen in Laos heel anders gaat dan in Thailand. Goede verharde wegen zijn een zeldzaamheid. Je bent voor een deel van de route aangewezen op de vele rivieren, die dit gebied rijk is! Hierdoor is het land ook goed bereisbaar tijdens de regentijd.

Per boot maak je een tweedaagse boottocht over de Mekongrivier. Deze ‘cruise’ is op basis van ‘join in’, wat betekent dat er ook andere reizigers buiten jouw groepje op de boot kunnen zitten. Het is een avontuurlijke tocht over de Mekong, die zich een weg slingert tussen de met woeste jungle begroeide oevers van Thailand, Laos en Myanmar. Langzaam zie je de omgeving aan je voorbij glijden. De vaartijd vandaag is circa zes uur; afhankelijk van de waterstand. Je overnacht in een hotel in het plaatsje Pak Beng.

Dag 6: Pak Beng – Pak Ou – Luang Prabang

Na het ontbijt vervolg je je tweedaagse boottocht. Ook vandaag circa zes uur; afhankelijk van de waterstand. Je vaart tot Pak Ou, waar je van boord gaat en afscheid neemt van de bemanning. De imposante grotten van Pak Ou bevinden zich in een steile kalksteenrots die loodrecht oprijst langs de rivier. In twee prachtige grotten staan duizenden Boeddhabeelden in alle vormen en maten, in de loop der eeuwen bijeengebracht door pelgrims. Sinds de 16de eeuw zijn de grotten in gebruik als boeddhistisch heiligdom. Zorg dat je een zaklamp bij de hand hebt. Het entreegeld voor Pak Ou is inbegrepen in je reissom.

Na de bezichtiging van Pak Ou varen we met een privé boot verder naar Luang Prabang. 'In the middle of nowhere' kom je na de boottocht plotseling in dit rustieke stadje, gebouwd rondom een granieten heuvel in een meander van de Mekongrivier.

UNESCO heeft Luang Prabang tot Werelderfgoed bestempeld vanwege de unieke Frans koloniale en Laotiaanse architectuur. Eeuwenlang was het stadje voor buitenstaanders nauwelijks bereikbaar. Na de dood van koning Suliya Vongsa werd Luang Prabang in 1694 de hoofdstad van een nieuw koninkrijk. Het bestaan van dit nieuwe koninkrijk werd tot ruim in de 20ste eeuw getolereerd, eerst door de Fransen en later door de verschillende Laotiaanse regeringen. Pas in 1975 werd de laatste koning afgezet door de communistische Pathet Lao. Inmiddels hebben rugzakreizigers het stadje ontdekt en is er een sfeer ontstaan die veel lijkt op het Kathmandu van eind jaren '60. Je kunt 's avonds heerlijk eten aan de Mekong rivier of op één van de gezellige terrasjes in de hoofdstraat.

Dag 7: Luang Prabang

Vrije dag. Luang Prabang is een bijzonder rustgevende stad. Het is vooral schitterend om te zien hoe tientallen tempels met duizenden monniken hier het beeld bepalen. De tempels en de oude Franse bungalows zijn de stille getuigen van de roemruchte geschiedenis van deze plaats. De koning woonde hier tot maar enkele decennia geleden in wat nu een mooi museum is. Klein, maar schitterend gedecoreerd vormt het paleis de achtergrond voor een collectie Boeddha's en andere kostbare voorwerpen, overwegend in goud, die zijn weerga niet kent.

De mooiste tempel (volgens veel reizigers) in Luang Prabang is Wat Xieng Thong. De tempel is rijk gedecoreerd en heeft een prachtig mozaïek met 'the tree of life' in een van de tempelmuren. Ook verschillende andere tempels zijn een bezoek meer dan waard. Het fijne is: alles ligt zowat op loopafstand!

Vanaf de top van de heuvel waarop de Phu Si-tempel is gebouwd, heb je een schitterend uitzicht over Luang Prabang en omgeving. Vooral met zonsondergang is het uitzicht hier bijzonder. 's Avonds zijn er verschillende restaurants die de specialiteit van Luang Prabang serveren, heerlijke waterkers-salade. Tegen tien uur wordt het echter al stil in de stad en na elven zie je bijna niemand meer op straat.

Dag 8: Luang Prabang

Vrije dag. Je hebt op je groepsreis door Laos de tijd om rustig rond te kijken in Luang Prabang. Wie wil kan 's ochtends vroeg langs de kant van de hoofdstraat gaan staan om de monniken te zien die aalmoezen gaan halen. Vrouwen hebben mandjes met rijst en groenten klaarstaan, en ze stoppen een handje vol in het mandje van iedere monnik.

Heb je genoeg tempels gezien, dan kun je op eigen gelegenheid of met de groep de op 32 km van Luang Prabang gelegen Kuang Si-watervallen bezoeken. Het is ongeveer drie kwartier rijden met een taxi of brommertje. De watervallen zijn mooi, de weg ernaar toe en de dorpjes waar je langs komt, zijn de moeite waard. Vlakbij Luang Prabang zijn een paar dorpen waar stoffen worden geweven met traditionele kleuren en motieven.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Ook de avondmarkt met veel handgemaakte souvenirs is de moeite waard. De meeste verkopers uit de omliggende dorpjes produceren de souvenirs en het handwerk zelf. Door iets te kopen steun je deze lokale gemeenschappen!

Dag 9: Luang Prabang – Nong Khiaw

Je reist vandaag over het Laotiaanse platteland naar Nong Khiaw. Laos is zo groot als Groot-Brittannië en er wonen bijna 7 miljoen mensen, waarvan het grootste deel in dorpjes langs geitenpaadjes in de jungle. Onderweg zul je dit ervaren. Het is vreemd om midden in Azië in een land terecht te komen dat in veel opzichten minder ontwikkeld is dan bijvoorbeeld Ethiopië of Zambia. Na aankomst in Nong Khiaw kun je je eigen tijd indelen.

Het kleine, slaperige Nong Khiaw ligt aan de oever van de Nam Ou. Aangezien het eigenlijk niet veel meer dan een paar straten zijn is het nauwelijks een dorp te noemen; er zijn slechts enkele restaurants en guesthouses. Massatoerisme is onbekend in Nong Khiaw. Gelukkig maar, want het landschap is een van de meest schilderachtige van heel Azië.

Dag 10: Nong Khiaw

Vrije dag. Het is heerlijk toeven in Nong Khiaw en het is dé manier om iets te proeven van het dagelijks leven van de meerderheid van de Laotiaanse bevolking. De omgeving is de grootste bezienswaardigheid; je kunt onder andere gaan wandelen of kajakken.

Liefhebbers kunnen (als de waterstand goed is) een boottochtje maken over de Nam Ou naar het dorpje Muang Ngoi. Het uitzicht onderweg is schitterend, met de voor Laos typische karstbergen, die vaak in een sluier van mist gehuld zijn. Muang Ngoi is een klein dorpje met één hoofdstraat. Je kunt in de omgeving van Muang Ngoi een wandeling maken naar de nabijgelegen grotten. Ook kun je heerlijk met een boekje aan de rivieroever gaan zitten, wat in de rivier gaan zwemmen of een spelletje spelen met de kinderen van het dorp. Regelmatig zie je kinderen een ritje maken op hun favoriete waterbuffel. Natuurlijk voer je interessante hand-en-voeten gesprekken met de vriendelijke bevolking.

Dag 11: Nong Khiaw – Phonsavan

Je reist naar Phonsavan, een provinciestadje in het heuvelachtige noordoosten van Laos. Het is een lange tocht over een niet al te goede weg met veel hobbels en gaten. Je reist door het rustieke ‘platteland’ met zijn kleine dorpen en mooie uitzichten. Phonsavan fungeert vooral als uitvalsbasis om de bijzondere kruiken te bezoeken. Vanaf 1975 kreeg het de naam Phonsavan, wat letterlijk ‘hemel op aarde’ betekent. De nieuwe naam moest de Laotianen hoop geven, nadat het hele gebied plat gebombardeerd is geweest tijdens de Vietnamoorlog in de jaren zeventig. Nog steeds zie je oude bomkraters in het landschap liggen.

Dag 12: Phonsavan / Excursie Vlakte der Kruiken

Uiteraard breng je een bezoek aan de ‘Vlakte der Kruiken’. Het is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Laos. Ruim 400 stenen kruiken met afmetingen tussen de 40 cm en ruim 2 meter waarvan de herkomst nog altijd een raadsel is staan verspreid over een glooiende vlakte. Waren het wellicht urnen of graven? Waarschijnlijk zal het altijd een mysterie blijven. De vindplaatsen site 1 en 3 zijn volgens veel reizigers het meest de moeite waard. Sommige kruiken zijn meer dan 2000 jaar oud en wegen tot wel 6 ton! De excursie naar de Vlakte der Kruiken en het entreegeld zijn op deze Laos rondreis inbegrepen in je reissom.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Mocht je nog tijd hebben dan kun je ’s middags een bezoek brengen aan een ‘Moerbei Project’ waar gewerkt wordt aan de productie van zijde. Door je komst en eventuele aankoop van kleine souvenirs steun je de lokale vrouwen die hier werkzaam zijn.

Dag 13: Phonsavan – Vang Vieng

Via een bergroute met mooie uitzichten rijd je op deze groepsreis door Laos naar Vang Vieng. De laatste jaren is Vang Vieng populair geworden, mede dankzij haar fantastische ligging. De omgeving is schitterend: hoge met bomen en struiken begroeide karstbergen rijzen in grillige vormen op uit het landschap. Vang Vieng is een echt backpackersoord, met knusse restaurants en cafeetjes in dit ‘dorp aan de rivier’.

Dag 14: Vang Vieng

Vrije dag. Enkele bergen hebben grotten die je kunt bezoeken, zoals de Tham Phou Kham grot, zo’n 6 km buiten Vang Vieng. De grot bestaat uit een enorme kamer met een aantal zijgangen, waarin zich een bronzen Boeddhabeeld bevindt. Na een bezoek kun je afkoelen in het helderblauwe riviertje onderaan de grot.

Leuk is het te gaan kajakken op de rivier de Nam Xong, een zijrivier van de Mekong. Ook kun je hier gaan tuben, waarbij je heerlijk ontspannen in een opgeblazen vrachtwagenbinnenband de rivier afdobbert. Dit tochtje is voor iedereen goed te doen (afhankelijk van de waterstand); echte stroomversnellingen kom je onderweg niet tegen.

Dag 15: Vang Vieng – Vientiane

Je reist verder naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Vientiane is de grootste stad van Laos, maar de sfeer is erg dorps en er rijden nog steeds niet heel veel auto’s in vergelijk met andere Aziatische steden. Een bekend herkenningspunt in Vientiane is de overwinningspoort, de Patuxai. Het is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe in Parijs en een ode aan de Laotianen die gestorven zijn in de oorlogen voorafgaand aan de revolutie.

's Avonds kun je in Vientiane heerlijk aan een van de terrasjes aan de Mekong rivier zitten, of door het oude centrum dwalen. De omgeving van de Nom Phou fontein heeft verschillende restaurantjes.

Dag 16: Vientiane – Bangkok

Een belangrijk monument in Vientiane is de gouden Pha That Luang, tevens het nationale symbool. Deze tempel heeft een grote stoepa, het symbool van het boeddhisme. De mooiste tempel van Vientiane is Wat Si Saket, tevens de oudste tempel van de stad. Je kunt er heerlijk rustig rondwandelen en vaak de monniken een partijtje voetbal zien spelen. Het is heerlijk ronddolen op de lokale markten. Het meeste vlees dat in Laos wordt gegeten is van geschoten wild, dus zo kan het voorkomen dat je stukken hagedis, gordeldier of lekkere dikke kikkers kunt kopen op de markt voor het eten.

In de loop van de middag heb je een transfer naar het ten zuiden van Vientiane gelegen treinstation Thanalang. Hier stap je aan boord van de comfortabele nachttrein met gereserveerde airconditioned couchettes naar Bangkok.

Dag 17: Bangkok – Koh Chang

Na aankomst op het treinstation in Bangkok reis je tijdens deze Thailand groepsreis met de bus naar Zuidoost-Thailand. Het doel is Koh Chang, een prachtig tropisch eiland. Je kunt hier heerlijk bijkomen van alle indrukken van de afgelopen weken.

Dag 18: Koh Chang

Vrije dag. Op Koh Chang heb je tijd om te zwemmen, te snorkelen (beste van eind oktober tot mei) en te zonnen. Bovendien kun je mooie wandelingen maken langs de kust en in het met jungle bedekte binnenland. Liefhebbers van 'seafood' kunnen hun hart ophalen aan de overvloed van verse vis, krab en garnalen.

Dag 19: Koh Chang

Vrije dag op het eiland Koh Chang. Onze tips? Smeer je op je rondreis Thailand goed in, bestel een tropische cocktail en drapeer jezelf op een strandbedje. Geniet van het (hopelijk) heerlijke weer en vergeet de onderwaterwereld niet. ‘s Avonds geniet je van een mooie zonsondergang over zee.

Dag 20: Koh Chang

Vrije dag op het eiland Koh Chang. Wil je het eiland verkennen? Een bezoek aan de Khlong Phlu waterval is dan een goede optie! Hij ligt verscholen in het tropische regenwoud. Vergeet je zwemspullen niet, want een verkoelende plons in het bassin onderaan de waterval is heerlijk!

Dag 21: Vertrek Koh Chang

Nog enkele laatste uren op je 'bounty eiland', en dan is helaas aan je verblijf op dit paradijs alweer een einde gekomen. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Je wordt naar de luchthaven van Bangkok gebracht voor je terugvlucht naar huis, waar je de volgende dag aankomt.

NB. Indien je terugvlucht een 'dagvlucht' is waarbij je op dezelfde dag uit Bangkok vertrekt als dat je thuis aan zult komen, overnacht je nog een laatste nacht in een hotel in Bangkok. Je terugvlucht vertrekt dan in de ochtend / begin van de middag op dag 22.

Dag 22: Aankomst Amsterdam

Vandaag kom je thuis me veel mooie herinneringen aan je Thailand en Laos rondreis!

Verleng je reis

 • Verlenging Vrijwilligerswerk Elephants World
  Na afloop van je reis kun je een verlenging boeken naar het vrijwilligersproject ‘Elephants World’ in Kanchanaburi.

  Lijkt het je leuk om met olifanten te werken en te helpen om hen een beter leven te geven? Bij Elephants World heb je de kans om daaraan bij te dragen. Elephants World werd in 2008 opgericht als opvangcentrum voor zieke, oude en misbruikte olifanten. Hier kunnen ze in een natuurlijke omgeving genieten van hun welverdiende rust. Een leuke en onvergetelijke ervaring! 
  Klik hier voor meer informatie en kijk op http://feelingresponsible.org/nl-be/blog/vrijwilligerswerk   

  Mocht je interesse hebben in deze verlenging kijk dan bij onze collega's van YourWay2GO. Voor meer informatie klik HIER
  Zij kunnen je voorzien van een offerte op maat. 

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden