Alternate Text

Groepsreis Thailand Avontuurlijk

De hoogtepunten van Siam - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 299,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Thailand Avontuurlijk

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Thailand Avontuurlijk

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Bangkok

Bangkok

Ontdek Bangkok op een speciale manier. Houdt een Tuk Tuk aan en ga deelnemen aan het chaotische verkeer! |Thailand

Kanchanaburi

Kanchanaburi

Ontdek het duistere verleden van de ydillisch ogende plaats Kanchanaburi! |Thailand

Sukhothai

Sukhothai

Cultuur snuiven in Sukhothai. Indrukwekkende overblijfselen van tempels en beelden tref je hier aan.

Chiang Mai

Chiang Mai

Maak een trektocht vanaf Chiang Mai door de groene jungle en langs vele bergdorpjes. Gegarandeerd een ervaring om nooit te vergeten! |Thailand

Chiang Mai trektocht!

Chiang Mai trektocht!

Aanrader: maak vanuit Chiang Mai een trektocht door de magische jungle. Baan je weg over de junglepaden, door riviertjes, langs rijstvelden en door minderhedendorpjes..

Koh Samet

Koh Samet

Koh Samet ligt niet al te ver van Bangkok en heeft zandstranden aan de ene zijde en een rotsachtige kust aan de andere kant | Thailand

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Bangkok Vliegtuig
2 Bus Aankomst Bangkok Bangkok
3 Bangkok Bangkok
4 Boot, Bus Bangkok – Drijvende Markt Damnoen Saduak – Kanchanaburi (Jungle Rafts Floatel) Kanchanaburi (Jungle Rafts Floatel)
5 Bus Kanchanaburi – Sukhothai Sukhothai
6 Fiets Sukhothai Sukhothai
7 Bus Sukhothai – Chiang Mai Chiang Mai
8 Chiang Mai / Optionele trekking Chiang Mai
9 Chiang Mai / Optionele trekking Chiang Mai
10 Trein Chiang Mai – Bangkok Nachttrein naar Bangkok
11 Boot, Bus Bangkok – Koh Samed Koh Samed
12 Koh Samed Koh Samed
13 Koh Samed Koh Samed
14 Bus Koh Samed – Bangkok Bangkok
15 Vliegtuig Vertrek Bangkok – Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
10
0
0
0
3
0
218
352
318
4

Dag 1: Amsterdam – Bangkok

Vandaag begint je groepsreis Thailand. Je vliegt van Amsterdam naar de Thaise hoofdstad Bangkok, waar je de volgende dag arriveert. Je Engelssprekende reisbegeleider wacht de groep op bij de luchthaven en brengt je naar het hotel.

Dag 2: Aankomst Bangkok

Vanzelfsprekend heeft Bangkok veel te bieden en zal deze enorme metropool, met meer dan 10 miljoen inwoners, een grote aantrekkingskracht op je uitoefenen. Na aankomst heb je de mogelijkheid om op ontdekking te gaan in Bangkok. Bangkok is een wereldstad; hier is alles, gebeurt alles, kan alles. Het is een stad met tegenstellingen en wellicht daardoor zo aantrekkelijk. Zo zul je voor een supermodern winkelcomplex een eetstalletje vinden dat kip-aan-een-stokkie verkoopt! Je overnacht in een hotel met een prima locatie, op loopafstand van Khao San Road, het marktgebied Banglumpoo.

Dag 3: Bangkok

Vrije dag. Je hebt de tijd om een deel van de bezienswaardigheden te bezoeken. Onze deskundige reisbegeleiding zal je bijstaan met goede tips en adviezen.

Dompel je onder in de drukte van de Chinese wijk of laat je per longtailboat rondvaren over de klongs. Je kunt de drukke avondmarkt bekijken, of een van de vele ‘wats’ (tempels), zoals Wat Arun of Wat Saket. Vergeet Wat Po niet! Na een bezoek aan deze tempel met een liggende Boeddha van wel 46 meter lang, kun je je onder handen laten nemen door één van de studenten van de belangrijkste massageschool van Thailand. De masseurs gebruiken hun hele lichaam, er wordt behoorlijk aan je geduwd en getrokken. Ervaar zelf maar eens hoe dat voelt.

Dag 4: Bangkok – Drijvende Markt Damnoen Saduak – Kanchanaburi (Jungle Rafts Floatel)

Je vervolgt je rondreis door Thailand via de kleurrijke drijvende markt van Damnoen Saduak naar Kanchanaburi. Het gebied van de River Kwai is voornamelijk bekend vanwege de beruchte Birmaspoorlijn, die Thailand met Birma moest verbinden. Hij werd gedurende de Tweede Wereldoorlog onder erbarmelijke omstandigheden door Aziatische dwangarbeiders en geallieerde krijgsgevangenen, waaronder veel Nederlanders, aangelegd. Je maakt een ritje over de Birma-spoorlijn (inbegrepen in de reissom).

Hoe groen kun je gaan? TIP

Per boot ga je vervolgens naar een drijvend, romantisch 'Floatel', op bamboevlotten gebouwde drijvende huisjes. Je hebt je eigen (geschakelde) drijvend huisje met zwemsteiger en hangmat. Er is geen elektriciteit. 's Avonds is er sfeervolle verlichting van flakkerende olielampen. Vandaag is het avondeten inbegrepen, evenals het ontbijt van morgenochtend. Met ons verblijf helpen we mensen uit de lokale etnische Mon minderheidsgroep aan werk en inkomen.

Dag 5: Kanchanaburi – Sukhothai

In de ochtend bekijk je de beroemde brug over de Kwai en kun je een bezoek brengen aan het kleine, maar indrukwekkende, Oorlogsmuseum en de grootste erebegraafplaats in de omgeving. Daar hebben ook veel Nederlandse slachtoffers van de Birmaspoorweg hun laatste rustplaats gevonden. Dan rijd je verder naar de oude ruïnestad Sukhothai.

Dag 6: Sukhothai

Met je reisbegeleider maak je vandaag een fietstocht naar het ‘Historical Park’ van Sukhothai. Dit park herinnert aan de tijd dat Sukhothai als hoofdstad fungeerde, van 1238 tot 1350. Je ziet immense Boeddhabeelden en geniet tevens van de rust en prachtige lotusvijvers. De Sukhothai ruïnes zijn één van Thailands UNESCO Werelderfgoederen. Het middengedeelte van het complex wordt beheerst door de ruïnes van Wat Mahatat, een tempel met een afmeting van 200 bij 200 meter. Opvallend zijn de twee rijen kolommen met daartussen de enorme mooi gerestaureerde zittende Boeddha, die bekend is van talloze plaatjes. De fietstocht zal circa drie uur in beslag nemen. Het entreegeld voor Sukhothai betaal je ter plekke (circa € 5; dit bedrag is aan veranderingen onderhevig).

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 7: Sukhothai – Chiang Mai

In de loop van de middag reis je naar Chiang Mai. Naarmate je noordelijker reist, wordt het landschap heuvelachtiger. Je kunt je de komende dagen vermaken in de gemoedelijke stad Chiang Mai die zich er, met al haar bezienswaardigheden, uitstekend voor leent om er op eigen gelegenheid uit te gaan. Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand. Je kunt nog steeds de grachten zien die het oude stadscentrum omringden. Er zijn veel tempels waaronder de Wat Chiang Man. Dit is de oudste tempel van Chiang Mai, hier vind je een 10 cm hoge kristallen Boeddha. ‘s Avonds kun je over de bedrijvige avondmarkt slenteren. Je hotel in Chiang Mai beschikt over een zwembad. Fijn om de tropische warmte van je af te spoelen na ‘rond hobbelen’ door de stad.

Ook kun je op een van de vrije dagen in Chiang Mai optioneel naar het 'Thai Elephant Care Center', waar je olifanten kunt observeren in hun natuurlijke leefomgeving. Je hebt de mogelijkheid om de grijze reuzen fruit te voeren en ziet ze spelen en zichzelf wassen in de rivier. Kom dichterbij, pak een emmer en help de olifanten bij het wassen. Hiervoor dien je je bij boeking op te geven!

Dag 8: Chiang Mai / Optionele trekking

Vrije dag. Bij boeking van deze Thailand groepsreis kun je je opgeven voor een facultatieve 2-daagse trektocht door de heuvels die vandaag start (Aanrader!). Als je niet meegaat op deze excursie, heb je heerlijk de tijd Chiang Mai en omgeving op eigen gelegenheid verder te verkennen.
NB: als je je opgeeft voor de 2-daagse trektocht is het niet mogelijk om deel te nemen aan de dag-excursie naar het 'Thai Elephant Care Center'.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Facultatieve avontuurlijke 2-daagse trektocht
Vandaag start (voor mensen die zich bij boeking hiervoor hebben opgegeven!) een facultatieve avontuurlijke 2-daagse trektocht door de heuvels. Je wordt daarbij begeleid door een ervaren gids, die tevens functioneert als kok. De trektocht is prima te doen voor mensen met een goede conditie. Realiseer je wel dat in geval van grote regenval het te lopen traject glibberig kan worden en daardoor een stuk zwaarder dan onder normale omstandigheden.

Per dag loop je tussen de 3 en 5 uur en uiteraard stop je onderweg regelmatig, zodat je de gelegenheid hebt kennis te maken met enkele van de vele minderheden die hier in deze fraaie omgeving wonen, zoals de Karen of Lisu. Je logeert in een van de minderhedendorpjes. Op de tweede dag van de trekking ga je raften op bamboe vlotten (afhankelijk van het waterniveau). Slaapzakken en rugzakken voor de tocht kunnen eventueel worden gehuurd. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in ons hotel in Chiang Mai. Op deze eerste trekkingsdag zijn lunch en diner inclusief. Op de tweede dag zijn ontbijt en lunch inclusief.

NB: Deze trekking wordt op verschillende manieren gelopen. Soms wordt de groep in tweeën gedeeld en al naar gelang het seizoen en weersomstandigheden wordt de route enigszins aangepast. Het kan dus zijn dat je op jouw trektocht andere dorpjes aandoet. Je reisbegeleider bekijkt de situatie ter plaatse. Het aantal hierboven vermelde loopuren is dan ook bij benadering.

Dag 9: Chiang Mai / Optionele trekking

Vrije dag voor de mensen die niet gekozen hebben voor de optionele 2-daagse trektocht. Zoals je eerder in deze beschrijving hebt gelezen: er is voldoende te doen in Chiang Mai en omgeving. Reizigers die wel gekozen hebben voor de prachtige facultatieve trektocht wandelen vandaag hun tweede dag, en overnachten net als de rest van de groep wederom in Chiang Mai.

Voor ‘niet-wandelaars’ is het bijvoorbeeld mogelijk een stadstour te maken. Een andere optionele uitstap voor de ‘niet-wandelaars’? Liefhebbers van wat meer actie kunnen opteren voor de 'Treetop Eco Adventure' door de jungle in de omgeving van Chiang Mai. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op tientallen meters hoogte van boomtop naar boomtop. Het uitzicht is geweldig. Zo weet je precies hoe een aap zich voelt, hoog boven in de bomen!

Dag 10: Chiang Mai – Bangkok

Je kunt ook deze dag nog lekker rondstruinen door Chiang Mai. In de namiddag ga je naar het station, waar je op de comfortabele nachttrein met gereserveerde airconditioned couchettes stapt naar Bangkok.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Ook is het bijvoorbeeld mogelijk Thais te leren koken (optioneel). De Thaise kookcursus start met een bezoekje aan de markt en daarna leer je 3 à 4 verschillende gerechten te maken. Hartstikke leuk en nuttig als je je favoriete gerecht voor je vrienden thuis wilt maken!

Dag 11: Bangkok – Koh Samed

In Bangkok word je opgewacht en verder gebracht naar Zuidoost-Thailand, naar het plaatsje Ban Pe. Hiervandaan vaar je naar Koh Samed, een van de mooiste eilanden van Thailand. Je logeert in een leuk hotel, waar je heerlijk kunt bijkomen van alle indrukken van de afgelopen dagen.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 12: Koh Samed

Vrije dag. Het eiland Koh Samed is 6 bij 3 km groot en heeft talloze kleine baaien met schitterende witte palmstranden en een blauwe zee. Koh Samed is onderdeel van het Koh Samed National Park, dat bestaat uit een drietal eilanden inclusief de tussenliggende zee. Op Koh Samed heb je tijd om te zwemmen, windsurfen, snorkelen (beste van eind oktober tot mei) en te zonnen. Bovendien kun je mooie wandelingen maken langs de kust en in het met jungle bedekte binnenland.

Dag 13: Koh Samed

Vrije dag. Nog een hele dag om van het mooie Koh Samed te genieten. Liefhebbers van 'seafood' kunnen hun hart ophalen aan de overvloed van verse vis en garnalen.

Dag 14: Koh Samed – Bangkok

Nog enkele laatste uren op je 'bounty eiland'. Je reist (tijdstip afhankelijk van je definitieve terugvlucht) terug naar Bangkok waar je direct door gaat naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland.

Het kan voorkomen dat je gebruik maakt van een dagvlucht. In dat geval word je vandaag naar een hotel nabij de luchthaven gebracht voor een overnachting zodat je op dag 15 in de ochtend gemakkelijk op de luchthaven kunt komen om in te checken voor je vlucht die rond het middaguur vertrekt. Nog diezelfde dag kom je aan in Amsterdam.

Dag 15: Vertrek Bangkok – Aankomst Amsterdam

Aankomst in Nederland. Hier eindigt helaas je Thailand groepsreis.

FESTIVALREIZEN THAILAND

Op de reis met vertrekdatum 15 november 2018 bezoek je het Loy Krathong Festival in Chiang Mai.
Op de reis met vertrekdatum 11 april 2019 bezoek je het Songkran Festival in Bangkok.
Op de reis met vertrekdatum 6 november 2019 bezoek je het Loy Krathong Festival in Chiang Mai.

NB: Als je kiest voor de optionele trektocht mis je het Loy Krathong festival in Chiang Mai. De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.

Verleng je reis

 • Verlenging Vrijwilligerswerk Elephants World
  Na afloop van je reis kun je een verlenging boeken naar het vrijwilligersproject ‘Elephants World’ in Kanchanaburi.

  Lijkt het je leuk om met olifanten te werken en te helpen om hen een beter leven te geven? Bij Elephants World heb je de kans om daaraan bij te dragen. Elephants World werd in 2008 opgericht als opvangcentrum voor zieke, oude en misbruikte olifanten. Hier kunnen ze in een natuurlijke omgeving genieten van hun welverdiende rust. Een leuke en onvergetelijke ervaring! 
  Klik hier voor meer informatie en kijk op http://feelingresponsible.org/nl-be/blog/vrijwilligerswerk   

  Mocht je interesse hebben in deze verlenging kijk dan bij onze collega's van YourWay2GO. Voor meer informatie klik HIER
  Zij kunnen je voorzien van een offerte op maat. 

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden