Alternate Text

Groepsreis Tibet in 2 weken

Het spirituele ‘Dak van de Wereld’ - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 199,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Tibet in 2 weken

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Tibet in 2 weken

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Chengdu

Chengdu

Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Ga lekker eten in snackstreet, thee drinken in een theehuis en breng een bezoek aan het Panda Onderzoekscentrum waar je de panda's van dichtbij ontmoet! |China

Lhasa

Lhasa

Een Tibetaans klooster bezoeken is een unieke belevenis! Bezoek het Sera en Drepung klooster in Lhasa. |Tibet

Ganden

Ganden

Breng een bezoek aan het imposante Ganden Klooster, een onvergetelijke ervaring! |Tibet

Gyantse

Gyantse

Maak een klim naar de top van de Gyantse Dzong. Op de top wordt je beloond met een fantastisch uitzicht! |Tibet

Shigatse

Shigatse

Breng een bezoek aan het Tashi Lunpho klooster. Het klooster bevat een aantal van de meeste mooie gebedshallen en prachtige beelden!

Samye

Samye

Samye is een zeer geïsoleerde plaats en verwijderd van alle verkeer. Het is de perfecte plek om een klooster en plattelands/dorpsleven te ervaren! |Tibet

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Chengdu Vliegtuig
2 Bus, Vliegtuig Aankomst Chengdu Chengdu
3 Chengdu Chengdu
4 Trein Chengdu – Xining Hemeltrein naar Lhasa
5 Trein Xining – Lhasa Hemeltrein naar Lhasa
6 Bus, Trein Aankomst Lhasa Lhasa
7 Lhasa Lhasa
8 Lhasa / Excursie Potala Lhasa
9 Bus Lhasa / Excursie Gandenklooster Lhasa
10 Bus Lhasa – Yamdrok Tso – Gyantse Gyantse
11 Bus Gyantse – Shigatse Shigatse
12 Bus Shigatse – Samye Samye
13 Bus, Vliegtuig Samye – Lhasa – Chengdu Chengdu
14 Bus, Vliegtuig Vertrek Chengdu Vliegtuig
15 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
19
5
12
21
34
8
4
14
17
24
1
1
9
0
0
0
2
0
192
322
291
4

Dag 1: Amsterdam – Chengdu

Vlucht van Amsterdam naar Chengdu, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2: Aankomst Chengdu

Na aankomst vrij in Chengdu, de hoofdstad van Sichuan. Dit is met 100 miljoen inwoners China's dichtst bevolkte provincie en de belangrijkste rijstschuur van het land. In het oude stadsdeel vind je traditionele woningen van twee houten verdiepinkjes, naast communistische flatgebouwen van vijf etages en daar weer bovenuit stekend, hypermoderne wolkenkrabbers met gekleurd spiegelglas. In Chengdu kun je binnen een paar honderd meter eeuwen overbruggen.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 3: Chengdu

Vrije dag. In het oude centrum van Chengdu staat het Wenshu Klooster, het grootste en belangrijkste boeddhistische klooster van de stad. Het is ouder dan de Boeddha zelf en dateert uit de 10de eeuw voor Christus. In de smalle straat ervoor worden in verkoopstalletjes wierook, Boeddhabeelden en religieuze snuisterijen verkocht. Er wordt gebedeld en er hangt een middeleeuwse sfeer. In het klooster knielen devote gelovigen in schemerige houten gebedshallen in aanbidding neer. Drink thee in een van de vele theehuizen, de belangrijkste ontmoetingsplaatsen van Sichuan. Vooral ouderen slijten er vele uren met kletsen, roddelen, Chinees schaak spelen, of ze doezelen weg in de middaghitte. Als je geïnteresseerd bent in Chinese opera kun je een voorstelling van de Sichuan opera bijwonen.

Dag 4: Chengdu – Xining

Tijd voor je (nu al legendarische) treinrit per 'Hemeltrein' naar Lhasa! Aan het eind van deze ochtend stap je op de nachttrein naar Xining. Hier kom je de volgende ochtend aan en stap je over op de nachttrein verder naar Lhasa. Op dag 6 kom je aan in Lhasa.

NB: We kiezen voor het treintraject mét een overstap in Xining, omdat je op deze manier het mooiste deel van het traject overdag doet. Met een rechtstreekse trein (die overigens ook via Xining rijdt) naar Lhasa passeer je namelijk het mooiste deel van het traject 's nachts, en dat zou jammer zijn.
Aangezien de overstaptijd in Xining een kleine negen uur is, regelen we enkele dagkamers voor de goep op het station van Xining, waar je je tussentijds wat kunt opfrissen en je bagage kunt stallen).

Dag 5: Xining – Lhasa

De Hemeltrein, zoals de Chinezen hem noemen is een unieke manier om naar het 'Dak van de Wereld' te reizen. De hoogste treinreis ter wereld reist dwars door bergketens zoals het Kunlun- en Tanggulagebergte, en raast voorbij oneindige groene zompige vlaktes. Aan de horizon steken besneeuwde bergtoppen scherp af tegen de blauwe hemel. Je passeert rivieren en meren, waaronder het adembenemende Qinghai Meer wat het grootste meer is van China. Hier en daar passeren bruine nomadententen, yaks, Tibetaanse antilopen, wilde ezels en schapen de revue.

Dag 6: Aankomst Lhasa

Vandaag arriveer je in het op 3600 meter gelegen Lhasa, de hoofdstad van Tibet. De rest van de dag kun je gebruiken om wat rond te kijken in het centrum van Lhasa. We raden je aan om het de eerste paar dagen een beetje rustig aan te doen om aan de ijle lucht te wennen. Gemiddeld ligt Tibet op circa 4000 meter en de ijle lucht is iets om rekening mee te houden. Enthousiastelingen kunnen tijdens deze Tibet rondreis vandaag al op pad om de stad te verkennen. Een rustig begin is een kijkje op het Barkorplein waaraan de Jokhangtempel ligt.

Dag 7: Lhasa

Vrije dag. Lhasa is de laatste jaren redelijk gegroeid, vooral door de Chinese nieuwbouw aan de randen van de stad. Het centrum van de stad vormt de Jokhangtempel, het bekendste bedevaartsoord van Tibet. Vanuit het hele land komen Tibetanen van alle minderheden naar Lhasa om offers te brengen en te bidden. Dat maakt Lhasa bij uitstek fascinerend. De bonte mengelmoes van pelgrims begeeft zich naar de Barkhor Bazar, het plein voor de tempel, om daar ‘en masse’ hun rondes rond de tempel te lopen. De echt doorgewinterde gelovigen lopen niet alleen, maar gaan liggen, schuiven een stukje vooruit, staan weer op en gaan weer liggen (postreren). Binnen in de tempel hangt een bijzondere, religieuze sfeer. In het halfduister branden honderden lampjes van yakboter en er staan vele Boeddhabeelden en andere religieuze uitingen. Gebedsmolens sieren de ruimte. Deze houten kokers zijn gevuld met heilige geschriften zoals het 'Om Mani Padme Hum' (Parel in de Lotusbloem), een bekende mantra. Iedere keer als een gebedsmolen om zijn as draait, worden de gebeden volgens het lamaïstische geloof als het ware de wereld in gezonden.

Dag 8: Lhasa / Excursie Potala

Vrije dag. Lhasa wordt gedomineerd door het enorme Potalapaleis van de Dalai Lama, dat gelegen is op de Marpo Ri (Rode Heuvel). Vanuit het oude Tibetaanse centrum is het Potala goed te zien. Het paleis bestaat uit een wereldlijk gedeelte, een administratief deel dat aan de buitenkant wit is en een religieus, roodbruin gedeelte. In totaal omvat het complex meer dan duizend kamers. Een groot aantal daarvan is afgesloten, maar enkele voormalige privé-verblijven van de Dalai Lama en een paar prachtige religieuze zalen zijn wel te bezoeken. In de religieuze zalen krijg je een mooie indruk van de rijkdom van het paleis: overal blinkt het goud en aan de wanden hangen felgekleurde thangka's, doeken met boeddhistische heilige schilderingen. Imposant zijn ook de verscheidene stoepa's waar voormalige Dalai Lama's begraven zijn. Het uitzicht vanaf het dak van het gigantische complex, gelegen op een rotsformatie, is ongelooflijk.

NB: Er is een quotum gesteld aan het aantal toeristen dat per dag het Potala binnen mag. Een ‘voucher’ voor een bezoek aan het Potala is inbegrepen in je reissom, zodat je het Potala kunt bezoeken (het entreegeld is NIET inbegrepen).

Lhasa en haar omgeving heeft nog zo veel meer te bezoeken: het zomerpaleis van de Dalai Lama (Norbulingka), vele tempels, de oude Tibetaans binnenstad en de kloostercomplexen Sera en Drepung, net buiten de stad. Ooit leefden er duizenden monniken bijeen, en het zijn eigenlijk grote dorpsgemeenschappen.

Dag 9: Lhasa / Excursie Gandenklooster

De reisbegeleider organiseert een excursie naar Ganden. Het Gandenklooster is gesticht in 1409 door Zongkapa en het is een van de meest spectaculaire plekken van Tibet. Het ligt op 4500 meter hoogte en 63 kilometer ten oosten van Lhasa. Ganden is de bakermat van de Gelugpa sekte en is bij het begin van de Culturele Revolutie bijna geheel verwoest. In Ganden kun je de drukkerij bezoeken waar Tibetaanse gebedsboeken met de hand gedrukt en verzameld worden. Of je volgt een groep pelgrims en loopt met hen de pelgrimsrondgang (kora), want vooral het uitzicht over de Kyichu-vallei en de verafgelegen sneeuwbergen is heel bijzonder.
NB: Het vervoer naar/van Ganden is inbegrepen in je reissom. Het entreegeld van circa 50 yuan (prijs onder voorbehoud van wijzigingen) is niet inbegrepen.

Dag 10: Lhasa – Yamdrok Tso – Gyantse

Na het betoverende Lhasa vervolg je je Tibet rondreis door het indrukwekkende Himalayagebergte, over hoge passen en langs kleine dorpjes. Onderweg heb je vanaf de Kamba Pas (4794 meter) een magnifiek uitzicht over het heilige, hemelsblauwe Yamdrok Tso meer. Dit meer, dat je de afdaling nog een stuk zult volgen, is een van de heilige meren in Tibet.

Gyantse is een van de meest karakteristieke Tibetaanse steden van het land. Hoewel Gyantse een van de grotere plaatsen is en historisch gezien van strategisch belang was, is het toch weinig beïnvloed na de Chinese invasie. De stad heeft een duidelijk Tibetaanse karakter en het centrum wordt gekenmerkt door een groot aantal traditionele Tibetaanse huizen. Er hangt een prettige sfeer. De stad is prachtig gelegen: centraal op de hoogvlakte ligt op een hoge rots een indrukwekkend fort uit de 14de eeuw. Het uitzicht vanaf het bovenste puntje van het fort biedt een spectaculair panorama.

* Shoestring en duurzaamheid

Lees hoe wij het groene karakter van onze reizen bevorderen. Lees meer

Dag 11: Gyantse – Shigatse

Gyantse staat bekend om de enorme Kumbum, de grootste chörten van Tibet. Een chörten is een soort stoepa of pagode. Binnenin bevinden zich heilige voorwerpen zoals Boeddhabeelden en boeken. De Kumbum van Gyantse is buitengewoon groot en heeft een bijzondere bouw doordat hij trapsgewijs toeloopt. De pelgrims banen zich spiraalsgewijs een weg naar de gouden top. Langs de negen verdiepingen bevinden zich 108 kapelletjes die heel wat Boeddha-afbeeldingen bevatten (Kumbum betekent '10.000 beeltenissen'). De Kumbum ligt op het terrein van het Pelkor Chöde Klooster. Het loont zeker de moeite om het terrein te verkennen.

Je vervolgt je Tibet rondreis door een van de belangrijkste landbouwgebieden naar de tweede stad van Tibet en de hoofdstad van de provincie Tsang: Shigatse. Ooit was dit een belangrijke handelsstad, later verwierf Shigatse faam doordat het Tashilhunpo Klooster de zetel van de Panchen Lama werd, na de Dalai Lama de belangrijkste geestelijk leider van Tibet. Net als veel andere steden in Tibet kent Shigatse een oud Tibetaans gedeelte en een nieuwere Chinese wijk.

Dag 12: Shigatse – Samye

Het Samye Klooster werd in 779 gesticht door Tritsong Detsen, de Tweede Religieuze Koning, daarbij geholpen door twee boeddhistische leermeesters uit India: Shantaraksita en Padmasambhava. Naast een bezichtiging van dit bijzondere klooster en het meemaken van een gebedsdienst kun je een kijkje in het dorp nemen en de boeren opwachten die tegen zessen terugkomen van het werken op het land.

Dag 13: Samye – Lhasa – Chengdu

Je reist naar de luchthaven en vliegt vervolgens van Lhasa terug naar Chengdu. 's Avonds kun je rondsnuffelen op het antiekmarktje in het centrum van Chengdu.

Dag 14: Vertrek Chengdu

Vrije dag. Sichuan is de thuisprovincie van de reuzenpanda. Je kunt een optionele excursie maken naar het Panda Breeding Centre aan de rand van de stad, waar je deze fraaie dieren kunt zien. Er leven er naar schatting nog circa duizend in het wild. De uitgebreide tentoonstelling in het park geeft je een goed beeld van de voortplanting van deze zeldzame dieren. De laatste jaren is men hier met veel succes bezig met een fokprogramma en worden er regelmatig babypanda's geboren.

Aan het eind van de dag (afhankelijk van je definitieve vluchttijd) vertrek je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar huis waar je de volgende dag aankomt.

Dag 15: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

* Shoestring steunt: New Day Foster Home (Beijing, China)

Vlakbij Beijing ligt het New Day Foster Home. In dit weeshuis worden niet alleen wezen opgevangen, maar ook belangrijke operaties uitgevoerd bij kinderen in levensgevaar. Dit project loopt voor een groot deel op vrijwilligers, tot aan de chirurgen aan toe. Mede door onze donaties zijn kinderen die nog een paar dagen te leven hadden nu weer buiten aan het spelen! Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden