Alternate Text

Groepsreis Vietnam & Cambodja

Ontdekkingsreis door Indochina - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 699,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 21 DAGEN

Groepsreis Vietnam & Cambodja

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Vietnam & Cambodja

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Hanoi

Hanoi

Ervaar het prachtige Hanoi! |Vietnam

Halong Baai

Halong Baai

Ontdek de schilderachtige omgeving van Halong Baai! |Vietnam

Hué

Hué

Struin door de oude keizerlijke hoofdstad Hué en bezoek de vele tombes, tempels en het oude keizerlijk paleis! |Vietnam

Hoi An

Hoi An

Beleef de kleurrijke stad met veel Chinese architectuur, Hoi An! |Vietnam

Danang

Danang

De route tussen Danang en Hoi An is adembenemend. Maak een stop bij de Marmeren Bergen, het boeddhistisch heiligdom! |Vietnam

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City

Ontdek de prachtige stad, Ho Chi Minh City! |Vietnam

Phonm Penh

Phonm Penh

Bezoek Phonm Phen, en sla dan niet het Koninklijk over! Het prachtige gouden paleis is absoluut een bezoek waard. | Cambodja

Battambang

Battambang

We raden je aan om in Battambang een fiets of scooter te huren om de omgeving te verkennen. Wanneer je de stad verlaat begeef je je meteen op het platteland. | Cambodja

Siem Reap

Siem Reap

Bezoek Angkor Wat in Siem Reap. Een prachtige dag gegarandeerd! | Cambodja

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vliegtuig
2 Bus, Vliegtuig Aankomst Hanoi Hanoi
3 Hanoi Hanoi
4 Boot, Bus Hanoi – Ha Long Bay Ha Long Bay
5 Boot, Bus, Trein Ha Long Bay – Hanoi – Hué Nachttrein naar Hué
6 Hué Hué
7 Bus Hué – Da Nang – Marmeren Bergen – Hoi An Hoi An
8 Hoi An / Excursie Tra Que Hoi An
9 Hoi An / Excursie My Son Hoi An
10 Bus, Trein Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh City Nachttrein naar Ho Chi Minh City
11 Ho Chi Minh City Ho Chi Minh City
12 Ho Chi Minh City / Excursie Excursie Tay Ninh & Cu Chi Ho Chi Minh City
13 Ho Chi Minh City / Excursie Mekongdelta Ho Chi Minh City
14 Openbaar vervoer Ho Chi Minh City – Phnom Penh Phnom Penh
15 Phnom Penh Phnom Penh
16 Bus Phnom Penh – Udong – Battambang Battambang
17 Bus Battambang – Siem Reap Siem Reap (Angkor)
18 Siem Reap / Angkor Siem Reap (Angkor)
19 Siem Reap / Angkor Siem Reap (Angkor)
20 Bus, Vliegtuig Vertrek Siem Reap Vliegtuig
21 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst

1
20
5
12
21
34
9
5
14
17
24
1
2
9
0
0
0
2
0
202
334
301
4

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Vandaag begint je groepsreis Vietnam & Cambodja. Je vliegt van Amsterdam naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi, waar je de volgende dag aan komt.

Dag 2: Aankomst Hanoi

Je landt op Nội Bài International Airport, het vliegveld van Hanoi. Je Engelstalige reisbegeleider haalt je op van de luchthaven. ’s Avonds kun je de stad al in. Hanoi heeft een geheel eigen sfeer. De verschillende meren, verspreid door de stad, bepalen het beeld. De oude koloniale villa's geven de stad een onmiskenbaar Frans tintje. Geniet van je eerste Vietnamese maaltijd!

Dag 3: Hanoi

Vrije dag. De oude binnenstad, ten noorden van het Hoan Kiem-meer, bestaat uit talloze kleine, smalle straten die bewoond worden door allerlei handwerkslieden. Bij de winkeltjes worden pannen geslagen, leer bewerkt en zijde of andere waren verkocht. Je kunt hier uren ronddwalen. Vergeet de markt in het oude centrum niet! Op de markt en de straatjes er omheen zijn vele soorten rijst, tropische vruchten, bloemen, kruiden, groenten en handwerk (manden, schalen) te koop. Ook wordt levende have voor de maaltijden uitgestald, zoals honden, papegaaien en slangen.

Er zijn diverse musea die de moeite waard zijn, evenals de Tempel van de Literatuur en de Eenzuilige Pagode. Het Ho Chi Minh-mausoleum mag je natuurlijk niet missen (gesloten op maandag en vrijdag en een aantal weken in het najaar in verband met het onderhoud aan het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh). Wil je uitrusten van de drukte van de stad dan kan dat bij een gezellig cafeetje aan het Hoan Kiem-meer. Ook een ritje per cyclo (fietstaxi) door de binnenstad is leuk.

Liefhebbers kunnen vandaag deelnemen aan de optionele excursie 'Ontdek 1000 jaar oud Hanoi'.

Dag 4: Hanoi – Ha Long Bay

Je reist naar het verbluffend mooie natuurgebied van Ha Long Bay (de Baai van de Neerdalende Draak). Al sinds eeuwen behoort het uitgestrekte gebied (groter dan 1500 km²) tot de belangrijkste attracties van Vietnam. En terecht: de grillige karstrotsen die steil uit de wateren van de Golf van Tonkin lijken op te stijgen, de ruim 3000 eilanden en baaien en de enkele Chinese jonk die nog voorbij komt, maken deze streek onvergetelijk. Je maakt een cruise door dit sprookjesachtige gebied en slaapt ook op de boot. De baai is al tweemaal toe uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, in 1994 vanwege de schoonheid van het gebied en zes jaar later vanwege de biologische waarde. Tijdens deze boottrip zijn 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt inbegrepen.

Dag 5: Ha Long Bay – Hanoi – Hué

Na het ontbijt vaar je terug richting het vasteland. Ook nu geniet je van de honderden eilandjes, rotsen, grotten en verscholen strandjes.

Je rijdt terug naar Hanoi, waar je (afhankelijk van je aankomsttijd) nog enige tijd kunt spenderen. Aan het eind van de middag vertrek je met de nachttrein naar Hué (second class softsleeper; geplande vertrektijd is 19.30 of 20.15 uur, wijzigingen voorbehouden). De trein draagt de toepasselijke naam 'Herenigings Express', Noord- en Zuid-Vietnam worden immers zo verbonden!

* Shoestring en duurzaamheid

Lees hoe wij het groene karakter van onze reizen bevorderen. Lees meer

Dag 6: Hué

Na aankomst met de nachttrein (om 8.30 óf om 9.40 uur; onder voorbehoud van wijzigingen) ga je naar je hotel in de oude keizersstad Hué en kun je je tijd zelf verder indelen. Je kunt een kijkje nemen in de uitgestrekte Verboden Paarse Stad. Oud is de Verboden Stad niet, het oudste deel stamt uit het begin van de 19de eeuw uit de tijd van de Nguyen-keizers. Het is wel een van de weinige grootse bouwwerken uit Vietnams historie.

Rondom Hué, in het golvende landschap, liggen de keizerlijke praalgraven uit de Nguyen-dynastie, die tot 1945 vanuit Hué het land regeerden. Hoewel er dertien keizers geweest zijn, werden er slechts zeven begraven in een tombe, omdat zij tot aan hun dood regeerden. De tombes zijn een soort van miniatuur paleisjes, omringd door groene tuinen, aan een meer of rivier. Wellicht de mooiste tombes zijn die van de keizers Khai Dinh en Minh Mang. Mooie architectuur, doorkijkjes... Ze prijken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 21 meter hoge Thien Mu-pagode ligt aan de Parfumrivier en heeft zeven verdiepingen. Hij werd gebouwd in 1844 en was lange tijd hét symbool van Vietnam. Je kunt een facultatieve excursie maken over de Parfumrivier naar de keizerlijke graftombes en pagodes.

Dag 7: Hué – Da Nang – Marmeren Bergen – Hoi An

Je vervolgt je rondreis door Vietnam zuidwaarts, de rit van vandaag is niet lang (slechts 130 km; ‘kale’ reistijd circa drie uur), maar we zullen onderweg een paar keer stoppen. Je gaat eerst naar Da Nang, waar je optioneel het Cham Museum kunt bezoeken. Het museum heeft de grootste verzameling Cham-beeldhouwkunst ter wereld; de collectie telt meer dan 300 beelden van zandsteen. De beelden dateren uit de 7de tot de 15de eeuw. De beelden uit de periode tot de 10de eeuw verraden voornamelijk hindoe-invloeden uit India en Indonesië. In de periode tussen de 10de en 15de eeuw overheersten Khmerinvloeden uit Cambodja.

Je bezoekt ook de beroemde Marmeren Bergen. De mooie Marmeren Bergen (Ngu Hanh Son) zijn een vijftal heuvels met grotten. Ten tijde van de Vietnamoorlog was het een schuilplaats voor de Viet Cong. Nu is het een boeddhistisch heiligdom. De vele beelden die in de verschillende grotten staan, getuigen hiervan. Je reist verder langs de schilderachtige Vietnamese kust richting Hoi An, het voormalige Faifo.

Dag 8: Hoi An / Excursie Tra Que

Vrije dag. Hoi An is een stadje met traditionele huizen en wordt door veel reizigers als een van de meest sfeervolle en een van de meest leuke plaatsen van Vietnam ervaren. Bezoek er de fotogenieke markt, met manden vol exotische vissoorten, garnalen, groente of fruit.

Liefhebbers van de Vietnamese keuken kunnen optioneel op de fiets naar het kruidendorpje Tra Que. De weg leidt je langs traditionele woningen en rijstvelden over het tijdloze platteland. Je krijgt een rondleiding over een van de boerderijen. Je lunch bestaat uit delicatessen zoals ‘tam huu’ (loempia’s) of ‘banh xeo’ (traditionele pannenkoekjes uit de regio Midden-Vietnam). Je kunt eventueel de 'chef' helpen met koken, of toekijken hoe het eten wordt geprepareerd.

* Shoestring steunt: Primate Rescue Center (Hanoi, Vietnam)

Het Primate Rescue Center, bij het Cuc Phuong Nationaal Park ten zuidwesten van Hanoi, werkt aan de instandhouding van bedreigde apensoorten en de bescherming van hun leefomgeving. Dit doen zij door stabiele populaties in gevangenschap te vormen en deze uit te zetten in de natuur. Shoestring heeft "Pia" (rechts) geadopteerd. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 9: Hoi An / Excursie My Son

Vrije dag in Hoi An. Talrijke oude, vaak houten huizen en historische gebouwen getuigen van het verleden. Enkele van de oude Chinese huizen zijn geopend voor bezoekers. De inrichting van deze huizen ziet er nog hetzelfde uit als eeuwen geleden. Ook een aantal oude Chinese tempels is nog steeds in gebruik.

Liefhebbers van opgravingen zullen zeker tijdens deze Vietnam en Cambodja groepsreis een optioneel bezoek brengen aan My Son, dat prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De monumenten liggen op ongeveer dertig kilometer afstand van Hoi An.

Dag 10: Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh City

Ook vandaag heb je nog tijd om Hoi An en omgeving verder te bekijken. Wie wil kan een kort boottochtje maken op de rivier of op eigen gelegenheid naar het rustige strand van Hoi An gaan. Je kunt er voor kiezen een fietstocht in de prachtige omgeving te maken.

Aan het eind van de dag rijd je naar Danang, waar je op de nachttrein naar Ho Chi Minh City stapt.

Dag 11: Ho Chi Minh City

’s Middags kom je aan in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. HCMC is rijk aan musea, pagodes, tempels, koloniale gebouwen en kerken. Opvallend zijn de Notre Dame-kathedraal, het oude Stadhuis en het Hoofdpostkantoor dat duidelijk Franse invloeden laat zien. De Giac Lam-pagode, de oudste van de stad, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Je kunt uren dwalen door deze bedrijvige stad; het lijkt alsof iedereen hier onderweg is, ergens naar toe op de fiets of een brommer. Iedereen is druk bezig met bouwen, timmeren of handelen. In de Dong Khoi-straat vind je designwinkels en verschillende restaurants. De Bitexco wolkenkrabber is een prima plek voor een drankje. Vanuit het restaurant op de 50ste etage heb je een fraai zicht op de metropool, vooral tijdens zonsondergang!

Dag 12: Ho Chi Minh City / Excursie Excursie Tay Ninh & Cu Chi

Vrije dag. Wie wil kan mee op een optionele excursie naar Tay Ninh en Cu Chi. Deze gecombineerde excursie neemt een volle dag in beslag.

Tay Ninh is het centrum van de kleurrijke Cao Dai godsdienst. Cao Dai is het product van een poging een ideale godsdienst te creëren door samensmelting van verscheidene godsdiensten en filosofieën van oost en west. Dit heeft een interessante en kleurrijke ideologie opgeleverd die momenteel rond de drie miljoen aanhangers heeft, voornamelijk in de Tay Ninh provincie. Om 12 uur kun je de ceremonie bijwonen in de extravagante tempel die het midden houdt tussen een Franse kerk en een Disneykasteel.

Hierna rijden we verder naar Cu Chi, het indrukwekkende ondergrondse tunnelnetwerk van waaruit de guerrilla werkte tijdens de Vietnamoorlog. Het complex werd in de jaren veertig door de Vietminh gebouwd om de Franse overheersers en de Japanse bezetters te bestrijden. Later gebruikten de guerrillastrijders van de Vietcong dit honderden kilometers lange netwerk van tunnels als basis voor verrassingsaanvallen op de Amerikanen. Nog steeds is het mogelijk om af te dalen in de tunnels en zo een beetje te ervaren hoe mensen hier geleefd, geleden en gevochten hebben.

Dag 13: Ho Chi Minh City / Excursie Mekongdelta

Vrije dag. In HCMC zijn enkele interessante musea, waaronder het unieke Museum van Oorlogsherinneringen (vroeger van Amerikaanse Oorlogsmisdaden genoemd) en het Historisch Museum. Een bezoek aan Cholon, de bruisende Chinese wijk, is zeker aan te raden.

Liefhebbers kunnen kiezen voor een optionele dagexcursie naar de Mekongdelta, die een volle dag in beslag neemt. Je rijdt hierbij naar het stadje Cai Be, waar je op de boot stapt voor een vaartocht over de Mekong naar Vinh Long. Al snel ervaar je dat de delta de 'rijstschuur' is van Vietnam. Het is een gevarieerd waterrijk gebied met rijstvelden, kokosnoot- en bananenplantages. Tijdens de boottocht zie je het dagelijks leven aan de rivier en een drijvende markt, je proeft tropische vruchten in een lokale fruitgaard en bekijkt kleine familiebedrijfjes. Er wordt in de regio bijvoorbeeld rijstpapier, popcorn of kokossnoep geproduceerd. De lunch wordt geserveerd in een bonsai-tuin.

Dag 14: Ho Chi Minh City – Phnom Penh

Per openbare bus reis je via de Moc Bai - Bavet grensovergang naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Na aankomst kun je deze bruisende stad alvast verkennen. Phnom Penh is een sfeervolle plaats met een brede boulevard aan de Tonle Saprivier, vol restaurants en terrasjes. Probeer een lekkere coconut milkshake! Langs de boulevard is het leuk wandelen, en in de zijstraatjes vind je veel gezellige marktjes vol groenten en fruit. Het uitgaansleven is bruisend; je vindt hier alles, van discotheken tot nachtclubs.

Dag 15: Phnom Penh

Vrije dag en voldoende te zien in Phnom Penh. Het Koninklijk Paleis is voor een deel te bezichtigen. Op het paleisterrein vind je de 'Zilveren Tempel' met een vloer van zilveren stenen. Het Nationaal Museum heeft een prachtige collectie historische Khmerkunst. De Tuol Sleng-gevangenis en de Choeung Ek, beter bekend onder de naam Killing Fields, getuigen van het gruwelijke bewind van Pol Pot en zijn Rode Khmer. Indrukwekkend is een facultatief macaber bezoek aan deze 'Killing Fields', het monument ter herdenking van de vele slachtoffers die het Rode Khmerregime heeft gemaakt.

Wie enkele souvenirs wil kopen, mag een bezoek aan de Russische markt zeker niet overslaan. Je vindt er werkelijk alles; van aardewerken kommen tot hangmatten, zijden stoffen en zilverwerk. Op deze markt zijn tal van lokale restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. De centrale markt in Art Deco stijl is altijd vol leven en in het midden heb je een grote afdeling met goud- en juwelenstalletjes.

Dag 16: Phnom Penh – Udong – Battambang

Je vervolgt je rondreis door Cambodja van Phnom Penh naar Battambang. Onderweg maak je een stop bij Udong, de oude hoofdstad van het Khmer rijk. Iedere nieuwe koning zorgde ervoor dat het aantal tempels, stoepa's en paleizen uitbreidde. Optioneel kun je enkele van de bouwwerken op de heuvel bekijken.

Het slaperige Battambang wordt nog maar weinig in reisprogramma’s opgenomen. Cambodja's tweede grootste stad ligt aan de Sangkerrivier en staat bekend om zijn goed bewaarde Franse koloniale architectuur. ’s Avonds kun je aanschuiven bij één van de vele eet- en drinkstalletjes.

Dag 17: Battambang – Siem Reap

Vrije ochtend. Een bijzondere ervaring is een ritje op de bamboetrein ('norry'), een traditioneel vervoersmiddel op een enkelspoor. Je zoeft er met een vaart van zo'n 20 tot 40 kilometer per uur overheen, slechts een stukje boven de grond. De oneffenheden in de rails zorgen voor een stuiterende adrenalinekick!

Je rijdt naar Siem Reap, de 'toegangspoort' tot het beroemde Khmer heiligdom Angkor dat uiteraard op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Na aankomst kun je je ledematen laten masseren door de blinden van het Angkor Massage-instituut. Siem Reap heeft een leuke overdekte markt waar je in de eetkraampjes lekker Cambodjaans kan eten. Probeer eens 'fish amok', een romige vis-curry die geserveerd wordt in een kokosnoot. Op Bar Street vind je tal van restaurants, terrasjes en hippe cafeetjes.

Dag 18: Siem Reap / Angkor

Vrije dag. Je kunt een bezoek brengen aan het wereldberoemde Khmer heiligdom Angkor, die natuurlijk een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft. Vanaf de 10de eeuw was Angkor de hoofdstad van het machtige Khmerrijk. Het complex bestaat uit meer dan 110 tempels en wordt beschouwd als een van de architectonische wereldwonderen. Angkor is in de loop van honderden jaren opgebouwd door verschillende Khmer heersers. In het complex zijn veel verschillende tempels, maar sla zeker Angkor Wat, Bayon en Ta Phrom niet over.

Let op: Voor een bezoek aan het tempelcomplex van Angkor Wat koop je bij de ingang een strikt persoonsgebonden entreebewijs. Een toegangspas voor 1 dag kost 37 US$, voor 3 dagen betaal je 62 US$ (prijswijzigingen onder voorbehoud).

Dag 19: Siem Reap / Angkor

Vrije dag. Je kunt er voor kiezen om nog een (deel van de) dag Angkor te verkennen. De tempel Preah Kahn is bijna niet gerestaureerd, waardoor je mooi kunt zien hoe de natuur de tempel heeft overgenomen. Er hangt een mystieke sfeer. Gigantische woudreuzen omklemmen de rotsblokken, tempelmuren en -daken en meterslange dikke boomwortels kronkelen zich door de ruïnes. Vlinders dwarrelen door de groene omgeving en je hoort overal vogels. Ook Ta Som en Pre Rup zijn de moeite van een bezoek zeker waard.

Als je schitterend bewerkte Banteay Srei complex wilt bezoeken, moet je eerst een tocht maken van zo'n 30 kilometer door de rijstvelden. De tempel op zich is misschien niet de meest indrukwekkende, maar de vele reliëfs en sculpturen in het complex behoren tot de meest verfijnde van Angkor. Genoeg cultuur gehad vandaag? Misschien is een massage in het ‘Angkor Massage Institute’ dan een welkome optie. Of ga naar het vogelreservaat Preak Tuol, waar je vanaf een motorbootje de traditionele vissersdorpen en ‘ondergelopen bossen’ ziet.

Dag 20: Vertrek Siem Reap

Afhankelijk van de tijd waarop je terugvlucht vertrekt, heb je nog een deel van de dag de tijd om Siem Reap te bekijken. Dan staat het transfer naar de luchthaven op je te wachten voor de terugreis naar huis.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 21: Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden