Alternate Text

Groepsreis Marokko Kort

Langs de koningssteden - Reis voor singles

Boek v.a.   € 699,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 8 DAGEN

Groepsreis Marokko Kort

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Marokko Kort

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Casablanca

Casablanca

Casablanca is één van de Koningssteden van Marokko. Het is een ideale plek om al in de stemming te komen voor alle andere smaken en kleuren die Marokko te bieden heeft. |Marokko

Meknes

Meknes

In Meknes kijk je uit over Bab al-Mansour, de grootste stadspoort van Marokko. Breng ook een bezoek het mausoleum van de stichter van Meknes: Moulay Ismaël. |Marokko

Fès

Fès

Fes, een eeuwenoude stad met eigen identiteit. Een echte aanrader is een bezoek aan de beroemde leerlooierijen van Fès. |Marokko

Marrakech

Marrakech

Marrakech is een geweldige stad om je een paar dagen in onder te dompelen. De oude binnenstad, met zijn eindeloze en afgeladen straatjes in de soek, de glorieuze paleizen en de vele lekker hapjes maken van de stad een echte aanrader. |Marokko

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Bus, Vliegtuig Amsterdam - Casablanca Casablanca
2 Bus Casablanca - Rabat - Meknes Meknes
3 Bus Meknes - Moulay Idriss - Volubilis - Fes Fes
4 Fes Fes
5 Bus Fes - Marrakech Marrakech
6 Marrakech Marrakech
7 Marrakech Marrakech
8 Bus, Vliegtuig Marrakech - Amsterdam Amsterdam

1
23
5
12
22
35
9
5
14
17
24
1
2
9
0
0
0
3
0
215
348
315
4

Dag 1: Amsterdam - Casablanca

Vlucht van Amsterdam naar Casablanca, waar je afhankelijk van het vluchtschema aan het eind van de middag of begin van de avond aankomt. Je reisbegeleid(st)er wacht de groep op en brengt je in ongeveer een half uur naar het hotel in de stad. Vanavond kun je genieten van je eerste gezellige Marokkaanse diner.

Dag 2: Casablanca - Rabat - Meknes

’s Ochtends  staat een bezoek aan de op één na grootste moskee ter wereld op het programma (entree niet inbegrepen). De immense Hassan II moskee heeft een minaret die 200 m hoog is en biedt plaats aan meer dan 100.000 gelovigen. Het werd in opdracht van de koning gebouwd en in 1993 opgeleverd om de westelijke grens van de islam te markeren. Rabat, de huidige hoofdstad van Marokko, ligt op 1½ uur rijden van Casablanca. Je bekijkt hier de Hassan toren en het mausoleum van de twee voorgangers van de huidige koning. Het 12de eeuwse fort Kasbah des Oudaias is ook de moeite van een bezoek waard. Na de lunch reis je in 2½ uur met de eigen bus door het Marokkaanse landschap naar Meknes. Deze koningsstad is gebouwd op heuvels en wordt omgeven door boomgaarden en kurkeikbossen. Je overnacht in een hotel in de ‘ville nouvelle’.

Dag 3: Meknes - Moulay Idriss - Volubilis - Fes

Op deze dag bezoek je onderweg Volubilis en Moulay Idriss. Volubilis is de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko. In de oudheid was het een stad met aanzien, waarvandaan olijfolie, graan en wilde dieren (die werden ingezet in het circus) naar Rome werden geëxporteerd.

Na Volubilis rijden we door naar Moulay Idriss, een van de heiligste plaatsen van het land, een 'poor men's Mekka'. Zeven bezoeken aan dit heiligdom staan namelijk gelijk aan een bezoek aan Mekka.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Fes

Fes kun je het beste met een gids bezoeken. De oude stad is in hart en ziel nog middeleeuws. Het eeuwenoude gildensysteem is deels intact en de bewoners zijn gereserveerd ten opzichte van alles wat van buiten komt. Het verval van deze medina in de afgelopen eeuw is gepaard gegaan met een uittocht van welvarende families en de bevolking bestaat nu naast conservatieve islamitische geestelijken vooral uit kooplieden en ambachtslui.

In de leerlooierijen staan jongens de hele dag leer te stampen tot ze na een lange dag eindelijk huiswaarts mogen gaan.

Voor wie dat wil wordt er een hele dagexcursie georganiseerd onder leiding van een lokale gids om de belangrijkste monumenten te bezoeken.

Dag 5: Fes - Marrakech

Je rijdt met eigen minibussen langs het Atlasgebergte naar Marrakech, de duizend jaar oude, roze stad, prachtig gelegen te midden van een grote oase. Het is een lange en mooie rit van 500 km,  ongeveer negen uur rijden, stops niet meegerekend.

Marrakech kent zijn weerga niet als het gaat om zijn kleurrijke bevolking en markten. Tot in de 20ste eeuw kwamen hier de handelaren uit de Sahara en de Sahel kamelen, goud en slaven verhandelen. Wereldberoemd is het centrale plein Djemaa el Fna vol waarzeggers, verhalenvertellers en slangenbezweerders. Afrikaanse acrobaten halen halsbrekende stunts uit op het ritme van grote drums. Je kunt het spektakel bekijken vanaf een van de dakterrassen, terwijl de zon ondergaat en in de verte de besneeuwde pieken van het Atlasgebergte oranje kleurt.

Je logeert in een sfeervol hotel dichtbij het oude centrum.

Dag 6: Marrakech

Je kunt mee met een halve dagexcursie om de belangrijkste monumenten te bezoeken. Deze excursie is ter plekke bij te boeken.

De oude stadsmuren van Marrakech zijn grotendeels intact. In de loop van acht eeuwen zijn ze telkens versterkt en meegegroeid met de omvang van de stad. Ze hebben een totale lengte van zo'n tien kilometer. Vijftien poorten geven toegang tot de medina. Je kunt een rondgang langs de muren maken per paardenkoets, die in deze stad nog tot het gewone vervoer behoort.

De stad verbergt tussen haar muren moskeeën, oude paleizen en sultantombes. Een voorbeeld is het Bahia paleis, de residentie van een grootvizier en een fraai voorbeeld van Andalusisch-Moorse architectuur. De rust in het centrale hof met zijn fonteinen en mozaïekvloer en de tuin vol palmen en sinaasappelbomen staat in schril contrast met de drukte van de omliggende kasbah. Fraai zijn ook de bewerkte cederhouten plafonds.

Dag 7: Marrakech

Voor wie genoeg heeft van de hectiek van de stad is er de mogelijkheid om ter plekke een excursie te boeken naar Imlil, een dorpje in de hoge Atlas, waar het mooi wandelen is. Een lokale gids gaat mee en de lunch is inbegrepen.

Dag 8: Marrakech - Amsterdam

In de vroege ochtend rijd je naar de luchthaven van Marrakech, vanwaar je via Casablanca naar Schiphol vliegt.

NB: De genoemde reisduur per dag is uiteraard bij benadering.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden