Alternate Text

Groepsreis Cuba

Een swingend volk in de tropen - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 599,-
GROEPSGROOTTE: 9-24 | 14 DAGEN

Groepsreis Cuba

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het zakgeld. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld.

Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen gebaseerd op het prijspeil van november 2017. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.Hieronder vind je een overzicht van ter plaatse aangeboden excursies. Entreegelden zijn exclusief (tenzij expliciet genoemd).
€ 10

Cienfuegos - bezoek Palacio de Valle

Een van de meest indrukwekkende gebouwen in Cienfuegos ligt aan het Parque
Marti. Het theater werd gebouwd door Tomas Terry’s familie als een eerbetoon aan hem na zijn dood. De Palacio de Valle diende tegelijkertijd als casino en is nu een restaurant en gift shop.

Prijs geldig bij minimaal 6 deelnemers.
€ 10

Havana - bezoek sigarenfabriek

Zie hoe de wereldberoemde Cubaanse sigaren worden gemaakt. Van de selectie van de tabaksbladeren tot het rollen, de kwaliteitsbeoordeling en het inpakken in één van de beroemde sigarenhuizen: Partagas, Carl Upmann etc. Transport niet inclusief, prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.
€ 30

Havana - Havana per cocotaxi

Ontdek Havana op een unieke manier: per cocotaxi!  De tour voert langs de Prado en Parque Central via de Malecon naar Miramar, bezoek de groenten- en fruit markt, het standbeeld van John Lennon (door Fidel Castro zelf onthuld als groot bewonderaar van de Beatles), Cementario de Colon (een van 5 mooiste begraafplaatsen van de wereld, vol met verhalen en legenden) en Plaza de la Revolucion (waar de jaarlijkse 1 mei optochten worden gehouden en waar de Paus de mis opdroeg). 

Prijs per persoon geldig bij minimaal 10 deelnemers.
€ 30

Havana - salsales

Salsales van de beste dansleraren. Begin de vakantie met deze swingende lessen! Duur: ongeveer 3 uur.
Prijs per persoon geldig bij minimaal 4 deelnemers.
€ 30

Havana - stadstour in oldtimer

Altijd al eens in zo'n oude Amerikaanse slee uit de jaren '50 willen rijden? Grijp je kans: in Havana kun je er ongeveer 2 uur mee rondrijden, en ervaren hoe het échte Cuba voelt! Let op, je mag niet zelf rijden.

Prijs per persoon geldig bij minimaal 3 deelnemers. Onder begeleiding van een gids.

Havana - wandeling door Oud Havana (inclusief in de reissom)

Een wandeling door de kleine straatjes van het voor een groot deel gerestoreerde Oude Havana; met mooie pleinen als Plaza de Armas, Plaza de Catedral, Plaza San Francisco en Plaza Vieja. Prachtige kerken,  paleizen en koloniale gebouwen.
€ 12

Trinidad - stadswandeling

Begeleide excursie door het historische en gerenoveerde centrum van Trinidad , gesticht in 1514 en tot Werelderfgoed uitgeroepen door Unesco.  Je bezoekt het prachtige Plaza Mayor, het museum Romantico (over hoe de rijke suikerbaronnen leefden tijdens de gouden tijd in Trinidad ). Ook wordt een bezoek gebracht aan de Chanchanchara, een bar en tevens de naam van een lekker drankje dat enkel in Trinidad wordt gedronken.  Het bestaat uit honing, ijs, citroen, water en brandy. 

Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.
€ 10

Trinidad - Topes de Collantes

Trinidad ligt aan de voet van een imposante bergketen in Centraal Cuba: de Escambray. De natuurwandeling naar de waterval van El Cubano is niet te zwaar. Bij de waterval kun je zwemmen, vogels spotten, paardrijden of lekker in een restaurantje eten. Prijs persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.
€ 15

Trinidad - Valle de los Ingenios

Het gebied rond Trinidad, Valle de los Ingenios (het gebied van de suikerfabrieken) was het rijkste suikerriet gebied van Cuba. De vele grote huizen in het gebied bevestigen de rijkdom waarin de eigenaren leefden. De oogst werd binnengehaald door slaven.  De Isnagatoren is een voorbeeld  hoe het gebied in de gaten werd gehouden, om bijvoorbeeld  brand of het vluchten van slaven tijdig te constateren.  Deze toren werd in 1816 gebouwd. De zeven verdiepingen tellende toren is 45 meter hoog, bekroond door een uitkijktoren van waar suikerrietplantages  te zien zijn. In de jaren '90 van de vorige eeuw was de wereldsuikerprijs zo laag dat Castro besloot meer dan 70 suikerfabrieken te sluiten, waaronder veel in Trinidad. Het trieste van deze beslissing was dat een jaar later de suikerprijs weer steeg  maar Cuba nooit meer die grote suikerleverancier van weleer werd.

Prijs geldig per persoon bij minimaal 8 deelnemers.
€ 7

Viñales - bezoek Cuevas de los Portales

De Cuevas de los Portales wordt ook wel ‘de Che grot’ genoemd. Hier hield Che Guevara zich schuil tijdens de Cubacrisis van 1962.

Kosten per persoon bij minimaal 6 deelnemers. Inclusief vervoer en entree. 
€ 6

Viñales - bezoek tabaksplantage

Bezoek een van de plantages en zie hoe de tabaksbladeren worden gedroogd en gefermenteerd voordat ze naar Havana worden gebracht voor de sigaarproduktie

 Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.
€ 95

Viñales - Cayo Levisa

Een excursie per boot naar het paradijselijke eiland Cayo Levisa. Je vindt hier een mangrove kust en mooi zandstrand. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld door te gaan duiken of snorkelen.

Prijs geldig bij minimaal 6 deelnemers 

Viñales - paardrijden en fietsen

Verken dit prachtige karstlandschap op het vervoersmiddel voor de Cubaan dat voor ons de fiets is: op een paard!

Zowel het huren van een fiets als het paardrijden (olv een gids) kan het beste bij het betreffende hotel of casa particular worden geregeld. Dit is de goedkoopste en meest efficiente manier. Kosten zijn voor beide tussen de 10 en 20 euro per uur. 
€ 12

Viñales - wandeling Valle de Viñales

Begeleide wandeling door Viñales, langs tabaksvelden, fruitplantages en de imposante natuur van kalkstenen rotsen (mogotes) die zo uit de grond lijken te rijzen.

Prijs per persoon geldig vanaf minimaal 6 deelnemers.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden